Leonne Stentler verbijstert tv-kijkers met krankzinnige analyse: ‘Ontslag lijkt me de enige passende straf!’

16 juni 2024, 18:18
Foto: © NOS

Leonne Stentler heeft (opnieuw) voor gefronste wenkbrauwen gezorgd bij voetbalminnend Nederland. De analiste laat bij de NOS haar licht schijnen over het spel van Oranje tegen Polen, en is daarin zeer lovend over Xavi Simons. Mensen op X kunnen zich allesbehalve vinden in de mening van Stentler, blijkt uit reacties.

“Ik vond Xavi goed”, begint de vrouwelijke analist. Jeroen Stomphorst, presentator van de NOS, reageert direct met enige verbazing. “Ja? Vond je Xavi goed? We hebben hem toch eigenlijk niet zoveel gezien”, zegt hij.

Artikel gaat verder onder video

“Nee, maar ik vond hem echt, zeker in de eerste helft, rondom Memphis goed met loopacties. Als Memphis meer ballen had afgemaakt, had hij ook meer assists achter zijn naam gehad. En dat hakje… ik heb genoten”, gaat Stentler verder. Op X gaan mensen ondertussen los over de analyse van Stentler. Er wordt zelfs over een ontslag gesproken van de vrouwelijke analist.  

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Als ieder die wartaal uitslaat, in een analyse na de wedstrijd, ontslagen moet worden. Dan houd je alleen een paar cameramensen over op TV.

Goku
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Maar dit is wel heel erg, ze mocht der antwoord ook nog herzien. Maar bleef het volhouden, dat is erg..

Dexi
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Er kijken toch nog mensen naar, ik kijk alleen de wedstrijd dom gelul ervoor en erna ,het dood analyseren hoef ik niet te horen en sommige hoofden wil ik al helemaal niet meer zien.

kalklijn
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

ik kijk altijd vrt 1 op belgie,veel leuker

KROTJE
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Ik ook, mee eens.

Dexi
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

@ Kalklijn,Verdiep je in hoe je naar Play Sport uit België kan kijken.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Zij moet zeker weg bij studio sport op de zondagavond. Zij heeft totaal geen uitstraling. Maarja...vrouwen moeten nou éénmaal net zoveel kansen hebben om dit werk te doen als mannen...ookal bakt ze er nul komma nul van.

Copa
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Ik heb het haar niet horen zeggen. Toen ik haar en de mummie zag zitten ben ik iets anders gaan doen. Natuurlijk wel de hele wedstrijd gezien. Die jongen komt teveel aan een strijkplank op mij over die teksten uit zijn hoofd heeft geleerd en Leonie heb ik afgeschreven een uur voor de wedstrijd Frankrijk Argentine 2 jaar geleden. Zzzzzzzooooooooveel onzin had ik nog nooit gehoord. De journalist opperde de opstelling van Argentinie. Zij ging er helemaal in mee en stelde dat de trainer inderdaad de langzaamste man met een superlinkerbeen (geen Messi), zou opofferen om Mbappe te schaduwen. Zijn naam is me nu ontschoten. Hij speelde bij Real, in Engeland, bij PSG.

Beukie
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Toch wel gek, Derksen en van der Gijp mogen ieder avond onzin en vuiligheid uitkramen en dat vinden sommige leuk, maar als een andere dat zelfde doet is de wereld te klein. En ook ik ben geen fan van deze dame, maar gelijke monniken gelijke kappen zou ik zeggen

Copa
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

het verschil is dat npo door ons betaald worden en het een serieus programma meent te zijn dat over voetbal gaat. Toen Derkzen pas op tv kwam was het ook serieus en ging het over voetbal Nu is het een entertain programma geworden om te lachen geloof ik, niet mijn humor trouwens

Beukie
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Maar als meningen ongeacht of je het er mee eens bent afhankelijk worden van wie wat betaald zijn we wel heel erg afgegleden in dit land lijkt ne

Baggio
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Jammer hoor dat je zulke analisten heb Weg der mee Hopeloos Maar er zijn meerdere analisten bij de NOS die er niet toe doen rappers en acteurs Bah weg der mee

Anna schip
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik wist niet wat ik hoorde hoe kun je nu beweren dat Xavi goed speelde terwijl heel Nederland het tegen over gestelde zag hij speelde SLECHT zet er maar een betere annalist neer Anna

Bopper
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Laten we toch es stoppen met Leonne bashen. Je kunt het niet met haar eens zijn maar haar analyses zijn directer dan dat oppervlakkige gezwets van menig ex profvoetballer zoals Mulder, Affelay, Janssen etc. die nooit verder komen dan 'stating the obvious' met de diepgang van een platvis.

Lb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Stentler heb bij de nos niets te zoeken denk dat ze heb uitgevonden voeg niets toe

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen