Minimale extra speeltijd bij RKC Waalwijk - Ajax al bekend: ‘Dat vind ik best apart’

5 december 2023, 16:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Imago

Ajax is sinds de aanstelling van John van ’t Schip als interim-hoofdtrainer inmiddels vijf wedstrijden in de Eredivisie ongeslagen en kan woensdagavond een volgende stap zetten op de ranglijst. De huidige nummer acht reist af naar Waalwijk voor het restant van het treffen met RKC. De Amsterdammers verdedigen een 2-3 voorsprong en weten ook al hoeveel tijd ze hebben om die over de streep te trekken: negen minuten, waarvan minimaal drie minuten blessuretijd. Daar heeft Henk Fraser wel een mening over.

Het is inmiddels ruim twee maanden geleden dat RKC en Ajax elkaar troffen in Waalwijk. De aanwezigen in het Mandemakers Stadion kregen in eerste instantie een leuke wedstrijd te zien. Het ging op en neer en er werd volop gescoord. Ajax ging rusten met een 1-2 voorsprong, maar zag RKC in de tweede helft voor een tweede keer langszij komen. Steven Berghuis schoot de Amsterdammers vervolgens opnieuw op voorsprong en leek hen de drie punten te schenken, maar het laatste fluitsignaal werd die avond niet gehaald. Na een heftige botsing tussen Etiënne Vaessen en Brian Brobbey werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Artikel gaat verder onder video

Nu, ruim twee maanden later dus, maken RKC en Ajax zich op voor het restant. Het duel werd in minuut 84 gestaakt, dus er staan nog zes minuten officiële speeltijd op het programma. Maar de minimale blessuretijd is ook al bekend. Navraag van Ajax Life bij de KNVB leert dat er na negentig minuten nog minimaal drie minuten extra tijd bijkomen, schreef Ajax Life maandag. Dat is volgens de KNVB ‘exclusief de extra speeltijd die er mogelijk nog bijkomt vanuit het restant’. Dat hebben ze al gecommuniceerd. Dat vind ik best apart trouwens, vertelt RKC-trainer Fraser daarover in gesprek met Voetbal International. Slechts drie minuten extra, dat is de tijd die er voor de wissels staat. Daar had nog wel iets bij gekund. Misschien dat er in de officiële resterende minuten nog aanleiding is om er iets bij te doen.

Geen lange ballen richting de Amsterdamse zestien

Het zal in ieder geval een vreemde gewaarwording zijn in Waalwijk. Fraser heeft overigens ervaring met het uitspelen van een wedstrijd die nog geen tien minuten duurt. Hij moest vorig jaar als trainer van Sparta Rotterdam voor een paar minuten naar Vitesse. De Rotterdammers verdedigden met succes een 0-1 voorsprong, nu moeten Fraser en zijn spelers op jacht naar de gelijkmaker. Ik denk dat je in dat tijdbestek zeker twee à drie kansen, misschien wel vier, moet kunnen krijgen”, is hij in ieder geval vol vertrouwen. Lange ballen richting het duo Michiel Kramer en David Min zouden Ajax in de problemen kunnen brengen, maar dat lijkt Fraser niet van plan te zijn. “Wij hebben een ploeg die van voetbal uitgaat en op die manier aan mogelijkheden komt. Dat zal nu ook het uitgangspunt zijn.”

Fraser realiseert zich echter als geen ander dat er een ander Ajax op bezoek komt dan ruim twee maanden geleden. Toen verkeerden de Amsterdammers onder leiding van Maurice Steijn in rampzalige vorm en was het achterin zo lek als een mandje. Onder Van ’t Schip laat Ajax voorzichtig steeds meer verbetering zien. “We zullen een ander Ajax treffen dan toen. Wat andere namen denk ik en in ieder geval een andere ploeg qua vorm. Toen was het minder stabiel, ze staan er nu beter voor”, aldus Fraser.

Trekt Ajax de 2-3 voorsprong over de streep?

Laden...
2685 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ongeacht de oorzaak, maar met dit soort dingen ben je als leidende club gewoon in het nadeel. NEC precies hetzelfde verhaal, AZ en RKC kunnen met nieuwe energie 10 minuten alles of niets spelen en bovendien ben je 2 maanden verder. Beide wedstrijden had gewoon afgefloten moeten worden, net als je in het autoracen hebt als 70 of 80% van de wedstrijd voorbij is dan is het gewoon affluiten. Maar goed, helaas zijn de regels niet zo en zal als 1 van deze wedstrijden gelijkspel wordt dit worden gezien als competitie vervalsing als die 2 punten achteraf cruciaal zijn geweest.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Daar valt andersom ook iets voor te zeggen toch? De leidende ploegen kunnen met nieuwe energie hun voorsprong verdedigen. Ik denk dat als de voorsprong groter was, bijvoorbeeld een 3-1, dat de wedstrijd wellicht niet was uitgespeeld. Maar bij slechts 1 doelpunt verschil is de kans op een punt echt nog groot. Dan is het heel veel 'gedoe' voor die paar minuten, maar wel belangrijk gedoe voor de competitie. Hierbij zal een ploeg die voorstaat het wellicht minder graag willen uitspelen dan een ploeg die achter staat.

Exitium
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

In de F1 wordt ook geprobeerd de race uit te rijden, daar stopt men er ook niet automatisch mee als er vlak voor het eind een rode vlag valt. Los daarvan, als je wedstrijden niet uitspeelt en één van de teams wordt op doelsaldo kampioen of juist tweede, dan ga je daar enorm veel gedoe over krijgen. Want men had wellicht de voorsprong nog kunnen vergroten, of juist nog punten kunnen verliezen.

Oud keeper
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Het lijkt wel of de wereld vergaat. Het is maar een potje voetbal en er gaat veel geld in om.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen