Waarom Jordan Henderson liever naar Ajax dan naar de Premier League gaat

9 januari 2024, 18:04
Foto: © Imago

Ajax hoopt deze maand te stunten met de komst van Jordan Henderson. Hoewel de 33-jarige middenvelder is aangeboden bij 'nagenoeg iedere club in de Premier League', ligt een terugkeer naar Engeland niet voor de hand.

De voorbije dagen is duidelijk geworden dat Henderson weg wil uit Saudi-Arabië, waar hij sinds afgelopen zomer onder contract staat bij Al-Ettifaq. De routinier kan moeilijk aarden in het Midden-Oosten een aast op een terugkeer naar Europa.

Artikel gaat verder onder video

In Engeland wordt beweerd dat Henderson bij een hoop Europese (top)clubs is aangeboden, waaronder zo'n beetje iedere club die uitkomt in de Premier League. Volgens Voetbal International is een terugkeer naar Engeland om financiële redenen echter 'buitengewoon onaantrekkelijk' voor de oud-captain van Liverpool.

Als Henderson namelijk binnen een belastingjaar terugkeert naar het Verenigd Koninkrijk, dan moet hij een 'gigantisch deel' van zijn inkomsten uit Saudi-Arabië afstaan. Het zou gaan om tientallen miljoenen euro's.

Contract bij Ajax

Ajax hoopt Henderson voor meerdere jaren vast te leggen. In Amsterdam moet de 81-voudig international van Engeland een voortrekkersrol in de wederopbouw van de club spelen. Ajax is naarstig op zoek naar een nummer zes die het team op sleeptouw kan nemen. Henderson past perfect in dat profiel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ajax niet aan begingen te oud

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Is inderdaad wat aan de oude kant, maar hopelijk brengt hij Ajax weer op gang.

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Te oud, maar goed genoeg voor een jaar, misschien 1,5.

gtsb
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dilima precies. Ervaring heeft hij natuurlijk . Maar als je zelf het niet meer kan houdt het op. Ik heb hem omdat liverpool mijn 2e club is heel veel zien spelen. Maar kwam de laatste periode daar al handelingssnelheid te kort . Het zal er niet beter op zijn geworden daar in die zandbak . Je kunt je geld als ajax beter besteden aan een andere speler

CG
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Het blijft een moeilijke tijd om Ajax weer op de rails te brengen en vooral te houden ! !

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik wil wel even weten welke halve gare hier nou mee komt. Die gaat echt niet naar Ajax toe. Waarom zou hij?

bonaire
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Is echt wel een geweldige voetballer , zou voor Ajax geweldig zijn voor een 1,5 seizoen denk ik . Ben alleen bang dat hij wel erg veel gaat kosten , zijn loon zal moeten betaald worden door een Ajax merendeels?? Denk dat het hierdoor erg moeilijk gaat worden , hij heeft een doorlopend contract in de woestijn , voor gigantisch veel geld per seizoen . Denk niet dat die Saoedische rijke stinkerds hem laten gaan , en dan ook nog eens heel erg veel geld mee gaan geven . Henderson zal dan echt zelf heel erg veel geld moeten laten zitten .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen