Eric Braamhaar onthult wat moeilijkste stadion voor scheidsrechters is om te fluiten

21 februari 2024, 11:51   Bijgewerkt: 21 februari 2024, 13:18
Foto: © Imago

Eric Braamhaar beweert dat De Kuip voor scheidsrechters het moeilijkste stadion is om te fluiten. Dat geef de oud-scheidsrechter aan in het programma Voetbaltijd op 1Twente. Braamhaar vindt het makkelijker om Ajax tegen Feyenoord te fluiten in de Johan Cruijff ArenA dan in De Kuip.

In het programma Voetbaltijd wordt door presentator Mick van Halst het begrip 'Kuipvrees' op tafel gelegd. Het is iets wat vaak wordt gekoppeld aan spelers of clubs die voor het eerst een wedstrijd in het stadion van Feyenoord afwerken, maar dat geldt ook voor scheidsrechters. Analist René Wagelaar geeft direct aan dat hij zich genoeg momenten kan herinneren waarop FC Twente is benadeeld in De Kuip: "In de tijd van Douglas en iedereen... Ik denk dat een scheidsrechter beïnvloedbaar is, onbewust."

Artikel gaat verder onder video

Oud-scheidsrechter Braamhaar is ook te gast bij het programma en weet als geen ander dat scheidsrechters worden beïnvloed: "Wie is er niet beïnvloedbaar, ik denk dat iedereen beïnvloedbaar is", stelt de oud-arbiter. "Ik durf wel te beweren dat De Kuip het moeilijkste stadion is om te fluiten", gaat de scheidsrechter in op de vraag of er sprake is van 'Kuipvrees': "Je kunt beter Ajax tegen Feyenoord fluiten dan Feyenoord tegen Ajax hebben, ja."

Bekijk hieronder het fragment uit het programma Voetbaltijd!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Dat heb je he in het mooiste station van het land. Maar vindt het wel belachelijk dat een scheids zich laat beïnvloeden door een stadion of supporters..

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Ik ben het wel met je eens maar ik snap niet wat dat eerste ding ergens mee te maken heeft buiten OF opscheppen OF het ergens het wel deels logisch en "goed" vinden. Het is idd belachelijk.

Goku
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

GabrielleX01 beetje sarcasme 😉

CG
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Dan vind ik de stations van AZ, FC Twente en PSV toch mooier. De Johan Cruyff Arena vindt met de tribunes mooier dan " De Kuip " !!!

gtsb
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Een mening van 1 scheids zegt gelijk iets over de rest . Maar goed het is wel lachen dat men zo denkt

Goku
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Dit krijgen we nu bij elke thuiswedstrijd voor onze voeten gegooid😁

gtsb
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Deden ze toch al . Is niet erg die mensen huichelen . Tuurlijk hebben wel eens iets mee gehad . Maar dat gebeurd in meer stadions . Ook vaak wat tegen maar dan hoor je niemand .

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Ik heb topscheidsrechters nog nooit zulke opmerkingen horen maken. Zo top was Braamhaar nu ook weer niet.

KROTJE
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

Wat een slappe opmerking van deze oud-scheidsrechter en als het zo zou zijn dan moeten alle scheidsrechters maar door de KNVB aan een psychologisch onderzoek worden onderworpen. Los hiervan Ajax speelde sinds jaar en dag in competitieverband in De Kuip tegen Feyenoord en de spelers van Ajax waren helemaal niet onder de indruk van de thuisclub en hun supporters. Ajax won er niet altijd, maar verloor ook niet veel. Ik heb nog hele goede doelpunten en spelsituaties van Ajax op mijn netvlies staan. Dit is bullshit om De Kuip zo negatief te framen, AS Roma, Atletico Madrid waren er toch ook niet bang, zij speelden hun wedstrijd gewoon uit.

jurgen😎
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Klopt best wel wat je zegt. Ik snap dat het intimiderend kan zijn maar het is niet net zoals in Zuid Amerika waar supporters het veld op rennen en je te grazen nemen. Als je je laat beïnvloeden door supporters moet je mischien een andere hobby gaan zoeken.

gtsb
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Dit noem je het redden van zijn dagbesteding met een verkapt charme offensief . Na dat zijn ware aard de laatste tijd steeds meer zichtbaar werdt . Als feyenoord een beslissing mee krijgt is krotje/kc de eerste die reageert over de kuip en scheids en var . Neem ook zijn gunfactor voor psv nu zijn club slecht gaat . Hij is gewoon zo nep

gtsb
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Straks als ajax weer draait is psv weer een kutclub bij meneer dubbele bodem draaikont . Verder leeft hij in het verleden . Toch steeds maar terug grijpen naar wat was

KROTJE
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Ja Jurgen, De Kuip was en is misschien nog het walhalla van de Nederlandse stadions en indrukwekkend vanwege zijn "uitgebreidheid" uiterlijk. Nogmaals als de Feyenoordsupporters intimiderend overkomen dan moet je als tegenstander gewoon Feyenoord verslaan en dat lukte PSV al 2 keer en Ajax voor het Klaassen/netincident ook.

KROTJE
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

gtsb je hebt het weer aan het juiste eind over mij hoor, het is idd. zo, goed gezien vooral die fantasieën, maar alweer niet ons geheimpje van je "werkkring" vooral die niet vergeten hè, het is een onderdeel voor de genezing van je ontoerekeningsvatbaarheid.

KROTJE
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Ja natuurlijk gtsb, als Ajax weer draait is PSV een kutclub voor mij, je hebt weer helemaal gelijk hoor, ook het teruggrijpen naar het verleden, alleen jammer dat jij niet over een verleden als die van mij beschikt, oei toch wel maar dat is een verleden van een tiental jaren geleden, maar voor het overige heb je weer gelijk hoor "werkkring gtsb".

KROTJE
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

ach ja gtsb "werkkring" ik vergat PSV die kutclub, die kwam zag en overwon toch ook in De Kuip ? Maar nogmaals je hebt gelijk hoor met je steeds herhalingen van je copy van je copy van je copy reacties, petje af.

jurgen😎
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

klopt maar als scheidsrechter moet je als je het niet aankan zeggen hey ik fluit een andere wedstrijd. Ik baal wel nog steeds van die netten Maar de Kuip moet wel gemoderniseerd worden ring erbovenop zeker als je Champions league wil blijven spelen als het standaard uitverkocht is is de 3de ring een no brainer.

gtsb
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Jurgen die netten zijn overal nodig . Voorbeelden genoeg elders . Verder merk je er bijna niks van na een tijd

KROTJE
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

hallo gtsb 'werkkring', In één van zijn onderbroeklol programma's van jaren geleden had Gordon over een valse nicht, moest wel om glimlachen maar ik kon zo'n valse nicht niet uitbeelden, maar niet getreurd ik heb er één gevonden, jij ben zo'n valse nicht, en een hele grote. Goed man, leuk. Maar voor het overige heb jij wel weer gelijk hoor over King Crimson en over Krotje, voor jou één en dezelfde persoon toch ?

Hops
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Zal die Bean straks ook weer commentaar over de kuip...misschien wel over Bean ze schaam haar

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Die Wagelaar vergeet alleen te vertellen hoe vaak Feyenoord in Twente benadeeld is. en Braamhaar moet niets zeggen, hij moet eens naar zijn collega's kijken hoe vaak die een team bevoordelen . En dat is niet alleen van nu

jurgen😎
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

De beste aanhang van Nederland en die laten het je weten ook . Kom niet naar de Kuip als je een huilebalk bent net als sommige hatertjes achter hun anoniem profielen hier.

jurgen😎
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

daar heb je de eerste al en dan vraag je jezelf af waarom we je king kringspier king balhaar noemen. Je doet me denk aan die engels mini hooligans van 11 jaar die op dat metrostation tof staan en spugen en middelvingers naar mensen opsteken in de metro. Dan gaat ineens de metro deur open en rennen ze zo hard weg dat ze over elkaar struikelen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

ik ben dinsdag weer in Rotterdam dus laten we mischien opzij schuiven zeg maar waar.

gtsb
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Dit jochie met minimaal 2 accounts komt zijn zolderkamertje niet af jurgen .

KROTJE
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

gtsb jij hebt weer gelijk met je oeverloze fantasie hoor, je ziet de dingen heel goed "werkkringetje".

jurgen😎
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

@gtsb weet ik net zoals die ventjes bij de metro halte heel veel stoerdoenerij dan gaat de metro deur open.... en weg waren ze . hij vind het leuk om stoer te doen maar hij stelt helemaal niks voor . Ik wilde zeggen ik ga 1908 vlg week effe kijken maar ik weet hij gaat niet komen.

gtsb
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Jurgen hij weet de weg naar de arena niet eens . Ook hier weer trouwens stoer doen met naar het stadion gaan . Eerst waren stadiongangers beneden zijn stand. Paar weken later ging meneer met zijn gappies(ajx-fey) . Je weet wel met dat vuurwerk gooien (en maar zeiken over netten in de kuip). Deze jongen draait en liegt alles bij elkaar met zijn werkkring ????. Trouwens krotje zou je eens moeten doen werken !!!!!

jurgen😎
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

haha zeker weten sneu mannetje met sterke verhaaltjes . als ik voor zn neus sta is het ja nee zo bedoelde ik het niet bla bla bla

gtsb
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Jurgen ik geef hem zo een kans zich te laten zien maar dat doet hij nooit . Het ergste aan hem is dat hij denkt zo'n slimme vent te zijn ,maar er komt helemaal niks uit . Vandaag lult hij dit ,komt het hem beter aan lult hij zo Velen hier hebben ook geen hekel aan ajax maar aan hem . Maar dat snapt hij niet ,hij haalt alles door elkaar .

KROTJE
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

gtsb 'werkkring', "Dit jochie met minimaal 2 accounts", Je doelt op het feit dat jij denkt dat King Crimson en Krotje één en dezelfde persoon zijn en dit al een hele tijd. Heel goed deze opmerking, het bewijst dat je last van waanzin hebt, mooi man. Ik vind dit wel leuk, geeft afwisseling en je bent onderhoudend. Niet vergeten om je pilletjes te slikken gtsb. Je hebt weer gelijk hoor.

KROTJE
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Beste gtsb, over wie heb jij het nou, over King Crimson of over Krotje ? Niet alles en iedereen door elkaar gooien hoor. Rustig maar, jij krijgt zo dadelijk weer je aandacht, zustertje komt zo met je pilletjes. Voor het overige, jij hebt weer gelijk 'werkkringetje'.

KROTJE
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

hallo 'werkkring gtsb', "Trouwens krotje zou je eens moeten doen werken !!!!!" Maar gtsb ik heb al een baan toch, ik moet jou al de hele dag zoet houden en begeleiden, leuk hè ? Je bent wel een kanjer hoor.

KROTJE
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

hallo gtsb 'werkkring', "Dit jochie met minimaal 2 accounts" Wie is het jochie dan gtsb ? King Crimson of Krotje ? Wel verwarrend hoor. En minimaal 2 accounts ? Hoe veel meer eigenlijk dan ? Maar je hebt weer gelijk hoor gtsb, niet weggaan als Feyenoorder met je positieve toppie reacties in artikelen over Ajax, wij kunnen niet zonder jou, wij zullen je dan missen. Please please blijf gtsb.

KROTJE
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

hallo gtsb 'werkkringetje', Je schreef: Jurgen hij weet de weg naar de arena niet eens . Ook hier weer trouwens stoer doen met naar het stadion gaan . Eerst waren stadiongangers beneden zijn stand. Paar weken later ging meneer met zijn gappies(ajx-fey) . Je weet wel met dat vuurwerk gooien (en maar zeiken over netten in de kuip). Deze jongen draait en liegt alles bij elkaar met zijn werkkring ????. Trouwens krotje zou je eens moeten doen werken !!!!!" Door deze warrige reactie heeft onze psych mij opgedragen om jou een paar pilletjes extra toe te dienen. Smaken goed gtsb hoor, rustig maar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen