Olij en Kraay zijn het niet met elkaar eens over penalty: 'Je kwam iets te wild in...'

10 december 2023, 11:48   Bijgewerkt: 10 december 2023, 14:51
Foto: © ESPN

Hans Kraay junior en Nick Olij zijn het zondagochtend niet met elkaar eens geworden over de strafschop die Sparta tegenkreeg in de wedstrijd tegen Ajax. Olij vond dat scheidsrechter Danny Makkelie de bal te makkelijk op de stip legde, terwijl Kraay vond dat de doelman van Sparta te gretig uit zijn goal kwam.

"Ik vond van niet", zegt Olij in het programma Goedemorgen Eredivisie als hij door presentator Milan van Dongen wordt gevraagd of de gegeven strafschop van Makkelie terecht was.  Brobbey werd in de ogen van de scheidsrechter geraakt  door Olij, waarvoor hij een strafschop moest geven. "Ik vind het te makkelijk gegeven. Ik heb het er gisteren ook met de scheidsrechter over gehad. Ik raak de bal nog aan, maar glijd door tegen hem aan. Ik kan moeilijk verdwijnen", geeft de Sparta-goalie aan. "Dus, ik vond dit te makkelijk. Zeker gezien het moment, net voor rust op een 2-0 achterstand komen tegen Ajax...Dan weet je gewoon dat het lastig wordt."

Artikel gaat verder onder video

Stijn van Gassel, doelman van Excelsior en ook te gast bij het programma van ESPN, is het volledig met zijn collega-doelman eens. Kraay is dat niet, want die vond dat Makkelie wel degelijk een aanleiding had om de bal op de stip te leggen: "Ik vond het wel een penalty", zegt Kraay, waarna Olij direct reageert: "Maar jij bent tegen keepers", zegt de doelman lachend tegen Kraay, die daarna zijn mening toelicht: "Nick is een aanvallende keeper, en dat is heel mooi, maar nu was hij iets te gretig. Je kwam iets te wild."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

wilhelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zijn er ook nog andere verenigingen waar we over praten kunnen, want je word kots misselijk over Ajax die kop van Van Schip heb ik nu allang genoeg keren gezien .Er zijn zoveel mooier en betere clubs als Ajax maar steeds weer beginnen met Ajax komt je strot uit . Ik vind het gewoon niet passen ,die Kraay doet wel interessant maar die komt ook me strot uit maar goed we moeten het met deze misselijke mensen doen ,want echt frisse verslaggevers zijn er gewoon niet

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ajax is nog steeds de grootste club van ons land en word ook weer de beste van ons land .

Hans Vroegh
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

SPARTA ISweer mooi genaaid. Onterechte pingel en geen rood voor een vuiler overtreding in het strafschop gebied. Bedankt scheids!

Oud keeper
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zo, Wilhelm, het is eruit hè wat een opluchting moet dat voor je zijn. Misschien is het een optie om een paar lesjes Nederlands te gaan volgen en de namen van mensen waarover je je gal uitspuugt goed opschrijft. Het is namelijk: John van 't Schip (en niet van Schip) en je wordt (met dt).

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen