Verweij ziet groot verschil tussen Steijn en Van 't Schip: 'Waarom valt het bij de ene coach áltijd verkeerd?'

15 januari 2024, 15:38
Foto: © ProShots

Mike Verweij was zondagmiddag weliswaar niet aanwezig in Deventer voor de ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en Ajax, maar de clubwatcher van de Amsterdammers voor De Telegraaf zag de ploeg van trainer John van ’t Schip ook op televisie door het oog van de naald kruipen. Volgens Verweij had de ontmoeting in De Adelaarshorst verdacht veel weg van het treffen tussen FC Utrecht en Ajax voor de winterstop. Met het verschil dat toenmalig Ajax-trainer Maurice Steijn níét en Van ’t Schip wél het geluk aan zijn zijde heeft.

Hoewel Ajax-supporters liever niet herinnerd willen worden aan het treffen in De Galgenwaard, zal het bij velen ongetwijfeld nog op het netvlies staan. De Amsterdammers knokten zich in Utrecht terug van een 2-0 achterstand naar een 2-3 voorsprong, maar trokken desondanks aan het kortste eind. De wedstrijd tegen FC Utrecht bleek de laatste van Steijn als hoofdtrainer van Ajax. De club nam een dag later afscheid van de Hagenaar. Verweij kreeg zondagmiddag tijdens het duel tussen Go Ahead Eagles en Ajax flashbacks naar die middag in de Domstad.

Artikel gaat verder onder video

Dit Ajax is gewoon geen stap verder dan het Ajax onder Steijn en Van ’t Schip in november en december, zegt zijn collega Valentijn Driessen eerst nog in de podcast Kick-off. Toch is het wel een heel raar fenomeen. De wedstrijd bij Utrecht deed ik ook niet, die heb ik ook op televisie gezien. Maar ik vond dat de wedstrijd bij Go Ahead Eagles echt gigantisch veel overeenkomsten had met de wedstrijd bij FC Utrecht, neemt Verweij het woord. Kennelijk is het dan toch zo dat Steijn in een fase zat dat het dan net verkeerd valt en dat Van ’t Schip het geluk heeft dat het net wel goed valt, want volgens mij was het echt gewoon toeval dat ze deze over de streep trokken.

Ajax wist op bezoek bij Go Ahead Eagles inderdaad wél aan het langste eind te trekken, maar daarmee is ook alles gezegd. Doelman Diant Ramaj verrichtte liefst tien reddingen, wat laat zien hoeveel mogelijkheden de thuisploeg kreeg. Ajax maakt drie goede goals, dat wel. Soms is het ook gewoon onverklaarbaar. Waarom valt het bij de ene coach áltijd verkeerd?, vraagt Verweij zich hardop af. Van Gaal heeft zichzelf ooit een gouden pik toebedeeld en Van ’t Schip lijkt ook wat meer het geluk aan zijn zijde te hebben dan Steijn. Ik denk dat je geluk ook grotendeels wel kunt afdwingen, voegt de verslaggever er nog wel aan toe.

Verweij denkt ook dat Van ’t Schip een aantal dingen, waaronder de omgang met de spelersgroep, een stuk beter aanpakt dan zijn voorganger. Maar hij heeft ook het voordeel dat in de organisatie alle mensen op hun plek zitten. Die had Steijn niet. Steijn had geen Van Gaal, hij had geen Blind, Van Wijd, Marijn Beuker had hij niet, Kelvin de Lang. Steijn stond er echt helemaal alleen voor, alleen Van ’t Schip pakt dingen ook anders en beter aan denk ik. Maar het verschil tussen de wedstrijden tegen FC Utrecht en Go Ahead Eagles… Je had zomaar het gevoel dat het ook 4-3 voor Eagles had kunnen worden, besluit Verweij.

Heeft Van 't Schip inderdaad meer geluk dan Steijn?

Laden...
547 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JAJAX
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

aan de selectie is er in wezen niets veranderd onder beide coaches. Toch blijf de aanpak van de heren in kwestie doorslaggevend, en dan bedoel ik qua persoonlijkheid. Naast geluk straalt John meer rust uit. En ik denk dat de jongens een betere cohesie hebben met John. Zelf zie ik in de opstelling en timing van wissels weldegelijk een verschil. Maar goed...

Waarom19
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Mike Verweij is toch die wijsneus bij de Telegraaf die het altijd beter denkt te weten.

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik lees per dag 3 kranten: Het Parool, NRC, De Volkskrant en geen De Telegraaf, dus ik lees nooit artikelen/columns van Driessen en Verweij, is heel fijn, maar hier op FCUpdate word je dood gegooid met artikelen/opmerkingen/meningen van die eigenwijze drollen, is toch ongelooflijk.

DannyVandenBerg16
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Als je 0 spelers krijgt die je wilt hebben en je krijgt allemaal spelers die tijd nodig hebben en je verliest je beste spelers. Dan is dat toch niet te doen dan voel je je toch zwaar genaaid en geen vertrouwen dan is het al klaar dan ga je het gewoon niet redden. Neem steijn niks kwalijk en had het graag allemaal willen zien als die wel vertouwen kreeg en echt zelf een selectie mocht maken ben van mening dat die een goede coach is maar een coach kan het niet alleen. Ten hag vond ik geen goeie coach maar had een man achter zich genaamd mark overmars die hem alle spelers gaf en dat liep super. Vooral had ten hag geen plan b laat die nu ook zien.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De een is nu eenmaal ook betere trainer, steijn heeft die kwaliteit niet .

BENNINK24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Tis gewoon geen fijne aardig gast, maar goed zo zal ie zijn, wel de lusten ???

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen