Ajax haalt huurling per direct terug, vertrouwen in komst Henderson neemt toe

11 januari 2024, 14:16   Bijgewerkt: 11 januari 2024, 14:23
Foto: © Imago

Ajax haalt Kian Fitz-Jim per direct terug naar Amsterdam, zo weet Voetbal International. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met Excelsior om de middenvelder per direct terug te halen naar Ajax, waar hij mag strijden om een plekje op het middenveld. Daarnaast neemt het vertrouwen bij Ajax voor het halen van Jordan Henderson toe.

Dat Fitz-Jim door Ajax wordt teruggehaald heeft te maken met het feit dat Ajax de beschikking heeft over weinig middenvelders. Sivert Mannsverk, Silvano Vos en Branco van den Boomen kampen met blessures en zijn allemaal al langere tijd niet inzetbaar. Daarom kiest Ajax er voor om Fitz-Jim, die werd verhuurd om hem speelminuten in de Eredivisie te laten op doen, terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA. In eerste instantie wilde Excelsior niet makkelijk meewerken omdat de deadline voor het verstrijken van de termijn om Fitz-Jim terug te halen verlopen was, maar uiteindelijk hebben de Kralingers toch groen licht gegeven.

Artikel gaat verder onder video

Met het terughalen van Fitz-Jim is het probleem voor Ajax nog niet opgelost, want de nummer vijf van de Eredivisie zet vol in op de komst van Jordan Henderson. De Engels international moest overkomen vanuit Saudi-Arabië, maar het is mede wegens het financiën geen eenvoudige klus. VI-journalist Tim van Duijn schrijft dat binnen Ajax de hoop om Henderson naar Amsterdam te halen toeneemt, maar dat het nog alle kanten op kan gaan.

Het is verstandig dat Ajax Fitz-Jim terughaalt

Laden...
1259 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ajax heeft weer stront in de ogen om Fitz-Jim terug te halen totaal geen toegevoegde waarde

Roffainho
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hij is niet teruggehaald als basisspeler, maar om de selectie op te vullen. Ze zitten niet ruim in de middenvelders en een speler erbij hebben die bekend is met het Ajax spel/ Ajax (dus snel geïntegreerd is) zal iets zijn waar v t Schip om heeft gevraagd. Denk ik zo.

Kramer
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Leuk voor hem, maar ik snap het niet echt. Helemaal als Henderson zou komen..

Roffainho
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik kan me niet voorstellen dat Henderson komt. Sorry, maar die gaat gewoon terug naar Engeland. Kon zijn plek niet vinden in Saudi, dus die wil gewoon terug naar Engeland. Zal de interesse van Ajax gebruiken om geïnteresseerde Engelse clubs onder druk te kunnen zetten. Zou het wel mooi vinden om hem voor Ajax te zien spelen overigens!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen