Nijhuis pakte telefoon na harde kritiek: 'Dan krijg je alles weer over je heen'

14 november 2023, 12:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Arbiter Bas Nijhuis heeft de telefoon gepakt na kritiek van Mike Verweij. De journalist van De Telegraaf haalde in een podcast uit naar de leidsman, die in zijn ogen een strafschop aan Ajax had moeten geven tegen Almere City FC. Verweij concludeerde vervolgens dat Nijhuis maar beter kan stoppen als scheidsrechter.

“Het kan niet zo zijn, dat jij in dienst van de KNVB andere regels mag hanteren dan andere scheidsrechters”, oordeelde Verweij hard over Nijhuis. Die kreeg de kritiek ook te horen en besloot daarop om de journalist op te bellen. “Ik heb erop gereageerd. Ik fluit al bijna niet, als ik dan ook nog moet stoppen met fluiten, is het wel heel raar”, reageerde Nijhuis bij Radio538 eerst nog met een knipoog.

Artikel gaat verder onder video

“Het is niet leuk, maar in de podcast werd er ook op gereageerd dat ik altijd op dezelfde manier fluit. Op het middenveld en dus ook in de zestien. Maar volgens Mike had het een strafschop moeten zijn. Dat is zijn mening en als het over Ajax gaat, heeft hij dat al snel”, aldus Nijhuis, die de telefoon wel pakte om te bellen. “Ik bel dan ook. Want daardoor krijg je heel vele reacties, ook via Instagram. Dan krijg je alles weer over je heen.”

Oud-scheidsrechter Mario van der Ende was overigens ook van mening dat Ajax een strafschop is ontnomen tegen Almere City. Koopmeiners zelf reageerde op Instagram ook op het discutabele moment, en was heel stellig over het feit dat hij het geen penalty vond. Op het moment van de geclaimde strafschop, stond het 1-1. Vlak daarna werd het alsnog 1-2, maar dit was niet voldoende voor de winst. Thomas Robinet zette, uitgerekend vanaf de strafschopstip, in de slotminuut de 2-2 op het scorebord.

Had Ajax een strafschop moeten krijgen in Almere?

Laden...
1506 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wie is Oud-scheidsrechter Mario van der Ende, is dat die alles denkende beste scheidsrechter in zijn eigen ogen en nooit op Europees gebied iets gepresteerd heeft. Of is hij een KNVB kontenlikker. Dat die man nog commentaar durft te geven die alle wedstrijden kapot heeft gefloten. Zelf een van de slechtste al denkt hij dat hij een van de beste was. Het was geen strafschop en kijk de beelden nog maar eens goed na. Zelf de VAR vond dat niet dus niet melken aub.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Je vraagt eerst wie is de beste man en dan zeg je dat tie alle wedstrijden vroeger dood floot Ja ja beetje wazig dit bericht van je

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leren lezen is ook een kunst. staat nog meer uitleg achter bij wie is die oud?? lees dat eerst eens zeg er toch niets voor niets bij de alles denkende beste scheidsrechter in zijn ogen.

thetruth
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ja Bas jij hebt het tegenovergestelde van Mike, als het over Ajax gaat, dat het geen strafschop is. Wat dat betreft hou je dit al vele jaren vol.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen