Ajax-supporters zijn woedend en vol ongeloof na opduiken van nieuwe beelden: 'Zwaar bestolen!'

11 februari 2024, 17:32
Foto: © ESPN

Ajax had het geluk zondagmiddag tegen SC Heerenveen niet aan haar kant, zo bleek wel in de slotfase va de matige wedstrijd van de Amsterdammers toen millimeterwerk voorkwam dat het duel eindigde in een remise. Supporters van Ajax zagen een zuiver doelpunt, maar VAR Ingmar Oostrom had het bewijs niet om een doelpunt toe te kennen. Een foto van Ajax op sociale media zorgt ervoor dat het gevoel dat Ajax bestolen is sterker wordt bij de supporters.

Op sociale media plaatst de Amsterdamse club zondagmiddag namelijk een paar foto's met daarbij de tekst: 'Op naar donderdag. Daarbij is door Ajax een nieuwe foto toegevoegd die nog niet eerder is laten zien rondom het discutabele moment in de absolute slotfase van de wedstrijd. Te zien is dat de bal de doellijn ruimschoots, zo niet geheel, heeft gepasseerd heeft. Bewijs is er echter niet.

Artikel gaat verder onder video

In de reacties op Instagram reageren de supporters van Ajax in ieder geval duidelijk. In de ogen van de fans was het een zuiver doelpunt en had de ontmoeting in Friesland in 3-3 moeten eindigen: "Je ziet hier toch duidelijk dat de bal over de lijn is", schrijft een Ajax-supporter. die wel kritisch blijft: "Drie goals tegen krijgen kan gewoon niet", schrijft hij. "Bal dik over de lijn", schrift een ander.

Bekijk hieronder de desbetreffende foto:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Soms heb je de bolling van de bal mee, en soms heb je de bolling van de bal tegen. Waar het, naar mijn mening, eigenlijk over zou moeten gaan: waarom is er nog niet bij elke eredivisie club doellijntechnologie?

Omar de Wijze
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Dit is gefotoshopt deze foto, was niet over de lijn

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Omdat het - unlike de VAR - geen wereldwijd iets is dat werd geïntroduceerd. Grote clubs begonnen en sommige clubs hebben het ook gedaan en sommige niet, omdat het ook niet iets is wat moest. Ik zou het wel eerlijker vinden of overal of nergens maar daar is het nu al te laat voor. Of je moet het net zoals kunstgras (al vind ik dat toch een ander punt) willen verplichten al ben je dan jaren verder voor het verplicht is. Maar, het is eigenlijk beetje vergelijkbaar met hoe in sommige rondes in Europa de VAR ook niet gebruikt wordt, het is niet heel eerlijk maar het is nou eenmaal de realiteit

Klantenservice
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

@gabrielle heb even zitten zoeken op Google. Vond een artikel van 9 januari waarin stond dat het in elk eredivisie stadion aanwezig was bij de start van dit seizoen. Er wordt zelfs in verwezen naar een thuiswedstrijd van Heerenveen waarin het gebruikt is. Ben dus nog steeds wel benieuwd waarom het nu niet gebruikt is/aanwezig was.

De stoker
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Al was hij wel over de lijn. Hij telde niet

Ajeto!
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

Zwaar bestolen? Die eerste helft was pure armoede. Daarbij zijn alle statistieken in het voordeel van Heerenveen. Maak je daar maar druk om

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

En ja hoor het janken is begonnen. Bij espn zullen ze ook wel weer janken en het 1000x laten zien want hun cluppie heeft verloren. De overtreding van sosa in de 17e minuut zullen ze wel niet laten zien.

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

KingJacobus is echt een Ajax hater haha wat een clown ben jij! Het zit je diep allemaal he! Zeg dan gewoon niks! Brobbey word ook als doorgebroken speler naar de grond gehaald en dat was ook maar geel. Plus er is ons nog een doelpunt ontnomen. Maar dat benoem je allemaal niet omdat je pure haat een realistische kijk op het voetbal in de weg staat.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Welk doelpunt is er ontnomen dan? Ze hebben er twee gemaakt excuus één die andere was een eigen doelpunt. En die telde allebei toch gewoon. Eén en één is volgens mij nog steeds twee.

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

De goal waarvan de bal zogenaamd niet over de lijn was!

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Verder wil ik daar niet over piepen Ajax heb zichzelf in de problemen gebracht maar hoe jij keer op keer op Ajax gereageerd is gewoon lachwekkend je haat is duidelijk maar waarom vraag ik me af jaloezie ? Afgunst ?

Waarom19
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Als Ajax fan voel ik mij ook genaaid met van t Schip als flapdrol. Wat een K trainer.

De stoker
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Stijn weer terug dan?

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Wat een kolder! Juist sinds Schip gaat het weer beter. Nu een uitglijder, mag niet maar kan. Het overkomt alle grote clubs, zie de FCB gisteren.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  32
  + 1
avatar

Toen bij Blind de bal of wel of niet over de zijlijn zou zijn, iedere PSV supporter toen moord en brand schreeuwde dat hij 100% zeker over de lijn was, soms heb je nou eenmaal het geluk mee of tegen. Dat is voetbal. Ik blijf erbij, je mag NOOIT EEN moment gebruiken om te doen alsof je daardoor verliest. Dat betekent dat je gewoon niet goed was. En wat was Ajax slecht. Ik ben bozer over hoe het voor grootste deel van de wedstrijd ging.

Goku
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Sluit bij je aan GabrielleX01

jerommeke1973
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Mee eens Gabrielle

Maupie
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Je moet wel stekeblind zijn als je zegt dat deze bal in zijn GEHEEL over de lijn is. Dat is hij duidelijk niet. En dat ajax weer eens verliest. Tja wat verwacht je dan. Meerdere potjes met geluk de punten gepakt. Zie eagles uit. Ook toen werden ze compleet zoekgespeeld maar hadden ze nog het geluk dat zij 10 zuivere kansen miste. Verloren jaar.

Kanthaaf
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Is misschien toch wat moeilijk te verkroppen voor sommigen, als ajax soms geen privileges heeft ten opzichte van alle andere clubs. Het zou toch niet nodig zijn om zoveel kabaal te maken om een schamel extra puntje bij elkaar te bedelen, nadat je gewoon in de wedstrijd bent afgetroefd.

redknap
Link gekopieerd!
  32
  + 1
avatar

Heerenveen heeft verdiend gewonnen. ESPN zal wel geheel van slag zijn door de nederlaag van HUN Ajax.
Verkeerde zender is het wat eerlijke verslaglegging betreft. Proficiat Friesland

Paulito
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Is geen echt goed zicht, Grens vlagde niet dus geen doelpunt! Makkelie liet wel erg lang door voetballen. 3-2 terechte stand, Heerenveen was helaas de betere.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Fc calimero

Dorp
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

De vraag is niet of het een geldig doelpunt was maar wat keepers tegenwoordig mankeren. Tegenhouden en de bal het veld inschieten was vroeger gebruikelijk maar nu gaan keepers mee voetballen, meestal in de kleinst mogelijke ruimte. Hierdoor werd het begin gemaakt voor een van de doelpunten van Heerenveen en wel door de aarzelende onhandigheid van de Ajax keeper terwijl er rond de middellijn spelers vrij stonden. Misschien was dat juist de voorbode voorveen Ajax doelpunt geweest. Onkunde of opdracht?

KROTJE
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Of de bal een stukje op of over de doellijn is maakt niet veel verschil over het schandalige slechte optreden van Ajax tegen de nr. 13(11) Heerenveen. Ik vind het spelverloop belangrijker en dat was triest om te zien. Ajax kwam met veel geluk op de 2 goals, terwijl spelers als Van Amersfoort, Haye, Sahraoui, Brouwers gemakkelijk meer doelpunten dan die 3 hadden kunnen maken. De spelers en coaches van Ajax moeten hand in eigen diepe boezem steken, wat een farce was het weer. Ik ben benieuwd wat mijn gabbers Kale en Kokkie en de jongens van de Albert Cuyp en het Waterlooplein er over te zeggen hebben.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen