Feyenoord-fans ergeren zich groen en geel aan gedrag van AS Roma op sociale media

26 februari 2024, 17:58
Foto: © Imago

AS Roma heeft de Europa League-overwinning op Feyenoord flink uitgemolken op sociale media. In de dagen na de beslissende penaltyreeks plaatste de Serie A-club liefst acht verschillende TikTok-video's over de wedstrijd. Daarmee raakt Roma een gevoelige snaar bij de fans van Feyenoord.

Een video van doelman Mile Svilar, een prachtige balaanname van Paulo Dybala, een fesstvierende trainer Daniele De Rossi, de beslissende penalty van Nicola Zalewski: zomaar wat voorbeelden van recente video’s op het TikTok-kanaal van de club. Onder de video’s zijn veel reacties van Feyenoord-supporters te lezen.

Artikel gaat verder onder video

"Besef hoeveel TikToks AS Roma al heeft gepost over Feyenoord", schrijft een fan. "Obsessie met Feyenoord 😂", voegt een andere Feyenoorder toe. En: “Maken jullie ook nog andere dingen mee dan net aan te winnen van Feyenoord?” Ook wijzen fans op het verschil in de prijzenkasten van de twee clubs. " Feyenoord: 1x CL, Roma: 0x CL. 😂"

Socialmediaoorlog tussen AS Roma en Feyenoord

AS Roma en Feyenoord zijn al langer bezig aan een socialmediaoorlog. Op 1 juni vorig jaar plaatste Feyenoord een video van de naar Arne Slot schreeuwende José Mourinho (‘je moet naar ons kijken’) met de tekst ‘No, you should watch us!’ en als caption: ‘See you next seas… oh’. Op de achtergrond was ook nog de hymne van de Champions League te horen. De boodschap was dat Feyenoord en Roma elkaar niet zouden tegenkomen, omdat Feyenoord in de Champions League zou spelen en Roma in de Europa League.

De Italianen plaatsten vlak na de laatste strafschop een post met een screenshot van het Feyenoord-filmpje en het resultaat van donderdagavond. “En we zagen elkaar dit jaar weer”, zo klonk het op X.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Jeetje zeg, je mag toch wel als club van een overwinning genieten? En in het tijdperk van sociale media is het niet gek dat ze dan positieve momenten laten zien. Maar een artikel op basis van sociale media reacties is naar mijn mening overigens ook geen journalistiekwaardig artikel. Vaak totaal niet representatief.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Idd op fr 12 en 1908 etcetc leeft dit helemaal niet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen