Feyenoord flikt het: PSV ziet ongeslagen reeks én kwartfinale in rook opgaan in De Kuip

24 januari 2024, 22:00
Foto: © Imago

Feyenoord is erin geslaagd om PSV op de eerste nederlaag van het seizoen te trakteren. Beide ploegen vochten in een onderling duel om een plekje in de kwartfinale van de KNVB Beker, waarin AZ de tegenstander zal zijn. In een vermakelijk duel bezorgde Feyenoord door een doelpunt van Quinten Timber PSV een unieke nederlaag.

Feyenoord-coach Arne Slot toverde een 4-3-3-formatie uit de hoge hoed om de PSV-code - net zoals FC Utrecht dit weekend deed - te kraken. Daarbij sprong vooral de rol als rechtsbuiten van Bart Nieuwkoop in het oog. Bij PSV, dat precies één jaar geleden de laatste nederlaag tegen een Nederlandse ploeg leed, ontbrak met de absentie van Veerman de spin in het Eindhovense web. Daardoor schoof Jerdy Schouten weer door naar het middenveld én vormden André Ramalho en Olivier Boscagli het centrale verdedigingsduo. 

Artikel gaat verder onder video

Justin Bijlow hielp PSV in de eerste minuut al bijna in het zadel. Een terugspeelbal glipte onder zijn voet door, waarna de sluitpost vlak voor zijn eigen doellijn ternauwernood redding kon brengen. Even later werd geschutter Bijlow bijna weer fataal. De doelman dook onder een voorzet door die ex-ploeggenoot Guus Til vervolgens op de paal kopte. In het vervolg ontstond een boeiend schouwspel dat zich door de hoge intensiteit kenmerkte door de vele slordigheden. 

De Feyenoord-spelers lieten zich rond minuut dertig inspireren door de hartstocht en passie van de Rotterdamse achterban. Deze sterke fase leverde na meerdere speldenprikken de 1-0 op. Timber draaide heerlijk weg en joeg de bal strak in de benedenhoek achter bekerkeeper Joël Drommel. Het was de eerste keer dat Feyenoord op voorsprong kwam tegen PSV dit seizoen. De twee ploegen troffel elkaar in het duel om Johan Cruijff Schaal (0-1) en in competitieverband (1-2) al tweemaal eerder in De Kuip. Beide keren trok de ploeg van Peter Bosz aan het langste eind zonder daarbij op achterstand te komen. Vlak voor rust verzuimde Til oog in oog met Bijlow om PSV langszij te schieten. 

PSV poogde als regerend bekerhouder in de tweede helft het tij te keren. Dat lukte nauwelijks, omdat Feyenoord het tempo vakkundig uit de wedstrijd haalde. PSV was tot vandaag nationaal al veertig wedstrijden ongeslagen, maar die reeks leek ten einde te komen. Ook de invalbeurt van Noa Lang kon het verschil niet maken. PSV was namelijk niet bij machte om het doel van Bijlow onder vuur te nemen en Feyenoord stichtte enkel gevaar uit hoekschoppen. 

In de slotfase had PSV haast, maar het lukte de koploper van de Eredivisie niet om Feyenoord aan het wankelen te brengen. De Rotterdammers verdedigde de 1-0 met succes, waardoor het bekersprookje voor Feyenoord levend blijft. Voor een plaats in de halve finale krijgt de ploeg van Slot AZ binnenkort op bezoek.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCJel
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Leuke pot, gewaagde ploegen, verdiend gewonnen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ja toch!!!!! Mooie wedstrijd prima Psv dat gewoon goed gespeeld heeft maar niet heel veel schoten op goal wist te maken. Feijenoord vandaag ietsje beter vooral in het winnen van duels op het middenveld en het storen van de opbouw. Mooie wedstrijd ondanks de domme opstootjes en onnodig acties frustraties van sommige voetballers aan beidde teams.

Kanthaaf
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Zal best weer wat zure reacties opleveren, maar toch ook niet helemaal onverdiend. En trouwens , staat die klep van kleutertje Lang nog wel eens dicht of maken we dat niet meer mee? Overal waar die komt ontstaat ellende en gedoe. Beter niet op verjaardagen uitnodigen of bij etentjes. Ja ja, hij heeft af en toe een leuke beweging in huis, maar daar zijn er genoeg van. Past eigenlijk niet bij zo’n goed elftal als PSV.

Kramer
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Had ook liever Feyenoord als PSV door. Maar het was natuurlijk gewoon een penalty, daar hoef je niet eens over te discussiëren. Higler is daar de fout in gegaan. Maar ben van beide geen fan, dus zal me voor de rest een zorg wezen.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Deskundig commentaar van (mr) bean in 3-2-1 ..........

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bean heeft waarschijnlijk z'n oogkleppen op gehad. Wat een joker. Jammer als je niet tegen je verlies kunt. PSV heeft de breedste selectie van de Eredivisie. Elke invaller staat bij alle andere clubs in de basis. En ze hadden heeeel erg graag de dubbel willen winnen. Dat doe je niet met een B-elftal Bean.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Allereerst Feyenoord van harte gefeliciteerd met de winst. Ondanks dat er discussies zijn over een wel of niet strafschop door Wieffer op Lang veroorzaakt is is de overwinning dik verdiend. Conditioneel had ik de Feyenoorders dit seizoen niet eerder zo goed gezien. De OPZET van Slot namelijk de grote INZET en strijd heeft goed uitgewerkt. Een extra opmerking: Feyenoord heeft dit seizoen tot nu toe veel aan de buitencategorie speler Timber te danken, geen Gimenez geen Paixao zij verbleken bij Quinten. Mijn inschatting dat PSV de dubbel ging winnen was niet juist. Bij PSV is metaalmoeheid ingeslopen en als dit zo blijft dan kan de titelstrijd nog helemaal onverwachts spannend worden. Ik ben nieuwsgierig naar de verdere ontwikkeling van Feyenoord voor de rest van dit seizoen.

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

👍👍

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Mooie pot, was een penalty. Maar gezien de gehele wedstrijd verdien.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

😭😭😭 heeft je " toch stiekem je favoriete ploeg" verloren

gtsb
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Feyenoord thuis,gekkkenhuis !!!!. Genoten van de sfeer en de ploeg .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen