'John van 't Schip verlaat Ajax na goede aanbieding van een andere club'

20 februari 2024, 14:35   Bijgewerkt: 20 februari 2024, 15:34
Foto: © Imago

Valentijn Driessen heeft het idee dat John van ’t Schip na een fatsoenlijke aanbieding zomaar eens weg zou kunnen zijn bij Ajax. Het voetbal in de hoofdstad is momenteel niet om over naar huis te schrijven. De opvolger van Maurice Steijn behaalt wel meer punten, maar er gaan nog altijd heel veel kostbare punten verloren. Afgelopen zondag kwam Ajax niet verder dan een 2-2 tegen NEC.

Van ’t Schip is de interim-coach van Ajax, nadat Steijn de laan werd uitgestuurd. De zestigjarige oud-voetballer was onder andere al coach van het nationale team van Griekenland en van PEC Zwolle. Er zou een plan liggen dat Van 't Schip volgend seizoen een functie krijgt in het technisch management bij Ajax: Driessen omschrijft die rol als 'een soort cultuurbewaker'

Artikel gaat verder onder video

Volgens Driessen is het voor zowel Van ’t Schip als Ajax belangrijk dat de coach een duidelijke functieomschrijving krijgt, anders wordt het een moeilijk verhaal volgens de journalist. Op dit moment lijkt het erop dat Van 't Schip in zijn nieuwe rol vooral adviezen zal geven. “Zowel met aankopen, als met verkopen en ook bij trainingen, maar dat is eigenlijk een functie zonder echte omschrijving”, legt Driessen uit in een online item van Vandaag Inside.

De sportjournalist krijgt niet het idee dat Van ’t Schip koste wat het kost bij Ajax wil blijven, zo legt hij uit. “Ik denk dat als Van ’t Schip een goede aanbieding krijgt van een andere club om trainer te worden, hij het doet.” Komende donderdag wacht de volgende uitdaging voor de ploeg van Van ’t Schip. Dan moet FK Bodø/Glimt aan de zegekar gebonden worden, voor lijfsbehoud in Europa.

Denk je dat John van 't Schip volgend seizoen nog trainer is van Ajax?

Laden...
2086 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

Wat een sentatie maken weer. Ik dacht dat hij nu een goede aanbieding had gekregen en Ajax zou verlaten. Maar het is dus MOGELIJK ALS hij IN DE TOEKOMST een goed bod van een andere club ZOU krijgen. Dat is heel anders dan de titel zegt

Marie-Louise Gillissen
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Zijn Hart ligt bij Ajax. Hij heeft het team in zeer slechte vorm geërft. Dat heeft V h Schip toch maar op zich genomen ondanks familieomstandigheden. Ik vind de verdediging al stukken beter. Heb indruk dat de spelers naarmate wedstrijd vordert de instructies zijn vergeten. Hij heeft ze niet getraind op scoren in eigen doel! En het bewaken v scoorders daar zijn ajax-spelers hardleers is. Pluim v John v h Schip. Altijd een fan v hem geweest. En zoals hij het nu op zich neemt. Hoop dat hij blijft. 🙏

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Schip heeft al een functie bij het bestuur van Ajax gekregen, dit doet hij nu tijdelijk, maar alle eerlijkheid, hij kan geen harde keuzes maken, laat hem volgend seizoen in het bestuur plaats nemen en Ajax moet een nieuwe trainer fixen, de trainer van Bodo heeft laats al bijna en open sollicitatie gedaan richting Ajax, dit had Peter Bosz toen ook gedaan maar Ajax deed er niks mee dank zei v/d Sar, ik hoop dat Ajax nu wel nadenk over een trainer en niet aan principes denkt, wellicht denken ze aan een Nederlandse trainer, maar waarom mag het niet een buitenlander zijn?

KROTJE
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Uitstekend verwoord Manoj, zo is het.

KROTJE
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Marie-Louise, Heel lief en sociaal gedacht, vooral het laatste gedeelte, hij mag blijven maar in een bestuursfunctie. De functie van een coach is echt een aparte: soms hard, soms een vader zijn, psychologisch goed zijn, een verbinder zijn, maar wel duidelijk naar de spelersgroep toe, rechtvaardig, geen dubbele agenda, spelers moeten je vertrouwen, goed tactisch vermogen hebben, boven de spelersgroep staan dus overwicht en beschikken over goede cognitieve eigenschappen. Zo'n trainer ( type Van Gaal, Ernst Happel, Cruijff, Arteta, Unay, ook Mourinho) zou Ajax moeten hebben.

Goku
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Dat doen we allemaal als we een aanzienlijke verbetering krijg ten opzichte van je huidige functie. Maar wil in dit geval nog maar eens zien als die bij Ajax weg gaat

Gusa
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Sorry, maar Van 't Schip heeft gewoon een functie in het verschiet liggen bij de club en deze ex-trainer van een paar clubs in Australië, PEC en Griekenland is nou echt niet zo gewild hoor. Ik vind sowieso dat de laatste tijd wel eens vergeten wordt dat Van 't Schip een heel 'gewoon trainertje' is en dat er geen wonderen verwacht mogen worden van hem bij Ajax. Je mag al blij zijn dat er iemand in wilde stappen.

KROTJE
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

That's right Gusa.

HennyO
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Valentijntje onze helderziende, Al dat geneuzel om niks. Zielig ventje

Jelja57
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Ik word echt doodmoe van die Driesen.....een grote duimzuiger is het....als ie niks te melden heeft, bedenkt hij wel weer iets om onrust te stoken....ga alsjeblieft iets anders doen man!

Waarom19
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Strik er omheen en wegwezen met van t Schip als trainer. Ook hij bakt er helemaal niks van. Is toch zielig dat deze pannenkoek spelers als Taylor en Rensch blijft opstellen. Dat deden zijn voorgangers ook. Zie het resultaat. Dus oprotten met van t Schip.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen