Steven Berghuis reageert op Besiktas-geruchten: 'Ben er zelf voorstander van om...'

5 januari 2024, 15:45
Foto: © Imago

Ajax-aanvaller Steven Berghuis heeft voor het eerst gereageerd op de geruchten dat hij in de belangstelling zou staan van het Turkse Besiktas. De 32-jarige vleugelspeler wordt gelinkt aan de club waar Giovanni van Bronckhorst op de nominatie staat het hoofdtrainerschap te aanvaarden, maar Berghuis bezweert dat er wat hem betreft geen sprake is van een winters vertrek uit Amsterdam.

Tijdens het trainingskamp in Spanje staat Berghuis ESPN te woord. Desgevraagd bevestigt hij dat Besiktas afgelopen zomer wél zaken wilde doen: "Ik weet dat er weleens is geïnformeerd." Dat de Turkse topclub nu opnieuw in de markt zou zijn is Betghuis echter niet bekend: "Over deze recente berichtgeving weet ik niets af, dus voor mij is dat voorlopig geen item."

Artikel gaat verder onder video

Verslaggever Aletha Ledelmeijer slaat aan op het woord 'voorlopig' en vraagt: "Maar de transfermarkt is open, hoe kijk jij naar deze winterse transferperiode?", waarop Berghuis reageert: "Er zijn altijd drie partijen die daarin meedoen. Dat ben ik zelf, de club die je wil en Ajax, dus daarop kan ik zelf onmogelijk het antwoord geven."

Een vertrek in de winterstop is voor de 46-voudig Oranje-international in ieder geval geen ideaal scenario. "Ik ben er zelf voorstander van om als je überhaupt weggaat, om dan in de zomer weg te gaan en niet in de winter. Maar in de voetballerij weet je het niet", houdt Berghuis de deur wel op een kier. "Maar dat is op dit moment totaal niet waar ik aan denk. Nee, in principe ben ik niet iemand die de club de rug toekeert nu het minder gaat. Anders was dat in de zomer al gebeurd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JOKKER
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Opruimen deze speler

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Nee hoor op het middenveld heeft hij nog best waarde op rechts buiten niet !!

KROTJE
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Op het middenveld staat hij veel betere spelers in de weg.

CG
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Ik blijf twijfelen zolang hij in de huidige selectie zit ! !

Zadkine
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Gekocht voor de breedte, al 2 jaar basis. Verklaring de selectie is al die tijd dus al minder.

Mark de Best (Snake-Bite)
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Vast houden, is de enige speler waar een beetje passie en strijd uit komt. En als je hem van rechtsbuiten weg haalt, wie moet je daar dan neerzetten? Forbs heeft het niet en verder hebben we niks voor op rechts. Ik ben de azijnzeikers een beetje beu. In meerdere wedstrijden ging Berghuis voorop in de strijd, soms net over het randje, maar liever eroverheen als totaal zonder strijd en passie het veld op komen zoals Sutalo, Gaaie, Avila, Forbs, Mikautadze... Dit seizoen is afgeschreven, ik zou me als Ajax richten op plek 4, daar de handjes mee dicht knijpen en me richten op volgend jaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen