Afellay ziet 'verkeersregelaar' en 'Picasso' in basiself van Ajax tegen PSV

5 februari 2024, 10:51
Foto: © Studio Voetbal

De analisten van Studio Voetbal lijken nog niet zo onder de indruk van Jordan Henderson bij Ajax. Pierre van Hooijdonk begrijpt niet waarom supporters van Ajax massaal shirts kopen van de routinier, terwijl Ibrahim Afellay in Henderson geen speler ziet die het elftal voetballend beter maakt. Afellay noemt Henderson gekscherend een verkeersregelaar.

Van Hooijdonk vindt het ‘erg lastig’ om Henderson te beoordelen na zijn debuut tegen PSV (1-1). “Het is een speler die je de credits zou kunnen geven als de ploeg een goed resultaat haalt. Maar als je kijkt wat hij daadwerkelijk heeft gedaan op het veld… Ik heb continu op hem moeten letten. Zijn lange bal op Kenneth Taylor was een van de zeldzame ballen die hij naar voren heeft gespeeld. Hij heeft geen tackles gemaakt, ook geen onnodige fouten. Van zijn passes kwam 92 procent aan, maar daarvan is denk ik de helft naar Sutalo gegaan en de rest naar Hato en Taylor op korte afstand”, stipt de oud-aanvaller aan.

Artikel gaat verder onder video

“Ik vind het geen speler waar, als je Ajax moet geloven, in kort tijdsbestek de meeste shirts van zijn verkocht. Kleine jongens willen shirtjes van spelers die doelpunten maken en assists geven. Dat heeft hij allemaal niet. Hij speelt bij Ajax voor de verdediging. Dat heeft hij redelijk gedaan, maar dat kwam ook omdat Ajax heel erg aan het inzakken was tegen PSV”, vervolgt Van Hooijdonk.

© Imago

De analist zag Henderson veel coachen op het veld. “Ja, ik heb hem veel zien wijzen.” Afellay antwoordt lachend: “Hij zou niet misstaan als een verkeersregelaar. Hij is geen speler die Ajax voetballend beter gaat maken. Tuurlijk, hij geeft het goede voorbeeld in de gym en de warming-up, maar hij gaat je geen splijtende passes tussen de linies geven à la Schouten of Veerman.” Volgens commentator Jeroen Stekelenburg doet Henderson echter waar hij voor is binnengehaald. “Ik ben het erg met je eens, maar je kunt ook niet verwachten dat hij er drie maakt. Hij moet het cement zijn tussen de spelers, hij moet coachen, hij heeft ervaring, hij is wat Ajax gemist heeft in de eerste seizoenshelft.”

Van Hooijdonk vindt de verwachtingen rondom Henderson te hoog. “Het is een speler die natuurlijk prima meekan in Nederland, maar je moet hem niet groter maken dan hij is. Hij kan prima renderen als Brobbey, Bergwijn en Berghuis goed presteren. Dan krijgt hij credits. Ik wil hem nog weleens zien tegen mindere tegenstanders, in de ruimtes waarin hij dan terechtkomt. Tegenwoordig spelen op nummer 6 de spelverdelers, maar dat is hij niet.”

Picasso

Afellay is wel enthousiast over de pass die Steven Berghuis verstuurde aan Brian Brobbey in de aanloop naar de 0-1. Een prachtige bal met de buitenkant van de voet bereikte Brobbey, maar de spits speelde de bal te ver voor zich uit. Uiteindelijk wist hij toch de toegesnelde Berghuis te bereiken en scoorde laatstgenoemde. “Oh man, dat was Picasso”, zegt Afellay over de pass van Berghuis. “Jammer van de aanname, maar deze bal was zo prachtig aangesneden in de loop. Je kan alleen meer applaudisseren voor zo’n pass.”

Ben jij tot dusver te spreken over Jordan Henderson bij Ajax?

Laden...
2222 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Geen speld tussen te krijgen

WH3K
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Voetbal je zelf met een Zerouki ;):)

Goku
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Graag even kijken wat ik gisteren bij het artikel tussen AZ en Feyenoord hebt gezet. Ben 1 van de weinige die kritiek geeft op zijn eigen club als het terecht is. Heet geen KC die bij elke andere club commentaar geeft en als een andere dat bij Ajax doet, als een huilende baby bij zijn mama staat te stampen

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

WH3K klopt, die was gisteren zeer slecht, net als heel Feyenoord

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@goku je weet toch kc kringspier is zieltjes aan het winnen.

gtsb
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Precies goku en kc is niet alleen

WH3K
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Als Ajax er maar blij mee is, Affelay heeft met Cocu en van Bommel gespeeld die waren verkeersregelaar en vliegtuig loodser tegelijk. Dus wat popie jopie doen Ibi en van Hooijdonk nemen we na zijn Steijn uitglijder al helemaal niet meer serieus.

Waarom19
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Affelay en van Hooijdonk zijn toch ook die Ajax haters, die nu even komen vertellen wat wel of niet goed is voor Ajax. Ze kunnen beter over het voetbal in hun land van herkomst praten. Uitgeknikkerd uit Afrika cup.

Waarom19
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Affelay ziet verkeersregelaars in Marokko misschien

Laurens1
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wel Nodig tegenwoordig met nieuwe model “opgevoerde kameel”

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

ibby, je mag de schoenen van henderson nog niet eens strikken, zoveel prijzen heeft hij gepakt en dat zal niet alleen als verkeer regelaar zijn geweest,maar geod dat jij zo goed was bij barca, of doet het pijn dat psv niet heeft gewonnen, dit is wat ajax toch juist nodig had, iemand die de boel bij mekaar houd

LudiekInside
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ik weet niet hoe hij voetbal ziet in de persoon van Henderson. Alsof je met hem de strateeg cq spelverdeler in huis heb gehaald. Of Affelay wil gewoon popi doen bij dat sportprogramma of hij heeft inderdaad geen inzicht genoeg om echt een goede analist te zijn. Henderson was bij Liverpool ook geen strateeg en dat wat hij wel is moet hij bij Ajax ook gaan doen, dombo. Was Affelay ook niet totaal mislukt bij Barcelona?

Kramer
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Als de stoplichten niet meer werken heb je een verkeersregelaar nodig. Als er een ongeluk is heb je een verkeersregelaar nodig. Zonder verkeersregelaar heb je nog langere files en nog meer problemen op de weg. Dus zo iemand heb je nodig als het even niet gaat met de zondag rijders. Kijk dan even naar hoe Ajax er voor stond en plak die in het plaatje, het lijkt de juiste verkeersregelaar op de juiste plek. Ik ben er blij mee, Ajax is er blij mee en alle andere supporters hebben kritiek.. Ik vraag me eerder af waar dat vandaan komt? Angstig dat hij de Ajax trein weer op de rit krijgt? Bang voor de plekken 2/3? Waar zit het ‘m in dat een supporter van een andere club zo faliekant tegen een Ajax speler is die net 1 wedstrijd heeft gespeeld?

MisterXx007
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Waarom zoveel racisme en op de persoon spelen? Ze durven hun mening geven. Heb ik respect voor

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen