Noa Vahle tegen Brobbey: 'Je liep na afloop woedend naar hem toe, wat zei je?'

30 november 2023, 23:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Veronica

Brian Brobbey liep na de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Ajax ‘woedend’ richting scheidsrechter Simone Sozza, zo merkte journalist Noa Vahle van Veronica op. Na de 4-3 nederlaag van Ajax vroeg Vahle aan Brobbey wat de spits zoal tegen Sozza had gezegd.

“Eigenlijk van alles wel”, reageerde Brobbey. “Ik was het zeker niet eens met zijn beslissingen. Hij gaf ook veel te makkelijk gele kaarten, vind ik.” Olympique Marseille kreeg twee penalty’s. “De eerste penalty heb ik niet teruggezien, maar ik denk dat Hato gewoon voorbij ‘m liep, dus ja (er was licht contact tussen Jorrel Hato en Ismaïla Sarr, red.). De tweede heb ik ook niet teruggezien.” Vahle wil weten waarom Brobbey dan toch zo gefrustreerd is over het optreden van de scheidsrechter. “Omdat hij alles makkelijk weggeeft, vind ik.” Ajax moest ook met tien man door, nadat Steven Berghuis in de tweede helft rood kreeg.

Artikel gaat verder onder video

Welk gevoel overheerst bij Brobbey, die zelf tweemaal scoorde? “Geen goed gevoel. Ik denk dat we de wedstrijd in onze handen hadden en dat we het ook eerder konden beslissen. Ik kreeg ook een bal van Anton (Gaaei, red.) waar ik net niet bij kon. Dat was heel jammer”, aldus Brobbey, die aangeeft dat Ajax de wedstrijd op details verloor. “Op het laatste moment geven we een onnodige penalty weg. Hier moeten we gewoon van leren.”

Brobbey zegt desgevraagd dat hij nog niet aan de slag is gegaan met spitsentrainer John Bosman om aan zijn afronding te werken. “Nee, ik ben nog niet begonnen. Dat doe ik wanneer het tijd is”, aldus Brobbey, die zich weinig aantrekt van kritiek van buitenaf. “Eerlijk gezegd scoor ik bijna altijd, dus die kritiek, tja. Ze mogen lekker praten joh.” Toch zet de concurrentie van Chuba Akpom hem wel op scherp. “Ja, natuurlijk. Je gaat meer gefocust de wedstrijd in. Je weet dat hij een heel goede spits is. Dat liet hij vandaag ook zien.”

Vond je beide penalty's voor Olympique Marseille terecht?

Laden...
3523 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

avatar

Ik vind Vahle een hele goede verslaggever en het heeft niets met haar moeder te maken dat zij dit werk doet. Dit is een natuurlijke talent die wij in de toekomst veel haar gaan zien en horen. Het is wel jammer dat zij voor zo een zender werkt, en zeker niet bij die gasten zoals Johan Derksen en Wilfried Genee, die alleen maar negatief en grove taal gebruiken, daar moet ze niet zijn. En voor Ajax is een totale afgang dit seizoen, laten wij hopen voor beter periode volgend seizoen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

een talent ok maar niet in de voetbal genre houd toch op man . wat weet ze nou inhoudelijk van voetbal? hoeveel wedstrijden heeft ze gespeeld? Ze zit daar door haar oom en moeder die hebben er alles mee te maken. Er zijn 3000 ex profvoetballers die in de eredivisie gespeeld hebben die het beter en inhoudelijker zouden kunnen doen . Ze heeft een leuk koppie en is vriendelijk maar wat heeft ze voor de voetbalwereld betekent dat ze daar mag staan??? helemaal niks .

Goku
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Bergwijn is erg op tv maar deze gast moeten ze nooit meer voor een camera zetten

Brigges
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ajax is gewoon bestolen. Niets dat het wat had uitgemaakt want ze moeten sowieso van de Grieken winnen om door te gaan in de Conference league. Ben benieuwd wie het langst in Europa blijft spelen. Geen enkele NL ploeg heeft het niveau om enige rol in Europa te spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen