Zevende én achtste Nederlander maakt overstap naar nationale voetbalploeg van Indonesië

28 december 2023, 22:59
Foto: © Imago

Het nationale voetbalelftal van Indonesië begint een sterk Nederlands tintje te krijgen. Thom Haye en Jay Idzes zijn momenteel in Jakarta om het papierwerk voor het staatsburgerschap af te ronden. Het tweetal wil gaan voetballen voor het Indonesië elftal, waar al zes andere Nederlanders spelen.

Idzes kreeg al eerder groen licht, maar kan nog niet meedoen met de Asian Cup, die afgewerkt wordt van 12 januari tot 10 februari in Qatar. De inschrijvingsperiode voor het Aziatische toernooi was al verstreken, waardoor de speler van Venezia (voorheen Go Ahead Eagles) moet wachten tot de eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Vietnam.

Artikel gaat verder onder video

Waar Idzes afgelopen twee seizoen namens de Eagles in de Eredivisie speelde, gaat Haye al wat langer mee op de Nederlandse velden. De middenvelder kwam uit voor AZ, Willem II, ADO Den Haag, NAC Breda en Heerenveen op het hoogste niveau. Haye werd geboren in Amsterdam maar heeft Indonesische grootouders, waardoor hij genaturaliseerd mag worden.

Haye en Idzes zijn niet de enige Nederlanders die gaan uitkomen voor de nationale ploeg van Indonesië. Met Sandy Walsh, Marc Klok, Shayne Pattynama, Justin Hubner, Rafael Struijck en Ivar Jenner begint de ploeg van Shin Tae-yong een Nederlandse tint te krijgen. Voormalig Excelsior-back Nathan Tjoe-A-On is ook kandidaat om Indonesisch international te worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kisa016415
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

🍓 𝐁𝐞𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐞𝐥 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐣𝐨𝐧𝐠𝐞 𝐬𝐞𝐱𝐲 𝐩𝐨𝐞𝐬𝐣𝐞 👉 ­­𝗪­­­­𝗪­­­­­𝗪­­­.­­𝗨­­­𝗦­­­­𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen