Ajax wil stunten met komst van voormalig Liverpool-captain Jordan Henderson

9 januari 2024, 14:07   Bijgewerkt: 9 januari 2024, 14:26
Foto: © Imago

Ajax toont volgens transferspecialist Fabrizio Romano concrete interesse om Jordan Henderson (33) deze winter aan de selectie toe te voegen. De Engelsman was de afgelopen jaren aanvoerder van Liverpool, maar toog afgelopen zomer naar het Saudische Al Ettifaq. Daar zou hij echter alweer willen vertrekken.

Het is een publiek geheim dat Ajax deze winter het liefst een ervaren 'nummer zes' aan de selectie van trainer John van 't Schip zou willen toevoegen. Dat de club in de zoektocht naar een dergelijke speler bij Henderson is uitgekomen is echter behoorlijk verrassend te noemen. De middenvelder koos afgelopen zomer immers voor een bijzonder lucratief avontuur in Saudi-Arabië, waar Al-Ettifaq veertien miljoen euro voor hem neer wilde tellen en hij naar verluidt 800 duizend euro per week (!) opstrijkt.

Artikel gaat verder onder video

Eerder deze week werd echter al door diverse media gemeld dat Henderson spijt van zijn overstap naar de Saudi Pro League zou hebben. Zo zou hij moeite hebben te aarden in het land met een voor hem vreemde cultuur. Bovendien kreeg hij veel kritiek in eigen land omdat hij in Saudi-Arabië aan de slag ging, dat niet bekendstaat om zijn lhbti-vriendelijke wetten. Henderson toonde zich eerder een voorvechter van inclusiviteit in het voetbal en werd aangewreven dat zijn transfer daar moeilijk mee te rijmen viel.

Henderson, 81-voudig Engels international, zou hebben geconcludeerd 'zo snel mogelijk' te willen terugkeren naar de Premier League, waarbij hij zelfs bereid zou zijn om zijn torenhoge honorarium op te geven. Voetbal International bevestigt kort na het eerste bericht van Romano dat Ajax 'ver wil gaan' om de Engelsman deze winter naar Amsterdam te halen. "Wat in het voordeel van Ajax spreekt, is dat Henderson aankomende zomer met Engeland naar het EK wil en de kans op een plek in de selectie van bondscoach Gareth Southgate groter acht als speler van Ajax dan als speler van een club uit het rechterrijtje van de Premier League", schrijft het weekblad. De club zou dan ook 'alles op alles zetten' om de speler tot een overstap te verleiden en hoopt dat de rvc 'alle seinen op groen zet' om de komst van Henderson mogelijk te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Henderson heeft een harde zuivere afstand schot, schiet vaak uit de 2e linie.

Kramer
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het zou leuk zijn voor een half jaartje, komende zomer weer verder kijken. Maar die club wilt de hoofdprijs en 8ton per week betalen voor hem.. dat zal niet gebeuren.

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Hij heeft nog een contract, hij heeft het zelf niet nodig maar die club moet i dan ook een akkoord mee smeden.

Stinky
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Begrijpend lezen is lastig! Staat idd dat hij 800K per maand verdiend. Als jullie verder lezen staat dit er ook in. 'Henderson, 81-voudig Engels international, zou hebben geconcludeerd 'zo snel mogelijk' te willen terugkeren naar de Premier League, waarbij hij zelfs bereid zou zijn om zijn torenhoge honorarium op te geven.'

Kramer
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

“ De 33-jarige Engels international tekende een lucratief tweejarig contract bij de club van trainer Steven Gerrard met een weeksalaris van ruim 800.000 euro per week.” En: “ Al-Ettifaq zou alleen willen meewerken als er 'een aanzienlijke winst' kan worden geboekt óf aan een verhuur waarbij de hurende club het volledige salaris van de speler overneemt én een 'substantiële' huursom op tafel legt. De conclusie luidt dat de komst van Henderson voor potentiële gegadigden 'meer dan 25 miljoen pond' (omgerekend 29 miljoen euro) zou kosten.” Hij kan wel willen, maar hij heeft ook een contract nog lopen. Lezen is inderdaad lastig.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Tjonge tjonge wat een wetenschappelijke benaderingen van de komst van Henderson hier op FCUpdate. Het is een utopie dat Henderson naar Ajax komt, maar clichématig zegt men dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn, als hij maar Ajax vooruit helpt als hij in deze mooie stad mag gaan voetballen. Hij zal niet de laatste Engelsman zijn die Amsterdam aandoet, elk weekend komen drommen "lads" naar Amsterdam.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Bean je mag van mij Laughing Out Loud doen, maar begrijpend lezen is voor jou moeilijk, ik schreef :"het is een utopie". En wat die "rode lantaarndrager" betreft de lol is er al lang van af. Ajax zal ondanks dit slechte seizoen altijd in voetballend Nederland leidend zijn en blijven ook. Geen enkele club zou de heroische prestaties van Ajax kunnen benaderen laat staan evenaren. Zo die ben ik aan je kwijt Boontje.

Blackie
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

leuk om te lezen dat er weer mensen zijn die weten wat er achter gesloten deuren besproken wordt.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Als ze eruit zouden komen met de club, de speler zelf naar Ajax wil en flink in wil leveren in salaris, dan zou het een mooie samenwerking kunnen zijn. Maar dat is een hoop 'als'. In eerdere berichten werd geschreven dat Ajax een echte leider wilde halen voor op het middenveld. Henderson zou wel in dat profiel passen. Ben benieuwd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen