Gechoqueerde reacties in buitenland om één vraag van Kraay junior aan Ajax-speler Hlynsson

10 december 2023, 16:08   Bijgewerkt: 10 december 2023, 16:13
Foto: © ESPN

In het buitenland snapt men niets van het interview dat Hans Kraay junior na afloop van Ajax - Sparta Rotterdam (2-1) hield met Kristian Hlynsson. De verslaggever van ESPN vroeg de IJslandse middenvelder onder meer of zijn vriendin ‘een beetje kan koken’.

Kraay junior sprak na afloop voor de camera van ESPN met Hlynsson, die met name in de eerste helft een prima indruk maakte. Nadat de verslaggever eerst inhoudelijk had gesproken met Hlynsson over de wedstrijd, vroeg hij hem of hij ‘verder nog iets wil zeggen’. “Woon je inmiddels op jezelf? Want je hebt in een gastgezin gewoond, hè”, voegde Kraay junior eraan toe.

Artikel gaat verder onder video

“Ik woon met mijn vriendin. Zij komt ook uit IJsland”, antwoordde Hlynsson. Kraay junior vroeg vervolgens of ‘dat goed gaat’. “Ja, dat gaat goed", reageerde de Ajax-speler. Kraay junior: “Kan ze een beetje koken?” Hlynsson antwoordde vervolgens instemmend: “Ja, maar ik ook. We doen het samen.”

De desbetreffende uitspraken van Kraay junior en Hlynsson werden vervolgens door het bekende fanaccount TheEuropeanLad (ruim 845.000 volgers op het moment van schrijven) uitgelicht op X, voorheen Twitter. De volgers van het account, overwegend buitenlanders, zijn stomverbaasd over de vragen die Kraay junior stelde aan Hlynsson.

“Wat is dit dan voor interview? Verwachten ze dat hij zegt dat zij niet kan koken?”, reageert iemand in het Engels. Een ander vraagt zich af: “Wat moeten we met deze informatie?”, terwijl een ander reageert met: “Nederlandse media, wtf.” “Kunnen ze geen lastigere vragen stellen?”, vraagt iemand anders zich weer af, terwijl een ander zich weer afvraagt ‘waarom dit soort persoonlijke vragen gesteld worden.’

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingCrimson
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Nederlandse kneuterigheid en leukdoenerij. Moet je niet willen.

CG
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Zelf vindt ik dat Kraay geen fijne persoon is in de voetbal. Ik vindt zelf hem van een laag niveau.

Folcwijn
Link gekopieerd!
  42
  + 1
avatar

4 taalfouten in twee zinnen maakt het niveau er niet hoger op.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Laag niveau hè?

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Ja wat verwacht je dan als je een snuifduif interviews laat verzorgen, met 0,0 voetbal know how op een acceptabel niveau. ESPN wil professioneel overkomen maar met Jan Joost en kraay als aanzicht blijven jullie een lachertje

KROTJE
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Het wordt tijd dat Hans Kraay ophoudt met die Nederlands getinte zeikinterviews net als die van Joop Schreuder, Sierd de Vos, eerder Bert Maalderink. Laat Hans maar eerst op cursus bij de BBC en de Duitse Televisiezenders gaan.

Derk62
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Hans wordt al een echt oudwijf, kan beter bij een brei club gaan

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Vooral die persoonlijke vragen , dat moet verboden worden , maar Kraay heeft daar wel een houtje van , ik zou dus graag een verandering in dit soort vragenstelling willen zien dus, espn , ga aan het werk !

Swiebertje
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Ik vindt ook dat Hans er ook een houtje van heeft. Hans heeft lage nivo.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen