FC Volendam grijpt in en stelt hoofdtrainer Kohler op non-actief

5 december 2023, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Volendam heeft hoofdtrainer Matthias Kohler op non-actief gesteld, zo meldt Voetbal International dinsdagmiddag. De trainer zal daarom donderdag niet op te bank zitten in de De Kuip, als FC Volendam het opneemt tegen regerend landskampioen Feyenoord.

Vrijdag werd door Kohler samen met Team Jonk aangekondigd dat hij zou vertrekken bij FC Volendam, maar na de 0-5 nederlaag gaf de Duitse trainer aan dat hij zijn ploeg in deze moeilijk fase niet in de steek wilde laten. Daarom leek het aanvankelijk de bedoeling dat Kohler FC Volendam ook zal begeleiden in de wedstrijd tegen Feyenoord, waar ook steun voor was vanuit de selectie. Het loopt echter anders.

Artikel gaat verder onder video

Toen Kohler dinsdag arriveerde in het KRAS Stadion werd hij verrast door de Raad van Commissarissen, zo schrijft Voetbal International. De RvC van de Palingboeren deelde de oefenmeester mee dat hij per direct op non-actief is gesteld. Assistent-trainer Michael Dingsdag neemt de taken tijdelijk over, zo heeft FC Volendam bekendgemaakt op de eigen website. Eerder kwam De Telegraaf al naar buiten met dat nieuws.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is een grote chaos daar in Volendam met haat en nijd. De RVC met old Opa Veerman, Rob Bootsman, Erwin Boelhouwer, Elma de Koekkoek, Henk Kras jr. en Kees Mooijer kunnen gewoon niet hebben wat er bereikt is door het bestuur en team Jonk. Dit zooitje van RvC wil liever degraderen en spelers uit hun eigen dorp in het eerste hebben of ze nu amateur worden of niet dat maakt die RvC niets uit. Een voetbalvereniging is nu eenmaal een bedrijf wat soms risico's moet nemen om iets te bereiken maar de RvC hebben geen enkele bal verstand van voetballen. Die leven nog in de pre historie. Schop iedereen er maar uit maar blijf vooral zelf zitten als grootste kwaaddoeners. Je moet nu niet komen met financiële risico's daar had je eerder op moeten letten dus zijn ze geen knip voor hun neus waard. Als iemand garant staat voor eventueel verlies en dan keihard zeggen door een Veerman dat doet hij niet en dat wel tien maal herhalen dan gooit hij heel de naam Veerman te grabbel maar ook de naam van de voorzitter Smit. Het is te hopen voor de supporters dat het nog goed komt maar voor de RvC is het niet te hopen die moeten kei hard afgestraft worden met feiten die mogelijk geheel niet kloppen. Succes supporters en moedig dat jullie je zo gedragen keurig en netjes daar kan de RvC nog enorm veel van leren. Ik heb altijd gedacht van Volendam is een eenheid maar zie nu toch wel heel veel gebeuren dat het een dorp is van haat en nijd en ruzie ook onder elkaar van wie dan ook.

Jozo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je slaat de spijker op z’n kop! Oudjes die niet vooruit kijken, ze hadden goud in handen daar in Volendam, Jan Smit zorgde ervoor dat team Jonk binnenboord kwam, die moesten eigenlijk vorig jaar al wieberen van de RvC, het bestuur moest ze ontslaan, natuurlijk wilde Jan dat niet, liever wilde hij Keije Molenaar erbij halen, maar die werd niet geaccepteerd door de RvC, AJAX zou dit “uithangbord” graag hebben maar de RvC van Volendam niet..? Bang voor eigen hachje..? Kijk wat je nu overhebt, niks meer, een geweldige trainer/technische directeur weg, een geweldige adviseur misgelopen, een geweldige voorzitter/sponsor weg, tjongejonge wat heeft die meneer Veerman het goed gedaan…geweldig…NIET DUS..!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen