Kieft laat compleet ander geluid horen en vindt rode kaart Berghuis onterecht

1 december 2023, 20:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Wim Kieft is van mening dat Steven Berghuis onterecht een rode kaart heeft gekregen in het duel tussen Olympique Marseille en Ajax. De analist vond de overtreding van de Ajacied op die plek in het veld onhandig, maar zag geen kwade bedoelingen in zijn sliding.

Dat zegt de oud-aanvaller in zijn column voor De Telegraaf. Berghuis werd, voornamelijk op sociale media, hard aangepakt wegens zijn overtreding op Joaquín Correa, die geblesseerd het veld moest verlaten. Kieft laat een compleet ander geluid horen, want de analist vindt dat de sliding van Berghuis niet een actie was die ontstond wegens irritatie: "Het was geen tackle uit frustratie, maar goed bedoeld, om zijn ploeg te helpen. Het pakte alleen faliekant verkeerd uit, want uiteindelijk benadeelde hij zijn ploeggenoten met de rode kaart. Terwijl Berghuis een prima wedstrijd speelde", schrijft Kieft.

Artikel gaat verder onder video

De oud-voetballer geeft in zijn wekelijkse column aan dat hij het wel dom vond van de middenvelder van Ajax op zijn sliding op zo'n plek op het veld in te zetten, waar eigenlijk helemaal geen gevaar was:  "Je denkt dan ook: hou je een beetje in. Overigens ging er evenals in de aanloop naar de eerste penalty balverlies van Steven Bergwijn aan vooraf", voegt Kieft toe. "Dat blijft toch de meest grillige voorin bij Ajax met af en toe een flits. Hij kan het verschil maken op topniveau en op zijn leeftijd, 26 jaar, en met zijn ervaring moet hij veel constanter presteren."


It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vaak is er geen kwade bedoeling in een overtreding, maar wordt er toch een rode kaart uitgedeeld, omdat het een gemene is. Dus ja rood

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zullen haters altijd zeggen. Je kan hem geven, maar zelfs met de 20x slowmotion beelden zag je dat het ongelukkig was en het gewoon geel was. Heb alle wedstrijden van deze ronde inmiddels bekeken en heb een soort gelijke overtreding minimaal 4x voorbij zien komen onbestraft… het is een willekeur. Blijft bij dat deze scheidsrechter niet op dit niveau thuis hoort, een zwak voor zijn landgenoot of te bang om geen fouten te maken en ze dus juist te maken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen