Kijkers walgen van NOS-commentator Jeroen Grueter: ‘Wat heeft hij tegen hem? Het is sneu’

19 november 2023, 11:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Veel kijkers hebben zich zaterdagavond tijdens het EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Ierland (1-0 winst) geërgerd aan het commentaar van Jeroen Grueter. Met name de kritische benadering van Jerdy Schouten door de NOS-commentator viel bij veel voetballiefhebbers verkeerd.

Schouten begon tegen Ierland op het middenveld samen met Tijjani Reijnders en Xavi Simons. De middenvelder van PSV kreeg de voorkeur boven onder anderen Mats Wieffer, die tijdens de laatste interlandperiode nog het vertrouwen kreeg van bondscoach Ronald Koeman. Schouten wist echter niet te imponeren en werd tijdens de wedstrijd meerdere malen kritisch benaderd door Grueter.

Artikel gaat verder onder video

Zo haalde de commentator van de NOS aan het begin van de tweede helft een zeer belabberde statistiek van Schouten in de eerste 45 minuten aan. “Opvallende statistiek, in de rust aangeleverd door statistiekbureau Opta, is dat de passnauwkeurigheid van Jerdy Schouten in eerste helft slechts 67,5 procent was. 26 van de 34 passes kwamen af. Alleen Wout Weghorst noteerde een lagere passnauwkeurigheid dan Schouten, die toch juist om die reden in het veld staat”, zei Grueter.

Veel kijkers zijn van mening dat Grueter tijdens zijn liveverslag te veel de negatieve nadruk legde op Schouten, die tegen Ierland pas zijn tweede interland voor Oranje speelde.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Voor een jonge speler deed hij het niet slecht. Alleen met meer ervaring gaat hij nóg beter worden.

Martin Hermes
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik vond Schouten best goed voetballen en dat Koeman hem wisselt vond ik dom maar ja als je gewoon je werk doet als voetballer en niet uitblinkt beteken je niks in dit arrogante clubje. Als je 10 keer aan de bal komt tijdens de wedstrijd en 1 x scoort ben je "de man" in ieder geval zou ik Simons nooit meer willen zien. En wat de NOS commentatoren aan gaat................. ik kijk vaker zonder geluid zet een muziekje op ik hoef geen geschiedenis les en de opa van x was getrouwd met de neef van y. En altijd oude wedstrijden uit de sloot halen zelf ging het bij Grueter opeens over de Italiaanse competitie de standen en wie er allemaal voeballen bla bla bla maar ze doen het allemaal stom lullen en nog eens stom lullen. En dan tijdens de rust en na de wedstrijd de "kenners" die hebben gezien wat er fout ging en daar héél uitgebreid over gaan praten alsof een voetbalfan dat zelf niet gezien heeft, het is een circus geworden van goedbetaalde praters die zich zelf interessant vinden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen