Wesley Sneijder hoopt nu wél clubeigenaar te worden: 'Hij kan de club er weer bovenop helpen'

19 december 2023, 13:46
Foto: © Imago

Wesley Sneijder heeft opnieuw interesse om clubeigenaar te worden. Drie jaar nadat een poging om FC Den Bosch over te nemen afketste, is de recordinternational van het Nederlands elftal opnieuw aan het kijken of hij eigenaar kan worden van de huidige nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie.

Dat bevestigt Sneijders zakenpartner Egbert Dollevoet tegenover het Brabants Dagblad. Over de manier waarop de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale aan de macht moet komen in Stadion De Vliert wil hij nog niet meer vertellen, maar: "Als we het doen, doen we het goed. Niet half. Het is helemaal, of helemaal niet", aldus Dollevoet, die de catering in de businessruimte van de club met zijn bedrijf Top Events verzorgt.

Artikel gaat verder onder video

Bijna drie jaar geleden was Sneijder ook al druk doende om de macht bij FC Den Bosch over te nemen, maar de plannen lekten destijds uit en gingen uiteindelijk niet door. Dollevoet: "De mensen die de overname toen torpedeerden, brachten naar buiten dat wij de club voor een symbolisch bedrag van 1 euro over wilden nemen. Maar dat was bij lange na niet het hele verhaal. We hadden een gedegen plan, waarbij Wesley de technische baas zou worden. Dat werd er echter niet bij verteld."

De meerderheid van de aandelen kwam destijds in handen van een Amerikaanse investeerdersgroep, maar die zouden hun financiële verplichtingen niet meer nakomen waardoor FC Den Bosch af zou stevenen op een tekort van een miljoen euro. En dus ruiken Sneijder en Dollevoet opnieuw hun kans, afgelopen vrijdag voerde het duo 'oriënterende gesprekken' met de Bosschenaren. De bedoeling is dat de club volledig opnieuw wordt opgebouwd als het nu wél tot een overname komt. "Van bovenaf ja, want je moet bovenin beginnen. Daar moeten de goeie mensen zitten. Mensen met voetbalverstand, zoals Wesley. En geen mensen die niks van voetbal weten en alleen maar een groot ego hebben. Met al zijn contacten in de voetbalwereld kan Wesley de club er weer bovenop helpen. En dat wil hij ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

deVoorstopper
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Sneijder wil dus nog steeds een voet tussen de deur krijgen in de voetbalwereld, maar hopelijk leert hij van zijn vorige mislukte poging en houdt hij het nu wel vol

vleermuis
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

eigenaar zijn van den bosch valt geen eer aan te behalen..den bosch speelt nooit ere divisie ook niet als sneider daar komt..en sowieso is den bosch te min voor sneider man come on..hij heeft een wk finale gespeelt..een goeie trainer zou ik zo in hem zien..ipv tv shows en gokreclames bweeh

Gusa
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Nooit aan beginnen als Den Bosch zijnde. Sneijder was een geweldige voetballer, maar nu een omhooggevallen niet al te slimme jongen die zonder enige opleiding of cursus op allerlei stoelen wilt gaan zitten binnen clubs en het raar en beledigend vindt als clubs dat geen goed idee vinden.

hunteklaas
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het lijkt erop dat Sneijder meer interesse heeft in het imago van een eigenaar dan in het daadwerkelijk opbouwen van een club, jammer

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kunnen we die gast ook niet ff op non actief zetten.!!! Wordt toch met de dag erger. Totaal geen hekel aan die gast, maar overdrijft het toch nu behoorlijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen