Ajax speelt tegen Sparta in speciaal tenue om krachtig statement te maken

9 december 2023, 08:46
Foto: © Ajax

De spelers en speelsters van Ajax spelen zaterdag niet met hun naam, maar drie witten stippen op de rug van het tenue. De Amsterdammers zijn klaar met de haat die wekelijks te lezen is op sociale media en willen dat door middel van dit statement duidelijk maken.

Ajax maakt zaterdagochtend op de officiële kanalen bekend dat het de online haat wil bestrijden. De huidige nummer zes van de Eredivisie kwam er tijdens gesprekken met spelers achter dat berichten op sociale media nogal gevoelig liggen in de selectie. “Helaas zijn zij niet de enigen die dergelijke haat ontvangen”, laat de Amsterdamse club weten.

Artikel gaat verder onder video

Social hate is een groeiende trend die Ajax wil tegen gaan. “Onderzoek toont aan dat 82 procent van de Nederlanders zich stoort aan het zien van haatberichten of -commentaren op social media”, schrijft Ajax. Met de actie #SilenceSocialHate willen de Amsterdammers gesprekken starten over de impact van haatberichten op sociale media.

Zowel bij de mannen, als de vrouwen zullen er drie witte stippen op de rug van het shirt prijken. De mannen van Ajax nemen het zaterdag in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. Het vrouwenelftal van Ajax gaat op bezoek in Eindhoven voor een onderonsje met PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FeyFan2023
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

HEEEEL goede actie van Ajax en dat zouden alle clubs maar eens moeten doen. Weg met haat! Rivaliteit prima, de rest heeft geen plaats in een samenleving die staat voor vrijheid en democratie. Iedereen die - meest anoniem, dat ook nog - haat-reacties schrijft, is zo ziek en verziekend bezig. Laten we ook die anonimiteit aanpakken!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen