'NEC raakt Jong Oranje-speler kwijt aan de nummer zeventien van de Serie A'

5 januari 2024, 13:42   Bijgewerkt: 5 januari 2024, 14:01
Foto: © Imago

N.E.C. gaat deze winter mogelijk alsnog afscheid nemen van Jong Oranje-international Elayis Tavsan. De buitenspeler wordt opnieuw in verband gebracht met huidige nummer zeventien van de Serie A: Hellas Verona. In Italië zou Tavsan de opvolger kunnen worden van voormalig RKC- en FC Groningen-aanvaller Cyril Ngonge.

Afgelopen zomer was er ook al sprake van interesse van de Italiaanse club, maar kwam het niet tot een transfer. Vrijdag schrijft transferspecialist Gianluca Di Marzio op zijn blog dat Hellas 'dichtbij' de komst van Tavsan is. Een vertrek van Tavsan zou niet geheel onlogisch zijn: aankomende zomer loopt zijn contract in Nijmegen af, waardoor N.E.C. deze winter de laatste mogelijkheid heeft om een transfersom voor de buitenspeler te vangen.

Artikel gaat verder onder video

Tavsan staat sinds de zomer van 2020 onder contract bij N.E.C., dat hem destijds voor zo'n twee ton overnam van Sparta Rotterdam. Inmiddels speelde de geboren Rotterdammer 118 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 25 keer scoorde en zeventien keer de assist leverde bij een treffer van een teamgenoot. Tavsan begon met een blessure aan de huidige jaargang, waardoor hij pas in de negende speelronde zijn eerste minuten in de Eredivisie kon maken. Sindsdien deed trainer Rogier Meijer acht keer een beroep op hem en scoorde Tavsan twee keer.

Enfant Terrible
Bij Hellas Verona zou Tavsan de opvolger kunnen worden van voormalig Eredivisie-speler Cyril Ngonge. De Belg, voormalig jeugdspeler van PSV en later uitkomend voor RKC Waalwijk en FC Groningen, gold in Nederland nog als een enfant terrible die zichzelf bijkans onmogelijk maakte, maar is in de Serie A behoorlijk opgeleefd. Ngonge scoorde vijf keer in de eerste seizoenshelft en wordt in verband gebracht met een transfer naar Aston Villa. Daarnaast zou Tavsan in de personen van Ajdin Hrustic en Tomas Suslov nóg twee voormalig FC Groningen-spelers treffen bij Hellas. Ook Jayden Braaf (Borussia Dortmund) maakt dit seizoen op huurbasis deel uit van de selectie van trainer Marco Baroni.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Zo jammer dat dit soort spelers zo snel voor het buitenland kiezen. Dit heeft oa de devaluatie van de eredivisie tot gevolg. Zo veel zwakke ploegen op dit moment, niveau is ontzettend gedaald de laatste jaren en ik zou niet weten hoe dit weer rechtgetrokken kan worden. Slecht voor het Nederlands voetbal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen