Makkelie in de fout bij moment voor twee witte wissels bij Feyenoord - PSV

3 december 2023, 13:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Imago

Danny Makkelie had voor de overtreding van Quilindschy Hartman op Jordan Teze op z’n minst een gele kaart moeten geven, zo vinden de meeste PSV-fans. De arbiter hield de kaarten op zak, terwijl de verdediger van PSV naar de kant moest met een blessure. Feyenoord-verdediger Hartman kon wel verder, maar kreeg geen prent.

Op X is er veel ophef over dat besluit van de arbiter in De Kuip. “Makkelie liet behoorlijk veel toe en zette de toon door voor Hartman het geel op zak te houden. Een veldslag is het overigens niet geworden”, schreef PSV-watcher Rik Elfrink. Ook veel andere PSV-fans waren het niet eens met het besluit van Makkelie om geen kaart te geven aan Hartman.

Artikel gaat verder onder video

Volg de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV in ons liveverslag!

Uiteindelijk moest Hartman overigens ook gewisseld worden. In de pauze ging hij met een witte wissel naar de kant bij Feyenoord en werd vervangen door Marcos López, omdat hij nog te veel last had van het moment in de eerste helft. Een witte wissel is een spelersvervanging die het desbetreffende team geen wissel kost, omdat het een hoofdblessure betreft. Feyenoord en PSV hielden hun vijf resterende wissels dus gewoon over. Omdat het papiertje wat doorgegeven moet worden bij die wissel wit is, heet het een witte wissel. Makkelie trok in het eerste bedrijf uiteindelijk geen enkele gele kaart.

Had Makkelie geel moeten geven aan Hartman?

Laden...
1205 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Wat ik raar vind is dat dat van Hartman een witte wissel is. Alleen ik vind wel raar dat het nog als witte wissel geld aangezien de hele eerste helft door hem is uitgespeeld en als het dus echt niet verstandig is om door te gaan dat dan toch gelijk zou gelden?

Bean
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

was gewoon rood, gevaarlijke kamikaze actie in de rug van teze zonder intentie de bal te spelen. grote misser van mr rotterdam makkelie en zijn var stagiaire.

Gertuz
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Makkelie liep te marchanderen ten nadele van psv, vooral in de eerste helft. Wat mij opviel en erg amateuristisch is van psv is dat ze een wisselspeler lieten invallen zonder opwarming. Op het moment dat de speler van psv daar lag, na de aanslag van hartman, hadden ze gelijk een speler warm moeten laten lopen.

Gust
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Zowiezo schandalig dat iemand die politie agent is in Rotterdam deze wedstrijd mag fluiten!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Agent in Dordrecht toch niet dat dat wat uitmaakt is toch regio Rotterdam , vind dat die agent geen wedstrijden van Fey meer mag fluiten .

Oud keeper
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Als broer van een voormalig betaald voetbal scheidsrechter vertel ik U, die mannen hebben allemaal stroop om hun mond. Vreselijk wereldje.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Zo zie je maar weer: spelregels zijn heel erg leuk maar voetbal wordt geregeerd door scheidsrechters die VINDEN dat iets geen geel of wel geel (of rood) is. Dat is niet geconformeerd aan een spelregel, maar aan willekeur. Wellicht aan ego's.

Oud Fluks
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Dit zijn de regels die de KNVB en de teams ook hebben goedgekeurd dat een wissel waarbij een hoofdblessure is opgelopen er geen wissel op het westrijdformulier word gezet en allebei de teams dus 5 x nadat kunnen blijven wisselen, dat is ook bij Hartman een juiste beslissing die zelf ook schrok bij de overtreding op Teze die ook gelijk uitviel als een hoofdblessure en daardoor ook niet verder kon. Verder floot Makkelie in de 1e helft een mindere wedstrijd en dat gezeurvdat hij in Rotterdam bij de Politie werkt is gezeur want hij fluit zeer zeker niet tegen beide clubs en blijft altijd neutraal !

Anton Bogers
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Als ik de actie van Hartmann in de herhaling nog eens bekijk: moet rood zijn. Komt met buitensporige inzet en met hoge snelheid inspringen in de rug van Teze. Met een ernstige blessure als gevolg. Makkelie zag meer overtredingen over het hoofd. Zeer matige arbitrage.

Oud keeper
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Iedereen kan politie worden hoor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen