Chris Woerts: ‘Wat voegen deze twee clubs toe aan het voetbal?!’

26 januari 2024, 10:45   Bijgewerkt: 26 januari 2024, 11:20
Foto: © FCUpdate

Chris Woerts heeft geen goed woord over voor de Keuken Kampioen Divisie. De zakenman en directeur van CWO Consultancy & Marketing noemt de competitie zelfs het ‘stiefkindje’ van het betaalde voetbal. Volgens Woerts gaan de meeste voetballers nog liever in de tweede divisie aan de slag en zouden clubs als TOP Oss en FC Den Bosch bij zichzelf te rade moeten gaan of zij nog wel een toekomst hebben.

“De Keuken Kampioen Divisie is natuurlijk het stiefkindje van het betaalde voetbal. De meeste voetballers gaan nog liever in de tweede divisie voetballen”, zegt Woerts in een interview met FCUpdate.nl. “Dat is bijna hetzelfde niveau, ze pakken wat meer centjes, hoeven maar drie keer in de week te trainen in plaats van die flauwekul van vijf keer trainen.” In het huidige seizoen is nog maar eens duidelijk geworden dat het niveauverschil tussen clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en tweede divisie kleiner is geworden. Zo rekende Quick Boys in de KNVB Beker af met NAC Breda en De Graafschap en wonnen HHC Hardenberg en Excelsior Maassluis zelfs van respectievelijk Eredivisieclubs Heracles Almelo en FC Volendam.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Woerts is er ‘te weinig talent’ voor zoveel clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Woerts, regelmatig te gast in Vandaag Inside, spreekt hardop zijn twijfels uit over de toekomst van clubs als TOP Oss en FC Den Bosch. “Wat voegt TOP Oss toe aan de voetbalpiramide? Het is mij een raadsel. Wat voegt FC Den Bosch, met Amerikaanse eigenaren die er een puinhoop van maken, toe? Je moet ook afscheid durven te nemen van clubs die geen bestaansrecht hebben. Als je al jarenlang duizend mensen trekt, ga dan lekker bij de amateurs voetballen. Je doet er niemand een plezier mee”, aldus Woerts.

Bekijk het hele fragment met Woerts over de Keuken Kampioen Divisie op YouTube of hieronder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Martin0345
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Chris wie?

Ut jungke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Sommige clubs hebben het gewoon moeilijk. Zo ook sc fortuna Sittard weer. 15 miljoen schuld. Met de kanttekening, dat de investeerders een gedeelte veilig stellen?

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Terechte opmerking van Chris. En niet alleen Top en Den Bosch, maar ook Telstar en Dordrecht kun je toch nauwelijks profvoetbal noemen. Geen enkel vooruitzicht, elk jaar maar weer spelers huren of transfervrij ergens ophalen of rare buitenlanders binnenhalen. Van Den Bosch kun je nog zeggen dat het een goede opleidingsclub is, zij hebben de laatste jaren (en ook eerder) toch een aantal spelers afgeleverd aan eredivisieclubs, maar die andere 3.....................

Allback
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Chris heeft gelijk er zijn clubs te noemen in de Eerste Divisie die niet veel toevoegen. Echter zolang ze de begroting rond krijgen en vermaak bieden aan duizenden mensen hebben ze wel gewoon bestaansrecht.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

jep mee eens

Nobody
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

"Je moet ook afscheid durven te nemen van clubs die geen bestaansrecht hebben." Hoezo hebben deze clubs geen bestaansrecht? Als de begroting rond is, er mensen komen die de wedstrijden bezoeken, hoe bepaal je "geen bestaansrecht"?

Frank1965
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ik vraag mij af wat zo’n Chris Woerts toevoegt aan een programma, iedereen in Nederland weet hoe moeilijk het is als club om sponsoring binnen te krijgen, kosten stijgen elk jaar, dus logisch dat in een klein land als Nederland verschillende clubs moeite hebben!! Daar heb ik geen Chris Woerts voor nodig!!

Paulito
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Telstar niet, club met historie. Helmond sport of Eindhoven tellen ook niet mee,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen