PSV in problemen na uitgebreid onderzoek Follow the Money

12 december 2023, 08:12
Foto: © Imago

PSV is genoemd in een grote publicatie van Follow the Money. De Eindhovenaren deden zaken met de Russische club Spartak Moskou en dat was destijds ‘in strijd met de sancties tegen Rusland’, zo schrijft het onderzoeksmedium.

PSV heeft in de zomer van 2022 drie miljoen euro betaald aan de Russische topclub om middenvelder Guus Til over te nemen. Een jaar eerder speelde hij op huurbasis bij Feyenoord, maar dat was destijds wel volgens de regels bij de UEFA. Een transfersom betalen is echter tegen de regels, gezien alle sancties die er vanwege de oorlog in Oekraïne liepen tegen Rusland.

Artikel gaat verder onder video

“Geen van de stakeholders bij Spartak Moskou stond op de zwarte lijst. We deden niks verkeerds”, reageerde Jaap van Baar, financieel directeur van PSV bij FTM. Desondanks kan PSV wel in de problemen komen, want de eigenaar van Spartak Moskou staat wél op de Amerikaanse sanctielijst. Op de Europese sanctielijst komt de naam inderdaad niet voor.

Ook de KNVB moet vrezen voor gevolgen, omdat het tijdelijk een deel van de transfersom op stal heeft gehouden. “Door het geld van PSV, bedoeld voor Spartak Moskou, te beheren, is de KNVB met haar bank onderdeel geworden van de transactie. Zo dreigt ook de Nederlandse voetbalbond in de problemen te komen met het deposito-verbod van de EU”, schrijft het onderzoeksmedium.

NEC nam Lars Olden Larsen voor 325.000 euro over van Pari Nizhniy Novgorod, maar van die transfersom is nog geen stuiver betaald. De twee Nederlandse clubs zijn niet de enige die in het onderzoek voorkomen, ook talloze grote Europese clubs zijn de mist ingegaan in deze zaak.

Verdient PSV een sanctie voor deze transfer?

Laden...
2780 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Marga Evers
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

zo zie je maar Ajax krijgt de schuld je ziet wel de pisvee is in zware overtreding nog erger dus die moeten zich kapot schamen

gtsb
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Waar krijgen ze de schuld van dan. Als er nieuws is of je draai slecht dan is het nieuws . En dat geldt voor elke club .

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Hap hap hap gtsb.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Is goed schizo

Kkorat swatcat
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ik zou zeggen 15 punten in mindering brengen.

Flamingo
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Bean, nu ben ik oprecht heel erg benieuwd wat voor sancties er tegen psv moeten worden opgelegd. Feyenoord praatte met een speler zonder goedkeuring club, vond je 10 punten in mindering toch? En jou club psv dan? Wat voor sanctie moet die nu krijgen? Of vind je dit een minder erg vergrijp ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Jong PSV Bean ?

KlaasJanH
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

En maar janken over Ajax destijds🤷🏻‍♂️

De stoker
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Volgens mij leven we in Nederland. En omdat Amerika er iets van vindt is het ineens strafbaar. Wat hebben zij daar over te zeggen

FriesR
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

En iedereen had zo grote mond toen Ajax een speler wou kopen. Maar wie is nu de grootste boeman? Pisvee. Gewoon 10 punten in mindering en uitsluiten voor Europees voetbal.

Finalflow
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik ben wel benieuwd waar die Rik Elfrink is.. of is hij er alleen bij positieve zaken. PSV heeft gewoon verzaakt, 10 tot 15 punten in mindering is zeer terecht en dan komen ze er nog goed vanaf.

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo kan Feyenoord misschien toch nog kampioen worden dit seizoen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen