Simeone verrast met uitspraak over krachtsverschil tussen Feyenoord en Celtic

29 november 2023, 08:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / RTL

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone heeft na de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord van dinsdagavond een opvallende uitspraak gedaan over het krachtsverschil tussen de Rotterdammers en Celtic, dat helemaal onderaan staat in groep E van de Champions League.

Met de overwinning in De Kuip verzekerde Atlético zich van overwintering in het miljardenbal. In tegenstelling tot de tweede speelronde, waarin Feyenoord in Madrid indruk maakte maar uiteindelijk met lege handen stond (3-2), kregen de Rotterdammers dinsdag geen grip op het spel van de Madrilenen en moet de ploeg van Arne Slot genoegen nemen met de derde plaats in de groep, die rechtgeeft op een vervolg na de winterstop in de Europa League.

Artikel gaat verder onder video

"Ik denk niet dat Feyenoord de ploeg was die ons het beste onder druk zette", refereert Simeone op de persconferentie na de wedstrijd echter aan het thuisduel in september. "Dat was Celtic, toen we uit speelden. Ik vind niet dat we thuis tegen Feyenoord heel erg onder druk stonden", houdt de Argentijn vol. In Schotland had zijn ploeg het inderdaad lastig en kwam Atlético twee keer op achterstand, maar stond er na 90 minuten een 2-2 gelijkspel op het bord.

Baltempo
Simeone noemt één van zijn spelers als belangrijke pijler onder de probleemloze zege in De Kuip: Axel Witsel. De trainer zag dat Feyenoord probeerde druk te zetten op zijn elftal, maar slaagde daar simpelweg niet in omdat zijn spelers de bal snel lieten rondgaan. "Ik zag dat ze al snel terugplooiden omdat ze ons baltempo niet konden bijbenen. Dat is mede zo hoog omdat Witsel zo goed speelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Frank16
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Yeah right! Het baltempo was het probleem niet. Het probleem was dat Feyenoord jullie met 2 eigen doelpunten in het zadel heeft geholpen. Ik had het zonder deze cadeautjes nog maar moeten zien.

Bean
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

feijenoord dus duidelijk de slechtste ploeg in deze groep.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen