Gênante vraag over Ajax op persconferentie bij PSV leidt tot verbazing

5 februari 2024, 15:47
Foto: © Imago

De Jordan Henderson-mania leidde tot een gênant moment op de persconferentie van PSV na de wedstrijd tegen Ajax (1-1), zo zag Mike Verweij. Na het gelijkspel kreeg Mauro Júnior de vraag hoe het was om tegenover Jordan Henderson te staan. Mauro was belast met de taak om Henderson te verdedigen.

“Er werd zelfs aan Mauro gevraagd wat hij ervan vond om tegen de grote Jordan Henderson te spelen. Dat is allemaal wat overdreven”, zegt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Mauro reageerde overigens wel inhoudelijk op de vraag. “Het was leuk, hij is een grote speler en een grote leider op het veld”, zei de Braziliaan.

Artikel gaat verder onder video

“Het was mooi om tegen hem te spelen. Hij heeft een grote carrière en speelde lange tijd voor Liverpool”, zo voegde Mauro toe. “Ik heb hem moeten verdedigen. We zetten hoog druk, dus ik had de taak om hem te verdedigen en druk op hem te zetten. We hebben een punt gepakt en dat was een belangrijk punt.”

Mauro speelt normaal als linksback, maar door de absentie van Guus Til stond hij op het middenveld in Amsterdam. Valentijn Driessen denkt dat Peter Bosz een verkeerde inschatting heeft gemaakt. “Ik hoorde Bosz na afloop zeggen dat Mauro normaal alleen in aanmerking komt voor de linksbackpositie, maar dat de nood aan de man was, en dat hij geweldig speelde als linkshalf. Hij speelde ook goed, dat klopt. Dan heb je dat waarschijnlijk toch verkeerd gezien als trainer. Dan moet je hem misschien ook wat meer de kans geven op het middenveld.”

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Jammer, Henderson werd naar Ajax gehaald om door zijn ervaring en persoonlijkheid van een echte kerel, de ploeg sterker te kunnen maken, maar zijn personage, zijn aanwezigheid wordt door de riooljournalisten 'misbruikt', dan hebben zij weer een verdienmodel. Henderson alleen kan dit Ajax geen successen garanderen, wel aan meewerken en helpen die te behalen, meer niet. Van Henderson wordt helaas een Messias- pardon Messifiguur gemaakt. Die kinderlijke open deur vragen à la die van een Hans Kraay of van een Joep Schreuder kan je wel verwachten. Ik zou wensen dat Henderson met rust gelaten wordt.

gtsb
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Boehoe ze zeggen iets over mijn club . Ajax heeft henderson zelf binnen gehaald als de grote nieuwe leider . Niet de media !!. Veel ajax fans (en jij ook ) waren stoer aan het doen . Kijk ons een ex liverpoolspeler halen. Wij kunnen hem betalen etcetc (waar niemand buiten ajax wakker van lag ) Nu blijkt dat de kritiek waar is . En henderson voetballend niks toevoegt ,alleen iemand voor de organisatie is . Krijgen we van met name van jou hier. Het huilen . Iedereen is tegen ons en anti ajax etcetc. Nee gozer net als bij mislintat . Ajax en veel fans doen stoer en gaan janken en terugkrabbelen als de waarheid anders is . Henderson is gewoon een hele dure grap alleen voor routine . Ik ben benieuwd wanneer je eerste reactie komt . Waar je hetzelfde zegt als ik over henderson . En dan het zo brengt dat jij het allang weer wist . Net als bij mislintat . Schrijf maar weer gauw hap hap want meer heb je niet .

SjackBlack
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

GTSB, hebben ze eigenlijk basis onderwijs waar jij vandaan komt? Of is je haat voor Ajax zo groot dat je dingen ziet die er niet zijn. Lezen is een kunst. Alles wat je aanhaalt is een fabrikaat van je eigen zienswijze. Lezen is een kunst

CG
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Ik vond Henderson helemaal niet slecht. Er wordt steeds gezegd dat PSV véééél beter is dan Ajax. Waarom hebben ze dan niet met 0 - 4 gewonnen als ze echt véééél beter zijn ? Wij Ajax hebben ervoor gezorgd dat dit niet kon gebeuren. Aan riooljournalistiek hebben we überhaupt niets aan. Henderson werd meteen afgebrand terwijl hij pas de eerste wedstrijd gespeeld heeft. Met zijn zesde wedstrijd weten we pas waar we echt aan toe zijn met hem. Was dat ook niet zo hetzelfde met Tadic ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen