Lichtpuntjes genoemd bij Ajax: ‘Hij zal eens een sensatie zijn’ en ‘hoopgevende’ invalbeurt

10 november 2023, 09:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax leed donderdagavond in de vierde speelronde van de Europa League weliswaar een kansloze nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion, maar Willem Vissers ziet desondanks een aantal lichtpuntjes aan Amsterdamse zijde. De journalist van de Volkskrant richt zich vooral op de defensieve aankopen van Sven Mislintat. Van Anton Gaaei heeft Vissers hoge verwachtingen.

De defensie van Ajax was vorig seizoen regelmatig al zo lek als een mandje en ook in de eerste maanden van de nieuwe jaargang konden tegenstanders af en toe kinderlijk eenvoudig richting het Amsterdamse doel lopen. De kritiek richtte zich vooral op de zomeraankopen. Ajax telde meer dan twintig miljoen euro neer voor de komst van Josip Sutalo. De Kroaat moet Jurriën Timber doen vergeten, maar kende een valse start in Amsterdam. Dat geldt ook voor Anton Gaaei. Zijn vreselijke Klassieker tegen Feyenoord op 24 september zullen veel mensen nog niet zijn vergeten.

Artikel gaat verder onder video

De slechte start lijkt zowel Sutalo als Gaaei echter achter zich te hebben gelaten. Vissers zag Ajax donderdagavond weliswaar kansloos verliezen van Brighton, maar ziet de ploeg van interim-trainer John van ’t Schip desondanks groeien. “Ja, zeker in defensief opzicht. De drie aankopen uit de stal van de ontslagen directeur voetbalzaken Mislintat die in de basisploeg verschenen, doen het met de week beter: Diant Ramaj als stijlvolle doelen met een prachtige traptechniek. Sutalo als leider van de defensie en Gaaei, die eens een sensatie zal zijn als rechtsachter”, schrijft Vissers in zijn wedstrijdverslag.

Niet alleen de hierboven genoemde namen, maar ook een invaller maakte indruk op Vissers. Georges Mikautadze mocht donderdagavond eindelijk weer een keer opdraven bij Ajax. De aanvaller maakte afgelopen zomer voor zestien miljoen euro de overstap van FC Metz naar Amsterdam, had een paar dagen na zijn komst meteen een basisplaats tegen Fortuna Sittard, maar komt er sindsdien niet aan te pas. Van ’t Schip was vorige week na het thuisduel met FC Volendam al lovend over Mikautadze en gunde hem tegen Brighton eindelijk wat speeltijd. “Hoopgevend was de korte invalbeurt van de snelle Mikautadze, die bij zijn eerste balcontact een dieptepass gaf die donderdag zelden te zien was”, stelt Vissers.

Sterkhouders geven niet thuis bij Ajax

Die dieptepass had eigenlijk van de voet van Steven Berghuis moeten komen. Of Steven Bergwijn misschien wel, maar beide Oranje-internationals waren nergens te bekennen. “De anderen, degenen die dus allang bij Ajax voetballen, vielen bepaald niet mee”, schrijft Vissers dan ook. “Kenneth Taylor is een schim van het talent dat hij eens was. Het volk floot dankbaar na zijn wissel. Dan de BBB-voorhoede, met de geïrriteerde, met rode kaarten flirtende Berghuis, de onzichtbare Bergwijn en Brian Brobbey. Wat zal die laatste zich soms verlaten voelen door de arbitrage? Hij krijgt vrijwel nooit een vrije trap mee, behalve als ze hem helemaal slopen. En toen hij eindelijk los was, belandde zijn inzet op de ene paal, rolde de bal over de doellijn naar de andere paal, om uit het doel te blijven.”

Voor wie moet Van 't Schip kiezen op de rechtsbackpositie?

Laden...
1304 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boefje
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Anton RB en Rensch verkopen

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Alles heeft zijn tijd nodig en vertrouwen. Gaai en sutalo komt wel goed en mikautadze ook. Een teambouwen gaat met vallen en opstaan en dat ze brigthon zouden verliezen kon iedereen wel nagaan. Iedereen moet eens ophouden met in negatieve hangen gaai en Sutalo speelden gisteren goed . Vergeleken met ajax opgeleide spelers kijk naar taylor wat brengt hij? Vond hato ook niet al te stabiel ivp in te stappen gaat hij achteruitlopen waardoor tegenstander dichtbij de 16 komt. Kijk daar ook naar. Bepaalde aankopen komen uit de andere divisie, maar dat wil niks zeggen . Grote topclubs vissen daar ook spelers uit. Het is allemaal afzeiken en klagen in deze hele nederlandse cultuur . Alles moet direct goed zijn zo niet dan mag t weg. Zo werkt dat niet.

Waarom19
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Klopt , maar spelers als Taylor, brobbey en Rensch horen echt thuis in het circus.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Kleuter.

Goku
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

KC, jij doet niet anders. En de zelfbenoemde analisten worden betaald om hun mening te geven over een speler of club, dat mag jij dom gelul vinden, wat trouwens ook een mening is 😉 Daarnaast nogeens je hoeft niet te kijken of alles te lezen, je kunt je account hier gewoon afsluiten. Is beter voor je hart.

Allback
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Vrij bijzonder dat Willem Vissers hoge verwachtingen heeft van Gaaei. Ik heb meerdere wedstrijden van hem gezien en hij heeft totaal niet het niveau van Ajax. Rensch overigens ook zeker niet. Beide moet je zien te verkopen als je weer terug wilt naar het niveau van een paar jaar terug.

Roffainho
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gaaie was tot twee jaar geleden een aanvallende speler, wat tegenwoordig niet ongebruikelijk is. Alleen kost het even tijd voordat Gaaie verdedigend zijn mannetje kan staan. Het is echt wel een talentvolle speler. Maar had nog een jaar in Denemarken moeten blijven. Heeft maar 1 volledig jaar professioneel voetbal gespeeld voordat hij naar Ajax is gegaan. Maar als Ajax hem tijd geeft, wellicht nog een jaar verhuurt om ervaring op te doen. Krijg je zeker een goeie rechtsback. Rensch is nog maar 20 jaar he. Speelt zeker niet goed, maar wel een speler die nog kan groeien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen