Ajax verspeelt peperdure punten na discutabele goal Thy

17 december 2023, 18:42
Foto: © Imago

Ajax heeft zonder John van 't Schip dure punten verspeeld in eigen huis tegen PEC Zwolle. Brian Brobbey leek de Amsterdammers van trainer Michael Valkanis een eenvoudige middag te bezorgen, maar de opponent uit Overijssel was al de hele wedstrijd gevaarlijk. Aan de hand van twee goals van Lennart Thy verspeelde Ajax alsnog hele dure punten, al zal de gelijkmaker nog wel even worden nabesproken. Er leek hands te zijn gemaakt voor de omhaal van Thy.

Bij Ajax nam Valkanis de honneurs waar vanwege de trouwerij van de zoon van Van ’t Schip in Australië. De Australische assistent gunde zowel Sosa als Martha een basisplaats, waarbij de laatstgenoemde op de plek van aanvoerder Bergwijn werd gepositioneerd. Bij PEC Zwolle ontbrak Thomas, waardoor Buurmeester de enige andere naam in de basiself was ten opzichte van vorige week tegen NEC.

Artikel gaat verder onder video

Ajax leek in eerste instantie vrijuit te kunnen aanvallen, zonder dat het de Zwollenaren echt aan het beven bracht. Na een minuut of twintig kreeg PEC Zwolle echter een reeks aan enorme mogelijkheden op de openingstreffer. Van den Berg en Velanas misten vanuit kansrijke positie en Hato moest een poging van aanvoerder Van Polen van de lijn halen. Ajax strafte de gemiste kansen van PEC Zwolle kort voor rust genadeloos af. Een toevalstreffer van Brobbey - waarbij het lijnenspel van de VAR aan te pas moest komen - betekende naast zijn zevende seizoenstreffer ook de bevrijdende 1-0 voor Ajax.

Direct na rust bracht Tahirović met een onbedoelde assist Brobbey is scoringspositie. De aanvalsleider schoot beheerst raak en verdubbelde daarmee de score. De wedstrijd lekker in rustiger vaarwater te geraken en daarmee de kant van Ajax op te kantelen. Na een uur spelen verspeelde invaller Hlynsson echter knullig de bal en in de omschakeling benutte Thy - via het been van Hato - het aangereikte buitenkansje. PEC Zwolle wachtte uiterst lang voordat het de schroom van zich afgooide en vol voor de gelijkmaker ging. Grote Zwolse kansen bleven dan ook uit, totdat Vellios met een omhaal Thy bereikte, die op zijn beurt ook een omhaal maakte en de gelijkmaker scoorde. Daarbij kwam de bal tegen de hand aan, maar dat werd door VAR niet als strafbaar hands beoordeeld. Door dit gelijkspel gaat Ajax met een flinke kater de winterstop in.

Had de gelijkmaker van PEC Zwolle afgekeurd moeten worden?

Laden...
634 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Heel het seizoen blundert de var al, dus niet zo raar. Maar tja, je had het zelf harder moeten beslissen.

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Klopt, ze hebben het echte moment niet gezien, dus maken ze maar voor een kerstcadeau maar de goal voor PEC. Echt deskundig en individueel zijn ze niet !!

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ben wel benieuwd naar de beredenering van de VAR over de gelijkmaker.

Gusa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het punt voor PEC is volledig terecht, maar in mijn ogen had die 2-2 nooit doorgang mogen vinden. Als Velios die bal niet met zijn hand van richting verandert komt het speeltuig nooit op die manier bij Thy terecht. Het is een bepalende deflectie op weg naar het doelpunt.

Joost55
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hands of geen hands. Neemt niet weg dat er 1 speler bij de hoekvlag blijft hangen om lucht te dekken en eventueel buitenspel op te heffen. Wat is dit Ajax erbarmelijk slecht. Bij ajax moet een verdediger in eerste instantie kunnen voetballen. Dat meer dan de helft niet of nauwelijks kan verdedigen is bijzaak..Het middenveld is al net zo slecht. Slechte balcontrole slecht inzicht en nog mindere inzet. Dus worden wekelijks voorbij gelopen . De aanval ook zeer voorspelbaar met een rechtsvoor in links en een linkspoot op rechts dus je weet standaard dat ze naar binnen draaien omdat ze met hun chocoladebeen niets kunnen. Spits werkt hard maar heeft relatief weinig techniek. Dus al met al een seizoen om heel snel te vergeten. Laat het snel mei zijn.!

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo is dat. Na mijn mening heeft Ajax op 4 posities zéér matige spelers. Zo 2 op het middenveld, waarvan een linksbenig verdediger én rechts één voor de aanval. Dit geldt ook voor de defensie. Daar één centrale linksbenige én een linksback. Spelers als Tagliafico en Jaap Stam hebben we minmaal nodig. Dit geldt ook spelers als Larsen en Edgar Davids. Huidige spelers zoals Tahirovic vindt ik ver ondermaats, mogelijk nóg 3 of zelfs 5 spelers. Al met al heeft Ajax erg veel te doen. Ben benieuwd wie de nieuwe trainer van Ajax gaat worden, daar Johnny van mij mag blijven. Ik denk dat véél fans het er daar wel mee eens zijn !!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@cg Ajax was bijzonder slecht met de counters van PEC ze stoomden heel het middenveld over elke keer om 5 meter voor de 16 gestopt te worden. Alsof ajax 5-2-3 speelden iedereen leuk mee randje 16 om een goal te maken om vervolgens bij de omschakeling totaal verkeerd te staan en achter 2 spelers van PEC te rennen..

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Aanvallend hands is altijd afkeuren. Hele seizoen al dus foute beslissing van de VAR.

Flamingo
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat is dus niet waar. Net bij ESPN nog uitgelegd. Speler die onbewust hands maakt en scoort wordt standaard afgekeurd. Andere speler die onbewust hands maakt en komt de bal dan alsnog bij een speler die scoort is het dus niet standaard afkeuren. Heb ‘m ook niet bedacht, rare regel.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@flamingo vermoeiende regel hoor hey .

Flamingo
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wist ‘m net aan goed te beschrijven 😂 achterlijke regel.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het was een prachtige goal. Ik kon er wel van genieten. Juiste beslissing. Niks aan het handje.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

terechte goal van pec!! en als je het niet gelooft lees de regels maar eens! maar ajaks kwam nog verdomd goed weg met 1 punt!

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Afkeuren of niet, zoals van Polen al zei...het zal mij aan m'n reet roesten. Gewoon een dik verdiend bonuspunt. Als we ze aan het begin van de competitie hadden gehad waren het zonder twijfel 3 punten geweest!

Skid row
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Onbewust hands, dus een terechte goal. Dat lek is nog lang niet boven.

Supporter
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als Ajax 'm zo had gemaakt hoor je de 50.000 niet klagen hoor. Dan hoor je ze niet!

Klantenservice
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Geen enkele support van een club zou klagen met zo'n doelpunt mee. Net zoals je juist veel supporters hoort als ze zo'n goal tegen krijgt. Is niet specifiek ajax.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dit Ajax is zwak, is slecht en is nog steeds ziek. Wat een armoedig voetbal. Berghuis kan echt niet meer, zelfs een Berghuis in optimale conditie is niet genoeg voor een ambitieuze club als Ajax. Berghuis de nestor, de speler die Ajax vooruit moet helpen brengt zowel als vleugelspeler als middenvelder helemaal niets, zijn hoekschoppen zijn vrije trappen komen niet aan, in de aanval durft of gaat hij niet diep, hij zoekt altijd een moeilijke overlapcombinatie die altijd mislukt. Doelpunten kan je van Berghuis niet verwachten. Zet je denkbeeldig Berghuis een 30plusser met ervaring naast een tiener als Bakayoko of naast een Minteh of Jahanbaks dan verbleekt Berghuis. Als ze bij Ajax Berghuis na de winterstop in de basis handhaven dan zijn ze bij Ajax de weg kwijt. Berghuis staat ook andere spelers in de weg en hij drukt zwaar op de loonkosten. Berghuis moet weg en in zijn kielzog Sosa, Sutalo en Tahirovic oef wat zijn deze spelers slecht. Het wordt tijd dat de supporters hun onvrede kenbaar maken. Teleurstelling en in de zeik genomen voelen bij de vele supporters is aanwezig. Door het onnodige gelijkspel blijft het verschil met de nrs. 3 en 4 groot, anders zou Ajax het verschil nu al tot 6/7 punten kunnen brengen. Helaas. Het wachten is nu op nieuwe spelers en verkopen van Bergwijn, Berghuis en misschien Brobbey.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Mijn geliefde Ajax is door zichzelf gestraft. Ajax in eigen huis tegen "een" PEC had maar meer doelpunten moeten maken in navolging van PSV en Feyenoord. In plaats daarvan zag je weer de slordigheid, de nonchalance, het achteroverleunen in hun spel sluipen. Ajax verspeelde al eerder punten tegen Almere. Er is iets fout met de instelling en het mentale niveau van de spelers, veel show weinig rendement, jammer. Hopen op betere tijden. De spelers moeten maar op prestatie beloond worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen