Nieuwe 'forse kostenpost' aanstaande voor Ajax: 'Hij zal zich bij de topverdieners willen voegen'

27 januari 2024, 12:06
Foto: © ProShots

Jorrel Hato viert over een kleine twee maanden zijn achttiende verjaardag en de algemene verwachting is dat hij dan zijn handtekening gaat zetten onder een nieuw contract bij Ajax. De verdediger is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes in de Johan Cruijff ArenA, maar speelt nog altijd met een jeugdcontract dat in de zomer van 2025 afloopt. Ajax is er alles aan gelegen om het grote talent binnenboord te houden, maar lijkt daarvoor wel diep in de buidel te moeten gaan tasten.

De huidige nummer vijf van de Eredivisie maakte onlangs de komst van Jordan Henderson wereldkundig. De voormalig aanvoerder van Liverpool, die na een halfjaar Saudi-Arabië alweer wilde terugkeren naar Europa, maakte weliswaar op transfervrije basis de overstap naar Amsterdam, maar brengt wel een behoorlijk salaris met zich mee. Volgens het Algemeen Dagblad gaat Henderson ‘om en nabij’ de 4,5 miljoen euro verdienen, waarmee hij samen met Steven Bergwijn en Steven Berghuis tot de absolute grootverdieners in de Amsterdamse selectie gaat behoren.

Artikel gaat verder onder video

Als het aan Hato ligt, mag hij zich binnenkort ook een topverdiener noemen. De verdediger debuteerde een jaar geleden in de hoofdmacht van Ajax en sindsdien ging het snel. Hato had in de laatste weken van het afgelopen seizoen al een basisplaats en is in de huidige jaargang al helemaal niet meer uit de eerste elf weg te denken. Ajax wil hem binnenkort belonen met een nieuw contract. Het AD verwacht dat de Amsterdammers daarmee een ‘forse kostenpost’ erbij zullen krijgen. “Naast de transfer van Henderson wacht Ajax de komende maanden waarschijnlijk nog een forse kostenpost: de contractverlenging van Hato”, klinkt het.

“De Oranje-international speelt nu nog met een jeugdcontract, maar hij zal zich ook bij de topverdieners willen voegen”, vervolgt de krant. Maar wat voor Henderson geldt, zal ook bij Hato het geval zijn. Ajax hanteert sinds afgelopen zomer als ‘stelregel’ dat de beloning van spelers en stafleden meebeweegt met wel of niet kwalificatie voor de Champions League. Wel of geen miljardenbal in Amsterdam bepaalt naar verluidt een derde van het salaris. Hendersons salaris is gekoppeld aan sportieve prestatie en dat zal ook gelden voor Hato. “Ook voor hem geldt de stelregel dat zijn nieuwe salaris is gekoppeld aan deelname in de Champions League”, leest het.

Wil Ajax volgend seizoen wél actief zijn op het hoogste niveau, dan moet het de komende maanden nog flink aan de bak in de competitie. De nummers één en twee kwalificeren zich rechtstreeks voor de Champions League. De achterstand op nummer twee Feyenoord is echter elf punten, waardoor de derde plaats het hoogst haalbare lijkt. Die geeft recht op deelname aan de voorrondes. Daarvoor moet Ajax een achterstand van zes punten op FC Twente zien goed te maken. Dit weekeinde kan er mogelijk al een belangrijke slag worden geslagen. Ajax gaat zaterdagavond op bezoek bij Heracles, terwijl voor FC Twente zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma staat.

Hato verdient de status van grootverdiener bij Ajax

Laden...
1073 stemmen

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Alleen de zon gaat voor niets op........het huidige voetbal heet Betaald Voetbal, dus alle sentimenten ten spijt kwaliteit kost geld. Vervolgens staat in het artikel de volgende regel: "Hendersons salaris is gekoppeld aan sportieve prestatie en dat zal ook gelden voor Hato." Maar dat zou toch ook zeker moeten gelden voor Bergwijn, Berghuis en Taylor of niet ?

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Volgens mij dit seizoen ingevoerd toen waren die gasten er al

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Jij zou het best gelijk kunnen hebben Goku, ik herinner me nu wel vaag dat deze voorwaarde door Susan Lenderink (RvC) werd ingesteld toch ? Tjonge wat ben jij goed geïnformeerd man, chapeau. Ben je al ingesteld op morgenmiddag 14.30 uur ?

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Appel eitje 😉😉😉 Als Feyenoord gewoon speelt als altijd moeten ze alleen de kansen afmaken zie ik geen probleem

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Die hadden al een contract toen Ajax er van uitging dat het elk jaar wel CL zou spelen. Hoogmoed komt voor de val....

Lucas Nanlohy
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

jhhughjyuuuuiuiuuujiug jjjjjkkkoi kkkķk k.k. y ghj hormoon fff hjyjjjjjjjjjjkk kkkkkkkkkjjjkkhjifvhthkgmuh🇧🇯🇨🇩🇨🇩🇨🇲🇬🇹🇨🇱🇨🇱🇧🇶🇻🇳🇻🇺🇻🇳

Derk62
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik denk dat berwijn en berghuis geld moeten meenemen om bij 020 te voetballen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen