Driessen: 'Daar hoor je Slot nooit over, maar dan was Feyenoord waarschijnlijk geen kampioen geworden'

18 december 2023, 19:57
Foto: © ProShots / Talpa

Valentijn Driessen reageert op de uitspraken van Arne Slot, die eerder deze week een aantal voorbeelden gaf waarin de arbitrage Feyenoord in de eerste seizoenshelft niet meezat. De Telegraaf-journalist verwijst terug naar 19 maart 2023, de dag waarop de Rotterdammers met 2-3 zegevierden tegen Ajax maar Quilindschy Hartman in de eerste helft ontsnapte aan een rode kaart.

Slot vond onder meer dat Rodrigo Guth (Fortuna Sittard) in de eerste speelronde een rode kaart had moeten krijgen. In tegenstelling tot Bart Nieuwkoop, die die dag wél van het veld werd gestuurd, mocht de verdediger van de Limburgers echter blijven staan, waarna regerend landskampioen Feyenoord het seizoen met een teleurstellende 0-0 in De Kuip begon. Ook refereerde de oefenmeester aan de strafschop die zijn ploeg werd onthouden in Enschede, na een overtreding van Robin Pröpper op Santiago Giménez. De bal ging niet op de stip, waardoor de Tukkers een 2-1 zege konden boeken.

Artikel gaat verder onder video

Driessen betwist niet dat Slot met die twee voorbeelden zeker een punt had: "Hij heeft met allebei gelijk", stelt de chef voetbal van de ochtendkrant onomwonden in de podcast Kick-Off. "Maar de keren dat Feyenoord voordeel had... dat weten we niet. Je hoort geen enkele andere trainer daarover zeuren. Die roepen dat na afloop niet, die zeggen 'De arbitrage zat niet mee, maar daar mag je je niet achter verschuilen', maar hij (Slot, red.) haalt het elke keer weer terug", signaleert Driessen.

"Maar één ding haalt hij nooit terug, en dat is waarom hij kampioen is geworden", vervolgt de journalist. "En dat is omdat Hartman bij Ajax - Feyenoord na twintig minuten niet van het veld werd gestuurd, terwijl hij wel een rode kaart had moeten hebben." Met al geel op zak maakte de linksback destijds na een minuut of twintig een overtreding op Mohammed Kudus, waarop scheidsrechter Danny Makkelie Hartman een laatste waarschuwing gaf. Slot greep in en verving zijn verdediger snel door Marcos López. "Ze wonnen natuurlijk in de tweede helft door die goal van Geertruida", gaat Driessen verder, "maar met tien man hadden ze die wedstrijd daar echt niet gewonnen en dan waren ze waarschijnlijk ook geen kampioen geworden. Maar dáár hoor je Slot nou nooit over."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

'...en dan waren ze waarschijnlijk ook geen kampioen geworden' is natuurlijk erg kort door de bocht en overdreven. Maar dat zijn de bochten die we van Valentijn gewend zijn.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat ik al eerder zei vorig jaar was slot geweldig ,nu is bosz weer de gevierde man. Nu is er met slot ineens van alles mis ook. Zo werkt het helaas in de media. En de bekende mensen hier vinden het prachtig en lullen ook mee. Uit haat en omdat ze jaloers zijn Maar slot doet niks anders als vorig jaar . En gedraagt zich ook niet anders . Blijft gewoon een prima trainer . En ook al krijg je ook dingen mee . Je mag gewoon klagen als er beslissingen niet je kant op gaan . Hij is een mens . En veel mensen lezen en horen niet eens wat hij zegt . Want het valt allemaal wel mee Mensen

FCJel
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ach, als iedereen zo kortzichtig blijft kijken en oordelen, en Slot niet naar een andere club proberen te schrijven, kunnen we nog een tijdje van hem bij Feyenoord genieten.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Fc jel precies. Alleen het buitenland is niet dom ivm nederland . Die zien een goeie trainer

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die hebben dat inderdaad vaak beter door

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fc jel als je de hele opmerkingen van slot ziet en hoort . Slaan alle kritiek nergens op

Jesus krijst
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Eerste seizoens helft nec vorig jaar hadden we toch aardig pech

Maister
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Wat een selectief geheugen heeft Slot toch, inderdaad opvallend dat hij alleen de momenten noemt waarop hij benadeeld werd en niet die ene cruciale situatie waarin hij juist bevoordeeld werd.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Hoe vaak ontsnappen Ajaxspelers niet aan rode en gele kaarten. Daar hoor je Driessen niet over. Gaan we terug naar de wedstrijd Ajax-Feyenoord in 2021, bij een stand van 1-2 voor feyenoord, waar Martinez een elleboogstoot uitdeelt aan Dessers in het strafschopgebied van Ajax en de Ajaxreferie dat wegwuift en dan hoor je niemand, ESPN en ook Driessen niet, want dan komen ze aan hun club

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Precies. Dat was zeker een rode kaart en een penalty bij een 0-2 stand. Maar nee hoor daar hoorde je niemand over. Dan was het het 0-3 geworden en dat mag niet van de knvb.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Snap niet dat die Falentijn nog serieus genomen word !!!! Televaag grijp in !!!!

Valentijnliegt
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Feyenoord heeft helemaal geen probleem. Alleen op psv staat geen maat. Het probleem in Nederland zijn al die Ajax likkende journalisten en provinciale puistende toetsenbord Ajax succes supporters. Dat is het enige probleem.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen