KNVB maakt scheidsrechter voor kraker tussen Feyenoord en PSV bekend

27 november 2023, 11:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord en PSV zullen eerst dolgraag hun wedstrijden in de Champions League willen winnen, maar in Nederland zijn de ogen toch vooral al gericht op de onderlinge kraker in De Kuip van komende zondag. De KNVB heeft de scheidsrechter voor de strijd der titelkandidaten al bekendgemaakt. Volgens het Algemeen Dagblad is de keuze gevallen op Danny Makkelie.

Het belooft een mooie voetbalweek te worden. Feyenoord speelt dinsdagavond in eigen huis de kraker tegen Atlético Madrid. De Rotterdammers hebben een goed resultaat nodig om kans uitzicht te blijven houden op overwintering in de Champions League. Een dag later is het de beurt aan PSV. De ploeg van trainer Peter Bosz deed een aantal weken geleden met een 1-0 overwinning op RC Lens uitstekende zaken en kan woensdagavond in en tegen Sevilla een grote stap zetten richting een langer verblijf in het miljardenbal.

Artikel gaat verder onder video

Een paar dagen later ontmoeten Feyenoord en PSV elkaar in De Kuip. Het verschil tussen beide ploegen is momenteel zeven punten in het voordeel van de Eindhovenaren, die bij een overwinning in Rotterdam-Zuid dus hele goede zaken doen. Feyenoord heeft niet alleen een achterstand goed te maken, maar zal zich ook willen revancheren voor de 0-1 nederlaag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Het belooft dus een heet potje te worden in De Kuip. De beste twee ploegen in de Eredivisie krijgen zondag tijdens de onderlinge confrontatie de beste scheidsrechter van Nederland als leidsman, schrijft het AD dan ook.

Voor Makkelie begint deze voetbalweek dinsdagavond in Zwitserland. De Nederlander heeft de leiding over de ontmoeting tussen Young Boys en Rode Ster Belgrado in de Champions League. Een mooie opwarmer voor de topwedstrijd in De Kuip van komende zondag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Oh oh oh, Dannie Makkelie kan af en toe rare en omstreden beslissingen nemen, al eerder ook in UEFA-wedstrijden. Veel zal ook van de grensrechters en de VAR afhangen. Ik verwacht een wedstrijd met veel overtredingen en reuring. Feyenoord zal het zwaar hebben: thuispubliek met hoge verwachtingen, mentale klap van het verlies van de JC-schaal, 7 punten verschil, bij verlies wordt het een kleine ramp, bij gelijkspel dan is het status quo. Alleen een goede inbreng van Timber en misschien Minteh zal Feyenoord, geen Gimenez, zal Feyenoord een overwinning kunnen realiseren. De spelers zullen gestresst, niet vrij en gehaast spelen. PSV is gewaarschuwd, maar heeft de luxe van een relatief grote voorsprong. Alleen persoonlijke fouten en door zware druk van Feyenoord kan PSV verliezen. Veerman zal niet zo goed spelen verwacht ik, hij is niet stressbestendig. PSV heeft het voordeel van de branie van de eerdere JC-schaal wedstrijd en met die branie gaan ze de wedstrijd in. Uiteindelijk wordt het bij winst van PSV: 10 punten voorsprong, bij winst van Feyenoord is de achterstand tot 4 punten terug gebracht, maar bij verlies kan AZ waarschijnlijk naast Feyenoord komen. Spannend, wij gaan er voor zitten.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Je had analist moeten worden! 😉

KROTJE
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ha ha ha King Crimson, leuke aanbeveling van je. Lekker achter over leunend kijken naar die clash.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Yes!

FCJel
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Vorig seizoen was de wedstrijd Ajax Feyenoord in het voorjaar zo gezegd de beslissende wedstrijd voor het kampioenschap. Daarna liep Feyenoord nog verder uit door met 13 punten boven Ajax kampioen te worden. Kortom: het is echt nog veel te vroeg om dit een allesbepalende wedstrijd te noemen. 7 punten is veel ja, maar niet onoverbrugbaar. Ook PSV gaat in een mindere periode terecht komen. De rode kaart van Twente was jammer om de boel nu al wat dichter bij elkaar te brengen, maar ik verwacht echt niet dat de strijd al gestreden is.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Is toch nog niks beslist joh wacht de transfermarkt deze winter eens af en je weet niet wat er kwa blessures nog gaat gebeuren , Ajax stond rond nieuw jaar ook eens 12 punten achter , niet dat Ajax nog een rol gaat spelen maar Fey moet niks opgeven .

Bikkel
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat wordt weer een wedstrijd met dubieuze beslissingen. Makkelie interpreteert teveel ipv de regels toe te passen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen