Van Hanegem stoort zich nu al flink aan nieuwe Ajax-trainer Farioli

26 mei 2024, 22:05
Foto: © Imago

Willem van Hanegem heeft zich gestoord aan de uitspraken van Francesco Farioli bij diens presentatie als trainer van Ajax. De columnist van het Algemeen Dagblad vindt dat Farioli 'teksten voor de bühne' uitsprak.

Van Hanegem wil Farioli wel een eerlijke kans geven als trainer van Ajax. “Dat hij pas 35 jaar is, interesseert mij helemaal niets. Ook dan kun je een prima trainer zijn. Of hij dat ook is, gaan we zien. Maar dat de mensen nu al de polonaise inzetten omdat hij bij zijn vorige clubs vaak in het stadion bleef slapen, daar moet ik vooral om lachen. Zo van: kijk mij eens hard werken”, verzucht de voormalig topvoetballer.

Artikel gaat verder onder video

“Ja, hij wil opbouwen in zijn eigen strafschopgebied. En hij heeft een idee. Dat is prima, maar juich pas als dat ook echt te zien is”, raadt Van Hanegerm aan. “En maar Cruijff en Van Gaal blijven noemen in interviews, dat doet het ook altijd goed. Laat Farioli nu maar gewoon laten zien hoe hij Ajax aan het voetballen krijgt.”

Farioli liet deze week in interviews weten dat hij Cruijff ziet als zijn 'mentor'. "Uiteraard noem ik Johan Cruijff als persoon die zo’n grote impact op het voetbal heeft gehad", zei hij bijvoorbeeld tegen ESPN. In een interview met Voetbal International noemde hij Van Gaal ook als inspiratiebron. "Laat ik het zo zeggen: ik denk dat ik hem voor behoorlijk wat diners ga uitnodigen."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik snap willem wel, ik ben ook bijna net zo oud en dan heb je alles al gehoord en gezien en tja dan wordt je wat zuurderig. Niets om je zorgen over te maken. Dit hoort er gewoon bij

Storm
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik ben benieuwd of Willem ook opmerkingen heeft als zijn eigen club een trainer heeft gevonden. Ik gok van niet.

Bean
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Seniele Wimpie lijkt op een echte dorpsnar en begint senieler te klinken dan sjakie swart en de gebroeders van de kerkhof bij elkaar.

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Als je eens mensen helemaal zou volgen en niet zo selectief bent. Had je geweten dat wvh zeker kritisch is op Feyenoord

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@Storm, Als de goden goed voorspellen komt er een 'zekere' Brian Priske als trainer van de club uit R'dam-Zuid. Moedig van die club om met deze coach aan te durven, ik zou zeggen Brian laat het maar zien, verras je supporters en stel de supporters niet teleur. Het zal een zware taak worden, omdat de concurrentie zich ook gaat versterken en bij de top 3 als vanzelfsprekend te gaan eindigen is op dit moment nog ijdele hoop.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ijdele hoop🤣🤣🤣. Ook dat jij eens normaal gaat doen . Met jezelf praten en dan maar huilen over haat

Goku
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Willempie zegt niets anders wat de meeste in Nl denken, de uitspraken zijn voor de bühne, niets anders. Voor de rest staat er in het interview ook niets ander wat ook weer de meeste mensen denken, laat het maar zien, verrast ons. Nogmaals vindt het moedig van Ajax, dat ze het met deze trainer aandruven, en hoop voor de supporters dat het de goede kant op gaat.

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Precies

Foeks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik hoop dat ik niet zo’n ouwe zeur word als die vreselijke man. Jammer dat zo crumpy old men wilt zijn. Als het over Ajax gaat heeft meneer alleen maar commentaar en meestal negatief. Jammer van zo’n goede voetballer die hij eens was.

Storm
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Exact!

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dat zijn de meeste hier al, hoeft je niet oud voor te zijn😁

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Foeks, Goede voetballer voor onze regio wel ja, alleen 1 keer de Europacup 1 gewonnen door doelpunten van een Zweed en van een Amsterdammer: Rinus Israël. In 1974 in de WK onzichtbaar en zeuren, alleen Ajacieden: Suurbier, Cruijff, Neeskens, Krol trokken de kar. In 1978 vertelde hij huilend op een hek van zijn boerderij dat hij van Truus niet naar Argentinië mocht gaan. Nou dat goede is betrekkelijk hoor, zelfs wijlen Wim Jansen deed veel meer voor Oranje en de laatste was een respectabele oud-voetballer zonder woorden maar daden.

balletje rond
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Van Hanegem heeft gelijk, en eigenlijk heeft hij altijd gelijk

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

In deze wel. Zeker niet altijd

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij blijft nu ook op De Toekomst slapen.

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat Willem hier zegt is "eerst zien, dan geloven" en dat denken de meeste Nederlanders.Het is nog teveel een zooitje bij Ajax en ik denk dat zelfs een flamboyante Italiaan daar in zijn eerste seizoen veel aan zal kunnen veranderen.

Blackie
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

ik lees net dat de nieuwe trainer voor feyenoord bekend is dus laat jullie maar horen wat je hier van vindt, ik ben benieuwd!!!

Flamingo
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Voor mij een onbekende trainer, net als de nieuwe trainer van Ajax. Aankomend seizoen zal alles uitwijzen. Wel heel erg benieuwd naar de aankomende transferperiode. Psv zit wel gebeiteld, maar wat gaan Feyenoord, Ajax en Twente doen.

Storm
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Denk het niet. Over de trainer van een andere club iets roepen is véél makkelijker.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Leuk voor die club uit R'dam-Zuid, maar een beetje magertjes om als een 'topclub' van Nederland met zoveel extra inkomsten met een Brian Priske te komen. Minimaal een Ten Hag of Eddie Howe of Thomas Frank, maar een Brian Priske, tenminste voor die club die als topclub door zijn supporters wordt beschouwd.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Die willem van Hanegem wordt, nee is gewoon een vervelende zak !!!

CG
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Laat hij lekker met zijn eigen zaken bemoeien. Hij is niet voor Ajax !!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

In zijn column schrijft een 80-jarige oud oud oud oud-voetballer van de zeventiger jaren vorige eeuw: "De columnist van het Algemeen Dagblad vindt dat Farioli 'teksten voor de bühne' uitsprak." Van Hanegem zelf kan in interviews en bij Harry Mens geen ABN-teksten uitspreken, grammaticaal een puinhoop. Die columns van hem bij dat krantje worden eerst door medewerkers gecheckt op taalfouten en leesbaar gemaakt, want daar is Van Hanegem qua opleiding te dom voor, Farioli is in elk geval afgestudeerd, niet met elkaar te vereenzelvigen, andere tijden dus graag ook modernere en geloofwaardige columnisten AD. Van Hanegem die altijd naast en na Johan Cruijff de tweede viool mocht/moest spelen en nog zich arrogant gedragen, brrrr..... Zelfs een Johan Neeskens had meer in zijn voetballeven gepresteerd dan Mister Hendrik-Ido-Ambacht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen