Overmars in het nauw: KNVB meldt schorsing bij de FIFA

1 december 2023, 13:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het laatste woord over het omstreden vertrek van Marc Overmars bij Ajax in februari 2022 is nog (lang) niet gezegd of geschreven. De oud-technisch directeur van de Amsterdammers kreeg onlangs van het Instituut Sportrechtspraak een schorsing van een jaar opgelegd. Dat betekent dat Overmars voorlopig geen functie in Nederland mag bekleden. De KNVB heeft diens schorsing nu echter gemeld bij de FIFA.

Dat meldt Voetbal International vrijdagmiddag althans. Overmars stapte begin 2022 op als technisch directeur van Ajax nadat uit onderzoek naar voren was gekomen dat hij grensoverschrijdend gedrag had getoond richting vrouwelijke collega’s. De oud-speler van onder meer Ajax, FC Barcelona en Arsenal was nog geen twee maanden vertrokken uit Amsterdam toen hij door Antwerp FC werd aangesteld als nieuwe sportief directeur. Sinds de komst van Overmars kroonden de Antwerpenaren zich tot kampioen van België, wonnen ze de beker en de supercup én kwalificeerden ze zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Artikel gaat verder onder video

Het zal echter moeten blijken of Overmars ook na de jaarwisseling nog zijn stempel kan drukken bij Antwerp FC. De voormalig Oranje-international werd onlangs door het Instituut Sportrechtspraak geschorst voor een jaar wegens grensoverschrijdend gedrag. Dat betekent dat Overmars het komende jaar geen functie mag uitoefenen in het Nederlandse voetbal. Daarnaast kreeg hij ook nog één jaar schorsing voorwaardelijk. Overmars leek in eerste instantie zijn werkzaamheden in België ‘gewoon’ te kunnen blijven uitvoeren, maar VI schrijft dat de KNVB tóch melding heeft gemaakt bij de FIFA. Volgens de FIFA-reglementen moeten nationale bonden ‘serieuze gevallen van seksuele intimidatie’ melden. De KNVB laat weten dat dit inmiddels is gebeurd, leest het.

Het is nu aan de tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond om te bepalen of er voldoende aanleiding is om de schorsing over te nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Henkapestaart
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Laat die man toch met rust hij is door de media al genoeg door het slijk gehaald en terecht maar nu mag het wel eens afgelopen zijn de KNVB doet nog veel meer schandalige dingen die onbestraft blijven corrupte bende daar.

Pierre hazen
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Belachelijk Had heel anders opgelost moeten worden

FCJel
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ja de KNVB moest dit wel doorzetten naar de FIFA. Daar kan je ze niet voor verwijten, dat staat in de reglementen. Het enige wat hem hier van had kunnen behoeden was dat Ajax het intern zou oplossen, maar ja het was zo'n hot topic op dat moment dat ze het meteen lieten escaleren.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

De KNVB mogen hun eigen vele fouten ook maar eens melden bij de FIFA!!!!

Bean
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

die viespeuk van ajax heeft meer dan terecht een schorsing. Ongezond klimaat daar in amsterdam en tijd dat de uefa dat heel serieus gaat nemen. We moeten overmars gewoon cancelen, er komt wel weer iemand anders voor in zijn plaats.

Revolutie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat is dat toch een smerig clubje die KNVB. Voetballen in Qatar geen probleem alleen wat gehuichel over mensenrechten en vooral achter de FiFa aanlopen. M.b.t. Overmars weer het braafste jongetje van de klas spelen alsof deze man al niet genoeg over zich heen gehad heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen