Van ’t Schip reageert op opmerkelijk moment bij Ajax: ‘Als dat zo is, is dat jammer’

10 november 2023, 08:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax-trainer John van ’t Schip heeft het na het thuisduel met Brighton & Hove Albion in de Europa League opgenomen voor Kenneth Taylor. De middenvelder is dit seizoen al regelmatig het mikpunt van kritiek geweest en dat was donderdagavond niet anders. Taylor werd in de rust door Van ’t Schip naar de kant gehaald en toen de stadionomroeper dat meldde aan de supporters, klonk er luid gejuich vanaf de tribunes.

Taylor beleefde in 2022 een stormachtige ontwikkeling bij Ajax. De middenvelder kreeg in de laatste wedstrijden van het seizoen 2021/22 van toenmalig trainer Erik ten Hag de kans om zichzelf te bewijzen en deed dat dusdanig goed, dat Ajax het in de daaropvolgende zomer niet nodig achtte om een vervanger voor Ryan Gravenberch aan te trekken. Taylor was ook onder Alfred Schreuder zeker van zijn plaats, maar ontsnapte niet aan de sportieve malaise in Amsterdam. Hij mocht van Louis van Gaal nog wel mee naar het WK in Qatar en kreeg begin dit jaar van Ronald Koeman een basisplaats in de kraker tegen Frankrijk, maar sindsdien slaagt hij er niet meer in zijn stempel te drukken.

Artikel gaat verder onder video

Dat kwam Taylor dit seizoen dus al op veel kritiek te staan en dat is er donderdagavond zeker niet minder op geworden. De middenvelder had in de thuiswedstrijd tegen Brighton nog wel een basisplaats, maar verscheen na de rust niet meer binnen de lijnen. De toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA staken niet onder stoelen of banken dat zij blij waren met de beslissing van Van ’t Schip om Taylor naar de kant te halen. “Als dat zo is, is dat jammer”, wordt de trainer geciteerd door Voetbal International. Van ’t Schip werd op de persconferentie gevraagd naar de reacties op de wissel van Taylor. “Want we zijn hier om onze eigen jongens aan te moedigen en niet om uit te fluiten. Het is niet fijn, dat is duidelijk.”

Taylor beleeft een lastig seizoen. Van ’t Schip is sinds zijn aanstelling al twee keer in gesprek gegaan met de middenvelder. Hoewel Taylor donderdag dus een avond beleefde om snel te vergeten, ziet de interim-hoofdtrainer geen reden om hem nóg een keer apart te nemen. “Het is niet dat hij er is uitgehaald omdat hij een slechte wedstrijd speelde, maar meer omdat je iets anders nodig hebt. We stonden met 1-0 achter en we wilden iets anders proberen om te kijken of we nog meer aanvallende impulsen konden krijgen. Daarom brachten we Akpom in.” De entree van Chuba Akpom haalde helaas voor Ajax niks uit. Brighton maakte vroeg in de tweede helft de 0-2 en daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Moet Van 't Schip Taylor zondag tegen Almere City weer laten starten?

Laden...
1877 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Gut, dit is al het derde of vierde artikel dat ik lees op fcupdate over hetzelfde onderwerp. Kan er een beetje meer variatie in de artikelen komen, zodat het niet alleen maar altijd over Ajax gaat? Er zijn 18 ploegen in de Eredivisie en zeker 75% van de artikelen hier gaan over Ajax. Ik weet dat Ajax op dit moment één van de slechtere ploegen is, maar ik zou toch ook wel eens wat meer willen lezen over de andere ploegen.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

gewoon een poos op de bank houden, mooie tijd om tot bezinning te komen. En als dat niet lukt, tja dan wordt het moeilijk. Maar het probleem bij hem is gewoon heel simpel, hij is gewoon niet beter.

avatar

Nog een probleem, hij denkt zelf van wel, dit is ook het enige wat hij als Ajax speler wel heeft, de arrogantie, maar in dit geval onterecht

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik ga Van 't Schip wat Taylor betreft nog het voordeel van de twijfel geven, maar als Van 't Schip in navolging van Schreuder, Heitinga, Maduro aan Taylor blijft vasthouden dan is Van 't Schip niet goed genoeg om Ajax naar betere tijden te leiden. Het krediet van Taylor is al op. Als de supporters in de Arena het duidelijk laten merken dan is het een bevestiging van een feit. Hetzelfde geldt ook voor de 3B en ook voor Rensch. Ajax staat aan de vooravond van een vernieuwing een renovatie een transformatie, maar deze spelers staan andere spelers in de weg en ze kosten Ajax veel dure punten. Geef Mikautadze, Forbs, Akpom, Mansverk (als hij terug is), Martha, Kaplan ook een eerlijke kans John !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen