'Meest talentvolle VAR' krijgt kritiek na Feyenoord - PSV: 'Maar dit is oorlog, man!'

24 januari 2024, 22:12   Bijgewerkt: 24 januari 2024, 22:19
Foto: © ESPN

Feyenoord is goed weggekomen tegen PSV, zo vinden Kenneth Perez en Mario Been. Volgens de analisten van ESPN is PSV een strafschop onthouden in de tweede helft. Ze zagen een overtreding van Mats Wieffer op Noa Lang in het zestienmetergebied. Arbiter Dennis Higler floot niet en werd niet gecorrigeerd door videoscheidsrechter Clay Ruperti.

Presentator Milan van Dongen wil weten of Feyenoord gezien de arbitrale beslissingen van geluk mag spreken. “Uiteraard”, antwoordt Perez. “Een dramatische beslissing, eerst van Higler, maar oké, dat is Higler. Dan heb je een VAR, zogenaamd de meest talentvolle VAR (Ruperti, red.), die dit over het hoofd ziet, de penalty voor Noa Lang. De rechtervoet van Wieffer komt op de linkervoet van Lang. Dat zou een penalty en de tweede gele kaart van Wieffer betekenen. Dat zou, om een cliché te gebruiken, zorgen voor een heel andere wedstrijd.”

Artikel gaat verder onder video

“Maar goed, je moet het doen met de kwaliteit die je voor handen hebt qua scheidsrechter en VAR. De ene keer zit het tegen. Slot vindt dat het bij hem vaak tegenzit. En soms zit het mee”, concludeert Perez.

Been kan zich voorstellen dat Higler het moment zelf niet goed waarnam. “Maar dan moet de VAR hem zeker roepen. Die moet zeker ingrijpen. Wieffer raakt de bal niet en raakt Noa Lang aan de binnenkant van de voet. Dus ook voor mij was het een honderd procent strafschop.” Wel vindt Been dat Feyenoord over de gehele wedstrijd bezien ‘de terechte winnaar’ is.

De Rotterdammers wonnen met 1-0 door een treffer van Quinten Timber. De doelpuntmaker werd na afloop ook gevraagd naar het penaltymoment. "Een beetje bal, een beetje voet. Hoort erbij hè. Het is Feyenoord - PSV, dit moet kunnen. Oorlog, man! Goed! Hier houd ik van. Dit kan toch een goal worden. Dit is gewoon vechten en ik ben er blij mee. Ik ben blij met Mats."

Verdiende Noa Lang een strafschop?

Laden...
1848 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Goed gezien Clay. Eerst bal, daarna voet, en daarna achterbal 🤨..... En dan nu Bosz laten huilen....

FCJel
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Hij raakt toch eerst de bal en daarna lang. Niks mis mee. Als je hier je verliespartij op aan hangt in een topper, ben je wel erg klein.

Kramer
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

In een topper draait het vaak maar om 1-2 momenten.. dan kan hier dus je verliespartij aan hangen.

gtsb
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Fc jel Ik zat op de maastribune precies zicht op de achterlijn ,en de grens dus ook En de beelden van espn zijn heel leuk allemaal. Maar wieffer raakt eerst de bal bij een al vallende lang . Een lang die de heletijd al 'opzoek' was ,en zwaar gefrustreert (net als vele psvers toen al). Als je al een pingel geeft was het nooit de 2e gele of rooie kaart geweest . Het is wel lachen dat als het tegen feyenoord is zoals in twente je niemand hoort en we niet moeten zeuren . Maar nu is het ineens drama .

Patje af.
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Idd triest! Bijlow redt Feyenoord bij 3 cruciale momenten. Daar moet de discucie voor de camera over gaan. Het is zo makkelijk om de schuld buiten jezelf te leggen. En natuurlijk is dat ook een discussiepunt.

Kramer
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Het was gewoon een penalty, maar ik gun PSV ook wel wat momenten tegen. Ze hebben dit jaar al vaak genoeg een vroege rode kaart mee gehad. Leuk als toeschouwer wie het een worst zal wezen. Maar kan mij de irritaties/frustraties van de PSV supporters wel inbeelden.

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Maar dat wordt vaak vergeten.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Gefeliciteerd lekker geslapen zeker en met een glimlach naar je werk ha ha succes .

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik heb heerlijk geslapen zoals altijd maar die glimlach is er wel😁

FROIO
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het irriteerde mij mateloos dat de media van espn maar blijft zeiken dat het een penalty was. Dat was het in mijn ogen niet. Hij raakt eerst de bal met zijn noppen en dan de voet van Lang. Je ziet in de herhaling dat de bal ineens iets versneld en lichtjes van richting veranderd. Maar je moet wel de moeite nemen om even goed te kijken. Jammer van deze misser.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

als je de bal eerst raakt kan het nooit een penalty zijn tenzij je met 2 gestrekte benen erin gaat. ik heb honderden slidings gemaakt als je de bal maar pakt eerst kan het nooit een penalty zijn.

Bennie van Gisteren
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ben het zeer zeker me je eens. Ik was er zelf eigenlijk heilig van overtuigd (als feyenoorder) dat het een penalty was, toen het gebeurde. En dat we hier echt enorm goed weg kwamen. Maar na de wedstrijd, toen het nog eens goed uitgelicht werd met een aantal herhalingen, concludeerde ik hetzelfde als jij. Geen penalty, eerst de bal met zijn noppen, en dan pas lang. Simpel zat. Nou stoord het mij dus ook enorm dat er maar door gezeurd word dat het penalty is. Zeker hoe peter bosz zich nu als een klein zielig kind zich opsteld over de penalty in de pers conferentie. Geen discussie mogelijk dat dit een penalty is, heb je de beelden wel goed gezien!? Heeft hij ze zelf wel goed gezien? Zelfde geld inderdaad ook voor de meeste van de overige media.

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Jurgen, dat is zeker niet waar... zelfs in de kelderklasse mag je niet als een dwaas in komen vliegen. Ook niet op de bal. Maar hier wordt wel eerst de bal gespeeld

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ja soms zit het mee maar nu zit het tegen !!! Over de keren dat het meezit hoor je ze niet maar dat hoor je bij geen enkele club .

gtsb
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Jurgen wat veel mensen ook niet zien of willen zien is dat meneer lang al ging liggen voor hij 'geraakt ' werdt . Hij was opzoek . Psv was voor dit moment al zwaar gefrustreert en bezig om dingen te forceren door te gaan liggen etcetc

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@super football fan je mag in principe nooit als een dwaas in komen vliegen , maar Wieffer pakte toch echt een beetje bal de richting veranderd dus hij hoeft hem niet te geven . Wat ik bedoel is uit me eigen ervaring je kan vrij hard inkomen zolang je de bal maar hebt . Kijk in Engeland bijvoorbeeld hoe hard ze daar inkomen . Wel telt afhankelijk van waar je komt zo van achter is echt HEEEEEL riskant ik zou dat zelf niet gedaan hebben hij is in een onmogelijke hoek om te schieten ik zou wel storen met ellebogen. maar goed als de scheidsrechter hem gegeven zou hebben zou ik er zelf vrede mee hebben want Wieffer maakte een super domme riskante sliding.

larsson
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Het was 100% een penalty, heel slechte beslissing van de Var. Waarom een var nemen in dit soort wedstrijden als je hem toch niet gebruikt. Overigens was PSV ook weer heel slecht vandaag. Voetballend was het net als afgelopen zondag amateuristisch niveau. Ze missen echt de kwaliteiten van veerman en siabari momenteel.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Miss kan fc gemeentegeld nog wat lenen van de gemeente van Eindhoven voor een extra middenvelder deze transfer periode

Voetbalfreak
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Een VAR uit Rotterdam zelf. Klopt dat? Scheelt dat in de reiskosten? Een VAR die in ieder geval nog geen eredivisie-niveau heeft. Hij kan er niets van zo blijkt. Of hij was even naar de wc. Of hij heeft het lef niet gehad om tegen een ervaren scheidsrechter in te gaan. Redenen genoeg om hem in ieder geval van zijn functie af te halen. Wat een kluns was dat! Één herhaling had genoeg moeten zijn! Waarom deze man als VAR als er maar twee wedstrijden gepland zijn? Ervaring genoeg thuis op de bank zou je zeggen voor een finalewaardige wedstrijd. KNVB, schaam je!

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Iedereen ziet toch dat eerst de bal gespeeld wordt? Weliswaar licht, maar ik denk dat Higler het zelf al scherp had gezien en dat de VAR niet hoefde in te grijpen... Higher stond er bovenop. Top gefloten in mijn voetbal ogen. Wordt de bal niet geraakt, dan is het zeker een penalty

gtsb
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Als de scheids er goed voorstaat en de grensrechter ook heb je de var niet nodig . Dan beslist de scheids gewoon zelf met zijn grensrechters

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen