Driessen ziet Bosz een 'fout signaal' afgeven naar zijn spelers: 'Is er dan toch iets aan de hand?'

26 januari 2024, 08:30
Foto: © ProShots/De Telegraaf

Valentijn Driessen is niet te spreken over de reactie van PSV-trainer Peter Bosz naar aanleiding van de verloren bekerwedstrijd tegen Feyenoord afgelopen woensdag. De Eindhovenaren moesten in De Kuip hun meerdere erkennen in de regerend landskampioen, maar waren van mening dat ze in de tweede helft recht hadden op een strafschop na een vermeende overtreding van Mats Wieffer op Noa Lang. Bosz stak zijn ongenoegen over de beslissing van de arbitrage niet onder stoelen of banken. Dat had de trainer beter moeten aanpakken, vindt Driessen.

De verslaggever van De Telegraaf hoorde Bosz een paar dagen eerder nog ‘koninklijk’ reageren op het gelijkspel van PSV bij FC Utrecht. De Eindhovenaren hadden in De Galgenwaard de kans laten liggen om de eerste achttien competitiewedstrijden allemaal te winnen en daarmee een nieuw record neer te zetten. Ze hoopten zich in de bekerkraker tegen Feyenoord te herstellen van het eerste puntenverlies in de competitie, maar het werd voor hen dus een teleurstellende avond. Bosz sprak na afloop vooral zijn frustratie uit over de arbitrage, die in zijn ogen had nagelaten om zijn ploeg een strafschop te geven na een vermeende overtreding van Wieffer op Lang.

Artikel gaat verder onder video

Wat zegt de reactie van Bosz over Bosz zelf? Dat hij in dezelfde emotie zat als zijn spelers na afloop, schrijft Driessen in zijn column, doelend op onder meer de Instagrampost van Lang. De aanvaller liet op zijn persoonlijke sociale media duidelijk weten niet blij te zijn met de arbitrage. Van een toptrainer als Bosz, die zo’n beetje alles in z’n carrière heeft meegemaakt, verwacht je in het mooiste seizoen van zijn loopbaan als coach meer afstandelijkheid, onverstoorbaarheid, iemand die boven de partijen gaat staan en afkomt met een goede voetbaltechnische analyse. En zijdelings de arbitrage dwaling benoemt. Zeker omdat hij ook weet dat gedane zaken geen keer meer nemen, schrijft Driessen.

De verslaggever stelt dat Bosz met zijn ‘over-de-top-reactie’ een fout signaal afgeeft naar zijn spelers, ‘want communiceren met de media is communiceren met je spelers’. Volgens Driessen blijft de reactie van Bosz niet onopgemerkt binnen zijn spelersgroep. Is er dan toch iets aan de hand? Zorgt het eerste gelijkspel van de competitie en de daaropvolgende onttroning als bekerhouder voor de eerste barstjes in een tot dusver vlekkeloos seizoen? Dat lijkt wat voorbaring, gezien het feit dat PSV in de Eredivisie een ruime voorsprong (tien punten) heeft op Feyenoord en het over een paar weken aantreedt tegen Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League.

Máár, stelt Driessen, PSV gaat de Champions League niet winnen en ‘ineens is de competitie nog lang met zestien duels’. Is tien punten voorsprong overbrugbaar en blijven er slechts zeven punten over als over acht dagen onverhoeds wordt verloren bij Ajax. En dan is er nog de kwalijke reputatie die Bosz met zich meedraagt dat zijn elftallen na de winterstop imploderen en zo mooie uitzichten op hoofdprijzen verknallen. Volgens Driessen doet Bosz er dan ook goed aan om de rust te bewaren. Want als de emotie van Bosz na Feyenoord-PSV overslaat op zijn spelersgroep, kan het nog weleens raar aflopen dit seizoen en houdt Bosz zijn faam als trainer die geen hoofdprijzen op het hoogste niveau wint. Terwijl hij dat negatieve stempel juist aan het verliezen is dit seizoen.

De titelstrijd in de Eredivisie wordt nog spannend

Laden...
2330 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Valentijn Driessen de 'Stoker'.

boyke
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Verlies moet je kunnen accepteren. Hoe vaak wint PSV niet door scheidsrechtelijke dwalingen en daar zegt meneer Bosz niets van. Stel dat hij die strafschop had gegeven, wie zegt dan dat die er in zou zijn gegaan en dan zeggen tegen 10 man spelen is soms nog moeilijker dan tegen 11 en denk jij dat de spelers van Feyenoord er dan nog niet een extra schepje op zouden hebben gegeven. Ook dat wil niets zeggen en een nietszeggende opmerking. Je verliest over 90 minuten genomen en niet op van dat ene moment. Het gedrag van de trainer Bosz om er Jules de Korte bij te halen vind ik schandalig en laster en smaad. Hij moet ook zijn spelers in bedwang zien te houden, Lang met zijn opmerkingen is te schandalig als voorbeeld spelers en zeker als een voorbeeld van de jeugd. Bosz die Feyenoord bijna kapot gemaakt heeft moet zich schamen om zijn manier van handelen en even een natrap geven. Doet hij dat straks ook bij PSV. Een beetje trainer heeft fatsoen en komt niet met zulke opmerkingen ook al zat zowel de VAR als de scheidsrechter er naast. Moeten we eens op gaan tellen hoe vaak PSV al niet geluk heeft gehad en met 11 man mocht blijven staan met meneer ellebogenman in het veld. Dank voor de sportiviteit Bosz maar je bent een grote mislukkeling als trainer om de nederlaag bij de scheids en VAR neer te leggen terwijl je team in gebreken is gebleven door niet te scoren, overigens geldt dit ook voor Feyenoord die vele kansen hebben laten liggen. In deze moet ik Valentijn Driessen eens gelijk geven ondanks het zeker niet mijn favoriet is. Je begint met een gelijkspel tegen FC Utrecht waar je dik had moeten verliezen en plots is PSV ineens uit zijn doen en gaan er dan alle soorten randzaken bij halen en daar ben jij als trainer ook debet aan. Zo wordt je nooit kampioen mister Bosz en blijf gewoon fatsoenlijk reageren. We schelden jou ook niet uit en halen er ook geen andere mensen bij om je gelijk tegenover de pers en supporters te halen. Normen en Waarden moeten we de jeugd leren en daar ben jij Bosz geen voorbeeld voor.

boyke
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Wie zegt dat ik voor Feyenoord ben. Dat maak jij er van mister King Ik ben puur neutraal en woon zelf dicht tegen Eindhoven aan. Wat krom is is krom en wat recht is is recht. Niet meteen gaan oordelen als je geen bal weet waar ik fan van ben en laat dat nu niet eens de top 5 zijn.

Paulito
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Bosz is gewoon een asociale man. Bijna overal met problemen weggegaan of ontslagen. Dat zegt iets over de persoon Peter Bosz. Ik vond het geen strafschop en geen scoringskans. Volgende week worden de Lampies geslachtofferd in Amsterdam. 3 maal raden die dan de schuld krijgt van meneer "Peter Bosz"

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen