'Ajax voert gesprekken over verrassende transfer van PSV-sensatie uit 2018/19'

6 december 2023, 17:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 18:43
Foto: © ProShots

Ajax voert gesprekken met het management van Angeliño, zo weet het Turkse OdaTV te melden. De linksback wordt dit seizoen door RB Leipzig verhuurd aan Galatasaray, maar kan daar nog niet aan de verwachtingen voldoen.

Afgelopen zomer betaalde Galatasaray een huursom van twee miljoen euro aan Leipzig om Angeliño te verwelkomen. De clubs spraken een optie tot koop af ter waarde van zes miljoen euro. Naar verwachting zal die niet worden gelicht. Angeliño is zijn basisplaats bij Galatasaray gaandeweg het seizoen kwijtgeraakt en bleef in de afgelopen vier competitieduels negentig minuten op de bank. Wel had hij tussendoor een basisplek in twee Champions League-wedstrijden.

Artikel gaat verder onder video

Angeliño kende in het verleden meer succes in Nederland. Hij maakte in het seizoen 2017/18 indruk bij NAC Breda, dat hem destijds huurde van Manchester City. De Spanjaard verdiende een transfer naar PSV, waarvoor hij uiteindelijk slechts een seizoen uitkwam. Angeliño werd na 2018/19 verkozen tot Talent van het Jaar en maakte deel uit van het Team van het Jaar in de Eredivisie, waarna Manchester City besloot een terugkoopoptie te lichten. Na een verhuurperiode bij Leipzig werd Angeliño in februari 2021 definitief vastgelegd door de Duitse club.

Welke linksbacks heeft Ajax al?

Ook Leipzig besloot Angeliño te verhuren - vorig seizoen aan TSG Hoffenheim en dit seizoen aan Galatasaray. De 26-jarige vleugelverdediger heeft een contract tot medio 2025. Ajax is zijn goede optredens in Nederland nog niet vergeten en zou dus in contact staan met zijn management. Met Ar'jany Martha, Borna Sosa, Gastón Ávila en Anass Salah-Eddine heeft trainer John van 't Schip aan opties geen gebrek op de linksbackpositie, maar de vele wisselingen dit seizoen tonen aan dat de positie een zorgenkindje blijft.

Zie je in Angeliño een goede aanwinst voor Ajax?

Laden...
1740 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Angelino is minder dan zijn tijd bij PSV geworden. Hij is ook te klein voor een verdediger. Opmerkelijk dat Ajax altijd van die ukkies in de laatste linie heeft. Ik zou graag wat meer keiharde reuzen á la Pepe, Diaz, Chiellini, Ramos (?) bij Ajax zien voetballen. Maar goed.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen