Kraay verwacht winters vertrek bij Ajax: 'Die gaat weg, toch?'

26 november 2023, 14:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / ESPN

Hans Kraay junior verwacht dat Ajax in de winterstop afscheid gaat nemen van doelman Gerónimo Rulli. De Argentijn kwam een jaar geleden over van Villarreal, veroverde in eerste instantie een basisplaats, maar moet nu hij terug is van een blessure de Duitser Diant Ramaj voor zich dulden.

Rulli begon als eerste keeper aan het seizoen in Amsterdam, maar raakte in de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (4-1 winst) geblesseerd en werd vanaf dat moment vervangen door Jay Gorter. Toen ook hij geblesseerd afhaakte kwam Ramaj, afgelopen zomer door de inmiddels vertrokken Sven Mislintat naar Amsterdam gehaald, in het elftal. Hoewel Rulli zaterdag tegen Vitesse (5-0) zijn rentree in de wedstrijdselectie maakte, hield trainer John van 't Schip vast aan Ramaj als zijn eerste keuze.

Artikel gaat verder onder video

Vrijdag had Van 't Schip op de personferentie voorafgaand aan de confrontatie met de Arnhemmers zijn licht al laten schijnen over de positie onder de lat. "Ik heb nooit gezegd dat hij (Rulli, red.) eerste keeper is, volgens mij", sprak de oefenmeester op een vraag van ESPN-verslaggever Cristian Willaert. "Op dit moment is Ramaj de keeper die het goed heeft gedaan, de afgelopen wedstrijd heeft gespeeld, dus op dit moment is dat de pikorde", verschafte Van 't Schip duidelijkheid over de hiërarchie.

Kraay denkt dat Rulli eieren voor zijn geld zal kiezen als hij genoegen moet blijven nemen met een reserverol achter Ramaj. "We kunnen wel concluderen dat Rullie vertrekt in de winterstop. Die gaat weg, toch?", zegt hij zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie. Tafelgast Sjoerd Mossou zegt daar wel begrip voor te kunnen opbrengen, mede doordat Ramaj zich vooralsnog goed staande weet te houden: "Waarom zou je nu een keeperswissel doen, als daar geen enkele reden voor is?", vraagt de AD-journalist zich af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Snel opruimen 🎀 er om en weg wezen is ook 👵 keeper

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook weer weggegooid geld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen