Oranje Leeuwinnen geven zege volledig uit handen voor 70.000 toeschouwers op Wembley

1 december 2023, 22:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond in de Nations League met 3-2 verloren van het Engeland van Sarina Wiegman. De ploeg van Andries Jonker kwam met 0-2 voor op Wembley, waar maar liefst 70.000 toeschouwers naar waren afgereisd, maar gaf het in het tweede bedrijf helemaal weg. Desondanks blijft Nederland op doelsaldo bovenaan staan in Groep 1 van de Nations League.

Het duel tegen Engeland was een hele belangrijke voor de Oranje Leeuwinnen, aangezien de landen (België, Engeland, Nederland) in Groep 1 van de Nations League heel dicht bij elkaar staan op de ranglijst. Voorafgaand aan het duel was degradatie uit deze groep nog mogelijk, maar behoort het halen van de Olympische Spelen ook nog tot de opties. 

Artikel gaat verder onder video

Het leek de goede kant op te gaan voor de Oranje Leeuwinnnen Engeland, waar voor het eerst zo veel toeschouwers op een wedstrijd in het vrouwenvoetbal afkwamen, want Nederland schoot uit de startblokken. Lineth Beerensteyn schoot haar ploeg al na twaalf minuten op voorsprong en verdubbelde even later in de tweede helft de marge: 0-2. 

Genoeg was dat niet, want Engeland kwam in de tweede helft volledig terug in de wedstrijd: 2-2. In de absolute slotfase kwam de ploeg van Sarina Wiegman ook nog tot de 3-2, waarna Engeland vol voor de vierde treffer ging. Daarmee konden de Britten Nederland op doelsaldo inhalen op de ranglijst, maar dat zat er niet in. Dinsdag wacht het duel tegen België, terwijl Engeland het opneemt tegen het gedegradeerde Schotland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat vrouwenvoetbal is zo'n beetje te vergelijken met de 1e divisie..kijk je 4 minuten niet heeft de tegenstander er 4 inliggen..

Tonnie14
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ik vind het best boeiend om naar te kijken , behalve naar die 010 spits.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dan heb je er dus geen verstand van, daarvan speelde er gister geen, dus ben wel benieuwd welke van het vrouwenelftal van gister jij bedoelt

boyke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het kan best leuk zijn maar een 20 voorsprong ga je niet in 20 minuten uit handen geven dus hebben ze nog heel wat te leren en zie op welke knullige wijze de doelpunten vallen, vele zijn blunders van de keeper.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen