Twee Ajacieden melden zich af bij Oranje, Koeman roept Dallinga op

13 november 2023, 19:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Thijs Dallinga mag zich dinsdagochtend gaan melden bij het Nederlands elftal, zo heeft de KNVB maandagavond bekendgemaakt. De aanvaller van Toulouse was in eerste instantie niet opgeroepen voor Oranje, maar mag zich melden nadat bleek dat Steven Bergwijn en Brian Brobbey niet fit genoeg zijn. Het is voor Dallinga zijn debuut bij Oranje.

In een persbericht maakt de KNVB duidelijk dat medisch onderzoek heeft uitgewezen dat Bergwijn en Brobbey de komende interlandperiode niet inzetbaar zijn voor Oranje. Bergwijn ging zondagmiddag in het duel van Ajax tegen Almere City eerder naar de kant, maar Brobbey speelde in het Yanmar Stadion wel de volledige wedstrijd. Wat de aard van de blessures is die het tweetal heeft opgelopen, is nog onbekend.

Artikel gaat verder onder video

Voor Toulouse-aanvaller Dallinga is zijn uitverkiezing voor Oranje een mooi moment, want voor hem is het zijn debuut bij het Nederlands elftal. Met Bergwijn en Brobbey zag Koeman twee aanvallers wegvallen, waardoor hij besloot de oud-spits van Excelsior als vervanger op te roepen. Eerder kreeg de bondscoach ook te maken met een afmelding van Nathan Aké wegens een blessure, maar voor de verdediger van Manchester City riep Koeman geen vervanger op. Zaterdag wacht voor Oranje het eerste duel van deze interlandperiode. Ierland is in de Johan Cruijff ArenA de tegenstander.

Zit Dallinga terecht bij het Nederlands elftal?

Laden...
708 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Mmm zou het iets te maken hebben met het kritiek.....

Paulito
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Niet fit? Een 200 kilo zware Brobbey speelde 90 minuten, Bergwijn 67 minuten en niet geblesseerd, gewoon de zwakste schakel. 1 minuut later maakte zijn vervanger Apkon de 1-1. Vermoed iets anders. Beide ook niet meer selecteren, dat ze erbij zaten was al een cadeautje van Koeman.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Tien keer beter dan Brobbey de Botser.

Martien
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Brobbey heeft zo Giga veel kansen nodig , hij speelt met inzet etc. Daar ligt het niet aan , misschien achter de spits uitproberen , Berghuis is een ander verhaal , helemaal niets laten zien in zware tijden wat van een sterspeler mag worden verwacht , is dus geen sterspeler en ik ben bang dat hij nu op zijn hoogste niveau zit , verkopen , brengt niets , leuke speler voor de subtop

boyke
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het is niet om treurig over te zijn. Wel slim van ze om zelf te zeggen niet te willen deelnemen, zo voorkomen ze een hoop kritiek?? Nu nog enkele meer weg en betere terug en Koeman wordt eindelijk eens zijn ogen open gemaakt.

VakkieV
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi trucje van Ajax. Schippie wil twee weken doortrainen met deze jongens. Dan blijven ze fit en wordt Ajax er beter van. Slim, maar de KNVB moet dit wel afstraffen. Flinke boetes en niet meer oproepen.

Maister
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik begrijp je punt, maar ik denk dat het belangrijk is om te kijken naar het grotere plaatje. Door deze extra trainingen kan Ajax inderdaad beter worden, maar het is ook belangrijk om te denken aan de gezondheid en het welzijn van de spelers. De KNVB moet hierin een afweging maken tussen sportieve voordelen en de belasting van de spelers

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

die 2 voelen zich te goed voor oranje! kan je meteen zien hoe slecht oranje is! ik zou zeggen never nooit meer oproepen! want ik ken er nog een die zich afmelde en die kreeg veel kritiek en dat was volgens mij zelfs een stap lager

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen