Euforie bij Ajax-fans over jonge uitblinker, Van 't Schip benoemt waar hij aan moet werken

4 februari 2024, 08:52
Foto: © Imago

Supporters van Ajax zijn goed te spreken over het optreden van Tristan Gooijer in de wedstrijd tegen PSV (1-1) van zaterdagavond. Ook trainer John van ’t Schip deelt complimenten uit aan de negentienjarige rechtsback, die voor de derde opeenvolgende wedstrijd in de basis stond. Mede door Gooijer kon Hirving Lozano in bedwang gehouden worden in de Johan Cruijff ArenA.

“Ik denk dat hij een heel goede wedstrijd speelde. Met durf aan de bal, maar ook verdedigend goed”, analyseert Van ’t Schip op de persconferentie na het gelijkspel. “Het is een jongen met heel veel potentie. Voor hem is het nu belangrijk dat hij ook negentig minuten vol gaat maken.”

Artikel gaat verder onder video

Gooijer werd zaterdag na 79 minuten gewisseld, omdat hij het fysiek niet meer aankon. “Dit is een wedstrijd waar heel veel spanning op stond. Je zag meerdere spelers met kramp, ook bij PSV”, weet Van ’t Schip. “De tank was leeg, bij Tristan misschien nog wat eerder dan bij de andere spelers. Dat is iets waar hij doorheen moet. Ik ben zeer tevreden over hoe hij gespeeld heeft.”

Overigens is Gooijer niet de enige back die een goede indruk maakte. Ook Borna Sosa, die in de eerste helft moest invallen door een blessure bij Devyne Rensch, scoort een voldoende. “Ik vond dat hij goed inviel. Hij was agressief en verdedigde goed. Dit was een wedstrijd waarin hij het goed deed, hopelijk blijft dat zich op die wijze ontwikkelen.”

Reacties van Ajax-supporters op de wedstrijd van Gooijer:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Het komt wel goed met hem. Waar we niet op kunnen reageren om dat het niet mogelijk is zijn de de personen Jan Joosten van Gangelen en Hans Kraay Jr. Dan maar via deze weg dat het rioolpersonen zijn samen met Valentijn Driessen en Kenneth Perez. Wat vinden jullie van deze vier personen die denken dat ze heel erg veel verstand hebben van voetballen? Mogelijk dat er nóg meer personen daarbij horen. Echt een drama voor het hele Nederlandse voetbal !!!!!

Waarom19
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Vooral Jan Joosten , Kraaij jr. en Valentijn Driessen zijn grote wijsneuzen. De laatstvermelde persoon van de Telegraaf heeft zelf nooit gevoetbald en nooit ee. Bal geraakt. Deze drie heren doen alleen erg interessant.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hans Kraay jr. zat tot aan zijn oksel in de bondscoach.

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ja ik was ook blij verrast met het spel van Gooijer, ik gaf hem het voordeel van de twijfel, maar Ajax heeft een nieuwe belovende rechtsback en Rensch mag ook linksback blijven. Hoezee hoezee.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen