‘Duitse topclub gecharmeerd van Xavi Simons, ook Leipzig wil langer met hem door’

21 mei 2024, 15:43   Bijgewerkt: 21 mei 2024, 15:55
Foto: © Imago

Bayern München mengt zich in de strijd om de handtekening van Xavi Simons. De Nederlander is dit seizoen door Paris Saint-Germain verhuurd aan RB Leipzig, dat ook graag nog een jaar met hem verder gaat.

Volgens Florian Plettenberg volgt Bayern München de ontwikkelingen rondom Simons op de voet. Max Eberl, sportief directeur bij Der Rekordmeister, zou een groot fan zijn van de jongeling. Eberl was ook grotendeels verantwoordelijk voor de overstap van Simons naar Leipzig toen hij daar nog werkzaam was.

Artikel gaat verder onder video

Of een overstap van Simons naar Bayern daadwerkelijk in het vat zit, zal nog moeten blijken. Plettenberg schrijft dat het een complexe zaak is waarbij de club uit het zuiden van Duitsland afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de prijs of wat PSG met hem wil. Eerder kwam naar buiten dat de Parijzenaren niet bereid zijn hem te verkopen.

Naast Bayern zou ook Leipzig Simons graag volgend jaar in de Bundesliga zien spelen. Die Roten Bullen willen hem graag nog een jaar huren, wat in lijn zou zijn met de plannen van PSG.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Matthijs de Ligt loopt leeg na bizarre arbitrale beslissing: ‘Het is een schande, dit is ongelofelijk!’

Matthijs de Ligt is pislink na de uitschakeling met ‘zijn’ Bayern München in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

  • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Eerlijk is eerlijk, ik heb een antipathie tegen deze jongen, maar ik snap ook niet goed wat ze in hem zien allemaal. In zijn wedstrijden in Oranje vond ik hem vaak maar wat rondrennen als een kip zonder kop, te veel willen en eigenlijk weinig effectief voetballen. Hij heeft ook iets verongelijkts aan zich kleven, wat ik van bijvoorbeeld Luuk de Jong ook altijd vind. Steeds vinden dat je benadeeld wordt of dat je niet krijgt waarvan je zelf denkt dat je er recht op hebt. En dan zo ontredderd naar de scheidsrechter kijken. Brrrrr...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen