Willem van Hanegem richt pijlen om specifieke reden op Van Persie en haalt uit

27 mei 2024, 08:19
Foto: © Imago

Willem van Hanegem is niet onder de indruk geraakt van Robin van Persie tijdens zijn presentatie als nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen. Dat schrijft de oud-voetballer in zijn column voor het Algemeen Dagblad. De Kromme stoorde zich aan Van Persie tijdens de persconferentie in het Abe Lenstra Stadion.

Volgens de tachtigjarige analist verkondigde Van Persie tijdens zijn presentatie als hoofdtrainer van sc Heerenveen louter teksten voor de bühne: "Als Feyenoord straks ook een nieuwe trainer heeft, hoop ik dat hij bij zijn presentatie niet heel bewust allemaal teksten de wereld in slingert die er als hapklare brokken in gaan bij de supporters", schrijft de columnist op in het Algemeen Dagblad: "Want daar heb ik mijn portie wel van gehad, eerlijk gezegd."

Artikel gaat verder onder video

"Nou, het is wat allemaal hè, Heerenveen komt er dus wel bovenop', gaat De Kromme op cynische wijze verder in zijn column..  'Riemer van der Velde (oud-voorzitter sc Heerenveen, red.) was niet zo enthousiast over zijn komst, maar nu zou hij dat wel zijn. Ik hoop niet omdat Van Persie een keer een karper uit een Fries meertje heeft gevist, want dat zou mij geen bal interesseren", gaat Van Hanegem verder. De Kromme stoorde zich niet alleen aan de teksten van Van Persie, maar ook aan die van Ajax-trainer Francesco Farioli.

Dat Van Persie zich heeft gestoord aan mensen die zijn overgang van de jeugd van Feyenoord naar Friesland een tussenstap noemen, zorgt ook voor verbazing bij Van Hanegem: "Alsof hij nu serieus het idee heeft dat hij jarenlang in Heerenveen gaat werken. De mensen zijn toch niet gek? Hij zet een logische stap in zijn loopbaan als trainer. Daar is niets mis mee. Maar stop met al die teksten voor de bühne", besluit de analist.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wie is Brian Priske, de mogelijke nieuwe trainer van Feyenoord met een opvallende Nederlandse link?

Een eerste introductie met Brian Priske, de mogelijke nieuwe trainer van Feyenoord. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Die ouwe gebruikt nu dezelfde commentaren bij elke nieuwe trainer. Hij liep al te zeuren over de nieuwe Ajax trainer, nu van Persie. Er zijn nou niet precies heel veel nieuwe dingen die een trainer kan zeggen. Je wilt namelijk altijd aanvallend attractief spelen, dominant aan de bal, aggresief opjagen en resultaat halen. Uiteraard wordt hier dan verwezen naar JC en LvG. Het zijn geweldige spelers/trainers geweest die dit hebben gehaald (resultaten). Moet je dan zeggen dat je gaat voor dodelijk saai spel, parkeren de bus en hopen door middel van gelijkspel en anti-voetbal resultaat te halen zodat mogelijk de playoffs bereikt worden. Dat zal de spelers, club, fans en sponsoren namelijk goed in de oren klinken.

Storm
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Precies wat jij zegt. Van Hanegem zou het zelf geen haar beter doen, maar wel meteen al commentaar hebben als een ander iets zegt. In 9 van de 10 gevallen zegt een nieuwe trainer bij z'n presentatie wat iedereen wil horen: mooi voetbal, prestaties, prijzen pakken etc. Dit is weer heel slappe hap van Willem. Dan kun je net zo goed niks zeggen.

gtsb
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Mike tuurlijk moet hij positief zijn . Maar het kan ook allemaal wat minder . Dat zegt WvH verder niks

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Storm jij zegt hier ook niks maar mag ook een mening hebben toch . Oftewel of WvH het wel of niet beter zou doen ,doet helemaal niet terzake . WvH heeft een colum en men (ad)verwacht een mening .

Blackie
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

oke ben benieuwd wat hij ( wvh ) te vertellen heeft over de nieuwe ( mischien ) trainer van feyenoord. ook voor half nederland onbekend

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ook hier zegt Willempie niets verkeerd. Oja hij valt nu wel een ex speler van Feyenoord aan en een andere club, doet het dus niet alleen bij Ajax😉

gtsb
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Precies Goku . Willen v Hanegem heeft volgens mij ook gelijk . Komt bij dat hij een colum heeft . Oftewel het ad wil zijn mening . Daar kun je van alles van vinden maar niet achter alles iets zoeken . Zoals mensen hier zo te lezen wel doen . Het is maar een mening

Emilio
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Het was leuker geweest als Van Persie had gezegd. Ik weet ook niet zo goed wat ik hier doe, hopelijk pakt het goed uit. Ik hoop dat we volgend jaar eindigen in het linkerrijtje en dat ik het beter doe dan mijn voorganger. Hopelijk kunnen we een paar spelers halen die wat toevoegen aan de huidige selectie want dat is niet veel soeps. Van Hanegem blij en van Persie is in een klap nog bekender geworden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik had nooit geweten dat fossielen nog geluiden kunnen voortbrengen. Je bent 80 jaar, hoe haal je het in je hoofd om Robin van Persie, jongen van de club, één van de beste Nederlandse voetballers, in de media op zo'n wijze belachelijk te maken. Pure nijd en jaloezie. Aan Van Persie kleeft de naam van zijn geliefde club Feyenoord en zijn vliegende kopbal in 2014 tegen Spanje gaat nu nog steeds viraal in de wereld bewonderd worden. Ik snap ook niet dat een oud-voetballer van die hoge leeftijd nog een podium krijgt. In buitenlandse talkshows gebeurt het haast nooit, ja eens een keer met wijlen Beckenbauer in leven en af en toe met Sir Alex Ferguson, maar dat zijn geen Willem van Hanegems.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Willem van Hanegem wat heb jij gedaan als trainer van feyenoord fc Utrecht dos al hilal az fc Wageningen allemaal een flop

Goku
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Kampioen met Feyenoord 1993. Beker 2x met Feyenoord 1994 en 1995. Als speler: Intercontinental Cup 1970. Europacup I 1969/1970. UEFA Cup 1973/1974. Intertoto Cup 1968 en 1973. Kampioen 68/69 70/71 en 73/74 Beker 68/69 70/71 en 73/74. Beker met AZ 77/78. WK 2de 1974 EK 3de 1976. Denk niet dat van Persie dit zelfde kan tonen Volgens mij ook kampioen eerste div. met AZ

Ajeto!
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ja noem het maar een flop. 2x de knvb beker met feyenoord en 2 x het landskampioenschap waarvan 1 keer met feyenoord en 1x met AZ.

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@Ajeto, daarom is het nog geen reden zo tegen Van Persie uit te halen. Als je de CV's van Van Hanegem naast die van Van Persie legt dan stelt die van Van Hanegem internationaal geen bal voor. Van Persie heeft in het buitenland veel ervaring opgedaan, speelde uitstekend en is bijna overal geliefd en ook ik genoot van die actieve Van Persie. Van Hanegem is als voetballer nooit het land uit geweest toch ? Nee, geen stijl van Van Hanegem.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen