PSV-coach Bosz keihard aangepakt: 'Dat hij dat uit zijn mond kreeg...'

16 november 2023, 07:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV-trainer Peter Bosz klaagde afgelopen week dat de van een blessure terugkomende spelers grotendeels niet in het beloftenteam in actie mogen komen. Armando Obispo en Mauro Júnior waren nét te oud om nog in de Eerste Divisie te mogen spelen en dat was tegen het zere been van Bosz. En daar snapt Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou helemaal niets van.

“Ik snap dat het vanuit het PSV-perspectief onhandig is, in dit specifieke geval”, begon Mossou in de voetbalpodcast. “Maar ze hebben al een ongelofelijk voordeel. Het is een privilege in alle opzichten. Er zijn maar vier clubs die dat hebben in Nederland. Dan moet je je in je handen wrijven. Je mag niet zomaar elke speler een paar wedstrijden mee laten doen. Dat zou te gek voor woorden zijn.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens Mossou zou het een persoonlijke frustratie zijn van Bosz. “Maar ze kunnen toch ook elf tegen elf tegen Jong PSV op De Herdgang spelen?”, vroeg de journalist zich af. Hij vindt het belangrijk dat er een eerlijke competitie is op het tweede niveau van Nederland. “Maar dat Bosz uit zijn mond kreeg en durfde te zeggen dat die KKD-clubs aan zichzelf dachten… Toen verslikte ik me in mijn broodje bapao. Dat kan toch niet waar zijn?!”

Lees ook: Peter Bosz test in verloren oefenduel nieuwe verdedigende middenvelder uit bij PSV

“Daar spelen clubs met een grote aanhang, in een groot stadion. Dat zijn fatsoenlijke Nederlandse clubs. Het is nogal wiedes dat je daar regels bij moet maken?”, vervolgde Mossou. “Hij moet accepteren dat je al zoveel voorrechten hebt als PSV-coach en mogelijkheden hebt als club om talenten in huis te houden, op te leiden en door te verkopen, terwijl Feyenoord dat niet heeft.”

Maar de Rotterdammers hebben momenteel meer spelers uit de jeugdopleiding in het eerste elftal staan. Mossou: “Ironisch genoeg. Die clubs kun je eens naast elkaar leggen. Maar het is totale onzin dat de KKD-clubs aan zichzelf zouden denken. Dat is belachelijk. Er moet een normale competitie zijn, dat is alles. Als je dat niet zou doen, zet je alles bij het grofvuil. Je moet een fatsoenlijke competitie hebben, maar blijkbaar denkt Bosz daar anders over.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Peter Bosz moet eens goed nadenken wat hij gezegd heeft. Het is pure onzin wat hij verkondigd en wil nog meer voordeel halen. Hij mag blij zijn dat ze van alle kanten al gematst worden en dat er een team mag meedoen in de KKD. Vind het te erg voor woorden wat die man durft te zeggen. Het moet zelf strenger en die teams moeten ook gewoon spelen op vrijdag en niet op maandag, zo kunnen ze 2 verschillende teams samenstellen. KKD is op vrijdagvond en dat geld ook voor jou Bosz of wil je nog meer voordeel hebben. Je bent altijd een eigenzinnig iemand geweest maar hier laat je je onsportieve wijze weer eens zien ten koste van de KKD die geen 2 teams hebben. Andere spelen ook vriendschappelijke wedstrijden. Stel dat er er 5 geblesseerd zijn van je vaste kern van het eerste dan moeten ze volgens jou maar kunnen revalideren in het 2e team in de KKD Wat een sportiviteit zeg en wat een competitievervalsing zou dat zijn. KKD moet zelf verbonden worden voor 2e teams. Waarom moet een Helmond Sport of Eindhoven of FC Den Bosch op maandag spelen terwijl de vrijdagavond KKD is Denk daar maar eens over naa onsportieve vent

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen