Poolse journalist ziet iets opvallends in stadion: 'Dit hebben de Nederlanders niet op tv gezien'

17 juni 2024, 14:16
Foto: © Imago

De spelers van Polen hadden alle reden om met opgeheven hoofd van het veld te stappen na de nederlaag tegen Nederland, zo vindt het magazine WP SportoweFakty. In een opiniestuk schrijft journalist Dariusz Faron dat Polen met goede intenties voor de dag kwam en Nederland heeft gemazzeld.

De Poolse bondscoach Michal Probierz koos voor een offensieve opstelling, tot verrassing van velen. “Het nieuws dat Probierz een paar verrassingen in petto had, bereikte ons ongeveer tien minuten voordat de opstellingen officieel bekend werden gemaakt. Maar niemand had verwacht dat hij na de blessures van Lewandowski en Swiderski toch voor zo'n aanvallende opstelling zou kiezen.”

Artikel gaat verder onder video

“Polen speelde met open vizier tegen Nederland. Door Kacper Urbański, Sebastian Szymański en Piotr Zieliński op te stellen, liet de bondscoach blijken dat hij wilde voetballen. De negentienjarige Urbański speelde pas zijn derde interland, maar hij oogde soms zo relaxed, dat het leek alsof hij in zijn achtertuin voetbalde”, zo schrijft de journalist, die zelf in het Volksparkstadion aanwezig was. Daar zag hij verbijsterde Nederlandse supporters, toen Polen in de zeventiende minuut op voorsprong kwam.  

“Na het doelpunt van Buksa waren de Nederlandse supporters, die aanvankelijk nog luider waren dan de rood-witten, met stomheid geslagen. Tientallen seconden maakte het Oranjepubliek bijna geen geluid. Opvallend genoeg hebben we die reactie op de tv niet gezien. Jammer, want het waren mooie beelden. Nederland pakte drie punten, maar de schrik zal er goed in zitten. Polen heeft ze weten te verrassen. Recent zei Marco van Basten dat de Polen niet graag voetballen, maar dat blijkt Polen toch wel degelijk graag te doen”, wordt verwezen naar een uitspraak die Van Basten in maart deed bij Ziggo.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jan Boon
Link gekopieerd!
  102
  + 1
avatar

Wat weer een geweldig journalistiek stuk was dit , ik hou er mee op met jullie en wens jullie nog veel succes en vooral beterschap gewenst.

KlaasJanH
Link gekopieerd!
  48
  + 1
avatar

Gaat echt werkelijk nergens over idd

Ton Kuys
Link gekopieerd!
  43
  + 1
avatar

Pools elftal bestond zondag uit 10 stumpers en een heel goede keeper !

TysonsDDK9life vd Steen
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

De reacties zegge genoeg dat er genoeg mensen dit lezen die geen voetbal verstand hebben. Miljonairs worden geen Pitbulls meer op het veld. Duidelijk had Polen die wel. Marco neem jezelf in bescherming want je bent dag in dag uit een aanfluiting.

Jacques Koopmanschap
Link gekopieerd!
  52
  + 1
avatar

Nederland heeft in de eerste helft verzuimd kansen te benutten. De ruststand had minimaal 4-0 kunnen zijn. Polen was niet goed, maar Nederland maakte het zich te moeilijk. Ze zullen tegen Frankrijk echt uit een ander vaatje moeten tappen.

Lec
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

Nederland moet echt heel en heel blij zijn dat ze toch nog gewonnen hebben. Ik lees hier dat de Polen volgens vele een heel slecht elftal hebben, dan kun je nagaan wat voor stumpers die Nederlanders zijn, dat ze van een slecht elftal met heel veel, en dan bedoel ik ook echt heel veel moeite kunnen winnen. Ik verwacht dat ze vrijdag tegen de Fransen nog meer moeite zullen hebben. En hoe irritant was het wel niet dat telkens de bal terug spelen naar de keeper en maar tijd rekken. Dat zie je geen één ander land doen.

Humaxima
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

Nederland was veel beter en als het een beetje meezat was het 4-1 en was het hosanna. Uiteraard zal het tegen Frankrijk veel zwaarder zijn, wie heeft het niet moeilijk tegen Frankrijk, Duitsland, Spanje en nog een paar toplanden.

Adam Fudala
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Kleine korectie: Poolse voetballers zijn Wit-rood zoals Poolse flag is.

Savarunl
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

Ben het wel eens met comments hier, 90% van de 'artikelen' op deze site is dit soort nutteloze filler of de dagelijkse zeikparade van opper-narcist driessen. Ik ga ook maar eens een andere site zoeken voor voetbalnieuws.

Johan Mak
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Vlak jezelf vooral niet uit.

MisterXx
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

We zijn met de schrik vrijgekomen, wat duurde het lang voordat de (juiste) wissels kwamen. Nu op naar Frankrijk, het zal weer heel Nederlands treuzelen worden achterin, onze nieuwe keeper houd dit in stand. We komen weer achter voorspel ik, jammer van deze tactiek. Hopelijk blijft het geluk nog een tijdje voortduren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen