Ajax raakt talentvolle middenvelder kwijt: Fabrizio Romano meldt dat overstap bijna rond is

5 januari 2024, 17:18   Bijgewerkt: 5 januari 2024, 17:35
Foto: © Imago

Ajax gaat volgens de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano afscheid nemen van Stanis Idumbo-Muzambo (18). De Belgische middenvelder van Jong Ajax zou op het punt staan om een contract te tekenen bij Sevilla.

In de zomer van 2021 pikte Ajax de jonge Belg transfervrij op uit de jeugdopleiding van KAA Gent in zijn vaderland. Sinds afgelopen zomer maakt hij officieel deel uit van de selectie van Jong Ajax. Namens dat elftal kwam Muzambo in de eerste seizoenshelft elf keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij goed was voor drie treffers.

Artikel gaat verder onder video

Komende zomer loopt het contract van de talentvolle middenvelder af. De afgelopen tijd werd hij daarom gelinkt aan een overstap naar Tottenham Hotspur, maar als de berichtgeving van Romano klopt wordt Sevilla dus zijn nieuwe werkgever. "Sevilla is dicht bij een overeenkomst met de in 2005 geboren Belgische middenvelder", schrijft de Italiaan op X. "Het gaat om een permanente transfer", voegt Romano daar aan toe. Als 'enkele details' zijn afgerond vliegt de speler naar Spanje om zijn overstap definitief af te ronden, besluit hij zijn tweet.

Daarmee laat Romano in het midden of Muzambo deze winter al overstapt naar de nummer zestien van LaLiga, of dat dat in de zomer van 2024 gaat gebeuren. In dat eerste scenario zou Ajax nog een transfersom ontvangen voor de middenvelder, wacht hij tot de zomermaanden dan kunnen de Amsterdammers daar naar fluiten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Daar gaat ie.......

KROTJE
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Je hebt volledig gelijk King, maar ik baal er van, ze zijn elke dag door de Ajaxcoaches "groot" gemaakt en niet eens één seizoen extra wachten. Hoe gaat het met Fitz-Jim eigenlijk ?

QuarlonK
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Eens maar de kans is natuurlijk ook aanwezig dat hij bij Ajax ook op de bank beland. Blijkbaar heeft hij ook weinig vertrouwen dat hij in het 1e komt anders blijf je wel je club trouw. Tegenwoordig zijn veredelde jeugdspelers ook grote clubhoppers

FCJel
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nou ja, Gent heeft hij natuurlijk echt laten zitten. Ik denk dat hij daar meer opgegroeid is dan krap 2 jaar ajax. Andermans jeugd wegpikken en dan klagen dat diezelfde jeugdspeler liever ergens anders heen gaat is natuurlijk een behoorlijk slap verhaal.

JOKKER
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Klopt in pakken en weg wezen

Zadkine
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Pfff! Komt niet in aanmerking voor ajax 1. Dus meer verdienen in een betere competitie met misschien meer kans? En dan gaan supporters janken en familie, opvoeding, jeugd erbij halen. Triest!

QuarlonK
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Waarom zou hij bij Sevilla meer kans op een basisplan hebben dan dit Ajax? Voor de rest komt het denk ik vooral op geld aan

KROTJE
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Het janken enz. geldt ook voor de supporters van je club waar dat beeld van Zadkine staat natuurlijk. Waarom toch altijd "triest" en niet "jammer" b.v.?

dilima1966
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Ajax wacht weer veelste lang om met spelers om de tafel gaan zitten ook het eerste elftal loper er veel contact af van basis spelers waar ajax nog niets mee gedaan heeft

JOKKER
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Een mooie stap vooruit voor deze jongen. Geef hem eens ongelijk. Mooie club met historie.Mooie stad. Doordat 020 koopziek is geworden kopen kopen kopen. Denkt de jeugd ook tot ziens. Ik kan nu een mooi contract krijgen want bij 020 krijg ik geen kans. Groot gelijk deze jongen. Chapeau. Een goed voorbeeld voor de rest.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen