Hans van Breukelen: 'Deze PSV-speler scoort altijd een 7'

2 november 2023, 07:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Hans van Breukelen is dit seizoen zeer te spreken over Walter Benítez. De oud-doelman van PSV vindt de Argentijnse keeper, die in de Eredivisie pas vijf goals te verwerken kreeg, een belangrijke schakel in het elftal van de Eindhovenaren. Van Breukelen stelt daarom dat Benítez ‘altijd een zeven keept’.

In gesprek met Voetbal International laat Van Breukelen, die meer dan driehonderd wedstrijden voor PSV keepte, zijn licht schijnen over de dertigjarige goalie. “Walter is een hele stabiele. Je ziet hem zelden echt hele grote fouten maken”, begint de recent gestopte PSV-commissaris. Van Breukelen kan zich alleen de ketser uit bij Rangers FC herinneren als blunder van Benítez.

Artikel gaat verder onder video

“Eigenlijk keept Walter altijd wel een zeven. Hij is heel degelijk en een rustige, zekere stabiele factor in het doel. Hij is natuurlijk ook afhankelijk van wat er voor hem gebeurt, hoe er als team wordt verdedigd. Maar het zegt genoeg dat hij pas vijf goals tegen heeft gekregen, waarvan twee strafschoppen”, gaat de oud-keeper verder.

“Sodemieters, dat is goed, hoor”, vervolgt Van Breukelen. De ex-prof kan zich uiteindelijk toch nog een foutje van Benítez herinneren. “Dit seizoen was het eerste doelpunt uit tegen Arsenal zijn enige foutje van dit seizoen. Hij verwerkt uiteindelijk de bal niet goed genoeg naar de zijkant. Dan kijk ik even kritisch”, zegt hij. Aanstaande zaterdag staat Benítez vermoedelijk weer onder de lat bij PSV. De Eindhovenaren gaan die dag op bezoek in Almelo voor een onderonsje met Heracles Almelo.

Is Walter Benítez de beste keeper van de Eredivisie?

Laden...
152 stemmen
Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hans van Breukelen De kan net als watereus alleen maar Psv de hemel in geprezen Andere clubs veel commentaar Die twee krijgen een stijve als ze aan psv denken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen